Hepatit C Testleri Nasıl Yorumlanır?

Yayın Tarihi : 2015/04/24 10:38 • Güncelleme Tarihi : 2018/10/20 00:20 •
Hepatit C enfeksiyonu şüphesi duyulan durumlarda veya hepatit yönünden tarama testi olarak doktorlar Hepatit C testleri isterler.Hepatit C testleri en sık ELİSA yöntemiyle çalışılmaktadır.
Hepatit C Testleri Nasıl Yorumlanır?

Ameliyat veya cerrahi operasyonlar öncesi genel tarama amacıyla ayrıca Hepatit C şüphesi duyulan durumlarda doktorlar Hepatit C testleri isterler.Hepatit C testleri hemen her laboratuvarda çalışılan tahlillerdir.

 Hepatit C Test sonucu nasıl yorumlanmalıdır? Hepatit C antikor test sonucu pozitif ise yani Anti HC pozitifliği var ise muhtemelen  Hepatit C  virüsü ile enfekte olunduğu anlamına gelir.Ancak bu devrede çoğu zaman klinik bir bulgu yoktur.
Bu durumda doktor gerek görürse doğrulama için HCV RİBA veya HCV RNA PCR testlerini isteyebilir. Pozitif bir RIBA, virüse maruz kalınmış olduğunu  doğrular, negatif bir RIBA ise ilk testin muhtemelen yanlış pozitif olduğunu gösterir ve HCV ile hiç enfekte olunmadığı  anlamına gelir.HCV RNA testi pozitif çıkar  ise, HCV virüsü  ile halen enfekte olunduğunu ve Hepatit C enfeksiyonu geçirildiğini gösterir. 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?