Hatalı Sünnet ve Tedavi

Yayın Tarihi : 2015/11/08 11:09 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/27 12:33 •

Sünnet, idrar yolu çıkışını kaplayan derinin kesilerek vücuttan uzaklaştırılması halidir.

Hatalı Sünnet ve Tedavi

Sünnet, idrar yolu çıkışını kaplayan derinin kesilerek vücuttan uzaklaştırılması halidir. Hatalı sünnet, pen*ste estetik görünüş bozukluğuna, idrar yolu çıkışı bozukluğuna ve enfeksiyon oluşumuna neden olabilir. Düzelmesi için ikinci bir cerrahi operasyon gerekmektedir. 

Sünnet Nedir?

pen*s ucunda bulunan fazlalık dokunun alınması işlemine sünnet denir. Bu doku, erkek vücudunda bir fonksiyona sahip değildir. Durduğunda ise, pen*s ucunu bir miktar kapatır ve idrarın tam olarak vücuttan atılmasını engeller. pen*s ucuna kadar gelmiş ancak dışarı atılamamış bu idrar, pen*s ucunda iltihaplanmalara sebep olabilir ve ileri yaşlarda prostat hastalığına yakalanma ihtimalini de artırır. Bu sebeple sünnet işlemi her erkek çocuğuna yapılmalıdır.

Hatta bazen aileler sünnet yaptırmak için çocuğun büyümesini beklerken, bebekte bir idrar yolu enfeksiyonu meydana gelebilir ve beklenenden önce çocuğu sünnet yaptırmak gerekebilir. Kısacası sünnet sadece hastalıklara karşı bir önlem değil, aynı zamanda bir tedavi yöntemidir de.

Özellikle bebekler doğduklarında ilk üç gün acı hissetmezler. Yani acı eşikleri çok yüksektir. Bu sebeple bu çocuklar, morfinsiz sünnet edilirler ve en sağlıklısı da aslında budur. Ne kadar erken yaşta sünnet yapılırsa, o kadar faydalıdır çocuk için.

Hatalı Sünnet Nedir?

Hatalı sünnet, pek fazla rastlanan bir durum değildir. Hatta günümüz teknolojisi ve hastane imkanları sayesinde, lokal uyuşturma yoluyla çocuklar kolaylıkla sünnet edilebilmekte ve hiç bir problemle karşılaşılmadan, birkaç gün içinde çocuklar normal hayatlarına dönebilmektedir.

Hatalı sünnet; sünnet dokusunun tam olarak temizlenememesi durumudur. Bu durumda enfeksiyon meydana gelir ve sünnet olunmadığında meydana gelen riskler, yine olmaya devam eder. Dolayısıyla eğer hatalı sünnet yapılmışsa, yeniden pen*s uyuşturularak sünnet gerçekleştirilir ve bunun çocuğa bir zararı olmaz. Sadece yeniden iyileşme sürecine girmesiyle birkaç gün dikkatli olmasında fayda vardır.

Sünnet Yaptırmamak Tercih midir?

Sünnet; islamiyet dini ile bütünleştirilmiş bir meseledir. İslamda zaten emredilen pek çok hususa baktığımızda insan sağlığına uygun olduğunu görüyoruz. Sünnet de böyledir. Ancak başka inanışta olanlar da sünneti sağlık için yaptırmalıdır. Çünkü sağlık şartları her vücut için geçerlidir. Zaten bu hususta sağlık problemi yaşadıklarında tedavi olarak sünnet yapabilirler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?