Hastane ve Tedavi Masraflarınız İçin: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Yayın Tarihi : 2024/06/13 15:05 • Güncelleme Tarihi : 2024/06/13 15:44 •
Hastane ve Tedavi Masraflarınız İçin: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Özel sağlık kuruluşlarından ücret ödemeden sağlık hizmeti almanın en kolay yolu tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaktır. Kısaca TSS olarak adlandırılan tamamlayıcı sağlık sigortası  sayesinde sadece devlet tarafından alınan 15 TL ek ücret ödemesi yaparak SGK ile anlaşmalı olan özel sağlık kuruluşlarında tedavi olabilirsiniz.

Bildiğini gibi SGK ile anlaşmalı olsa da özel sağlık kuruluşlarından hizmet aldığınızda bir fark ücreti ödemeniz gerekir. Bu ücret, hangi sağlık kuruluşunu tercih ettiğinize ve nasıl bir sağlık hizmeti aldığınıza göre değişiyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası işte bu noktada devreye giriyor ve sigorta poliçeniz ödemeniz gereken fark ücretini karşılıyor. Üstelik tamamlayıcı sağlık sigortasından 0 – 65 yaş arasında olan kişiler faydalanabilir. 0 – 5 yaş arasında olan çocuklar için de ebeveynleri ile birlikte sigorta poliçesi yapılabiliyor. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tercih ettiğiniz sigorta firmasına ve TSS paketine göre bu sigortanın kapsamı değişebilir. Çoğunlukla ayakta tedavi ve yatarak tedavi masrafları ile muayene masraflarının karşılandığını söyleyebiliriz. TSS dendiğinde ilk akla gelen AXA Sigorta oluyor. Son derece avantajlı sigorta poliçesi imkanları sunması, çok sayıda kişinin tercihini bu firmadan yana yapmasını beraberinde getiriyor. AXA Sigorta tarafından sunulan “Sağlığım Tamam” sigortası, yatarak tedavileri limitsiz olarak karşılıyor. Ayakta tedavi için de yılda 10 defa kullanılması mümkün oluyor.

Poliçe kapsamında muayenenin yanı sıra laboratuvar tetkikleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri, fizik tedavi ya da ileri tanı yöntemleri de bulunuyor. Dolayısıyla sağlık hizmeti giderlerinizin tamamı ya da çok büyük bir bölümü sigorta poliçeniz tarafından karşılanıyor. Genel olarak AXA Sigorta tarafından sunulan tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı şu şekildedir:

  • Yatarak Tedavi Teminatı

Yatarak tedavi kapsamına cerrahi müdahaleler, dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiyografi gibi örnekler verilebilir. Bu kapsamda standart tek kişilik oda ile yemek, refakatçi giderleri karşılanıyor.

  • Ayakta Tedavi Teminatı

Bu teminat kapsamında sigortanız doktor muayenesi, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme yöntemleri, tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri ve fizik tedavi masraflarınızı karşılıyor.

  • Doğum Teminatı

Dileyenler doğum teminatını bir ek teminat olarak sigorta poliçesine dahil ettirebiliyor. Bu ek teminat, hamilelikten kaynaklanabilecek olan olumsuz durumları ve aynı zamanda rutin gebelik kontrollerini de kapsıyor.

  • Salgın Hastalıklar

Başta Covid-19 olmak üzere meydana gelebilecek salgın hastalıkların da poliçe kapsamında yer aldığını belirtelim. Salgın hastalık teminatı, AXA Sigorta tarafından kalıcı olarak poliçe kapsamında dahil ediliyor.

  • Diğer Teminatlar

Gerekli olduğu doktor raporu ile belirtilen bazı medikal malzemelerin giderlerinin de sigorta kapsamına alınması mümkün olabiliyor. Buna koltuk değneği, bileklik, elastik bandaj, ortopedik boyunluk, tekerlekli sandalye gibi örnekleri gösterebiliriz.

AXA Sigorta tarafından sunulan tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamına dair tüm detayları internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatı ve türleri hakkında bilgi almak için de Axasigorta.com.tr adresine uğrayın.

 

 

 

 

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?