Bebeğinizi Beslerken Yapmamanız Gerekenler

Yayın Tarihi : 2015/11/30 22:02 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/28 02:07 •

Anne sütünü bırakarak besine geçme döneminde bazı bebeklerde yeme sorunları görülebilir

Bebeğinizi Beslerken Yapmamanız Gerekenler

Anne sütünü bırakarak katı besine geçiş döneminde bazı bebeklerde yeme sorunları görülebilir. Bu dönemde bebek her ne kadar bilinçsiz gibi görünse de, aslında hayatı boyunca yemeğe yükleyeceği anlam, bu dönemde gizlidir. Bu sebepledir ki, tam da 6 aylıktan sonra, yemeğe karşı olan tutum ve davranışlarda dikkatli olmalı ve daima teşvik edici görevi üstlenilmelidir. Yani bu dönemde yapılacaklar kadar, yapılmayacak davranışlar da önemlidir.

Ek Gıdaya Geçişte Yapılmaması Gereken Davranışlar

Bebekler anne sütüne alışık olduklarında ek gıdaya geçmeyi anlamlandıramaz. Çünkü anne sütü hem anneyle teması artıran, hem ılık ve lezzetli olan, ham de sindirimi çok kolay olan sütü içmek onlar için en konforlusudur. Bu aşamada bebeğin ek gıdayı reddetmesi çok normaldir. Böyle bir durumda bebeklerin kesinlikle zorlanmaması gerekir. Ancak çaba sarf etmekten de vazgeçmemek gerekir. Görsel olarak daha çok sevecekleri ve şarkılar, oyunlar eşliğinde, yine anne ile temas halinde yiyecekleri yemekler ilgiyi artıracaktır. 

Bebekler bu dönemde ek gıdayı küçük miktarlarda yemeyi tercih ederler. Anneler ise, az yedikleri için faydalı olan her besini karıştırmayı tercih ederler. Bu da besinlerin tadını olumsuz etkiler ve bebeğin ek gıdaya bakışı olumsuzlaşabilir. Besinleri fazlaca karıştırmadan veya yenilebilecek katılıkta olması da oldukça önemlidir. 

Bebek yemediği hiç bir besin için zorlanmamalı, kızılmamalıdır. Eğer yemek için bebeğinizi zorlarsanız çocukluk döneminde bu besinlere tepkili olacaktır ve belki de hayatı boyunca bu besini asla yemeyecektir. 

 Ek gıdaya geçildikten sonra sürekli püre vermek doğru değildir. Bebeğin diş etleri sertleştikçe, daha sert gıdaları tüketebilmeleri gerekir. Eğer sürekli olarak püre yaparsanız da ısırarak çiğneme yetisi, yeteri kadar gelişmeyecektir. Daima yemesi kolay besinleri tüketmek isteyecektir ki bu durum çene yapısını da olumsuz etkileyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?