HIV ELİSA Testleri İlişki Sonrası Ne Zaman Yapılmalı

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/19 11:42 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Şüpheli cinsel ilişki sonrası, HIV testi yaptırmak isteyen okurlarımız HIV ELİSA testlerini ne zaman yaptırmaları gerektiğini merak etmektedir. HIV ELİSA testlerinin ne zaman yapılacağı konusunda uzmanlarımızın hazırladığı bilgilendirme yazısında aradığınız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
HIV ELİSA Testleri İlişki Sonrası Ne Zaman Yapılmalı

Şüpheli cinsel ilişki sonrası, HIV testi yaptırmak isteyen okurlarımız HIV ELİSA testlerini ne zaman yaptırmaları gerektiğine dair Tahlil.com uzmanlarına sıklıkla soru soruyorlar.Özellikle şüpheli cinsel birliktelik  sonrası başta HIV olmak üzere cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma endişesi taşıyanlar korunmasız ilişkinin de verdiği pişmanlıkla bir an önce test yaptırmak isterler.
Tahlil sonrası da negatif çıkacak test sonuçlarını da sabırsızlıkla beklerler.
Tahlil.com uzmanları bu konuda sizleri bilgilendirmek için HIV testlerinin şüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgilendirici bir yazı hazırladılar:

HIV Testi Nedir?

HIV testleri damardan alınan kan örneğinden yapılan testlerdir.

HIV tanısında ELİSA testleri en sık kullanılan yöntem olmakla birlikte, ilave bazı testler de tanıda yardımcıdır.
Burada bilinmesi gereken, HIV ELİSA testlerinin taramada ilk yapılacak testler olduğudur.

HIV ELİSA testleri günümüzde hem mikro hem de makro ELİSA yöntemiyle bir çok sağlık merkazinde yapılmaktadır.Bu testler de pozitif çıktığı durumlarda ise hemen HIV enfeksiyonu tanısı koyulmamalıdır. HIV enfeksiyonun kesin tanısı için bir takım ilave tahlillere ihtiyaç vardır.

ELİSA HIV  testi pozitif çıkan hastalara ise, kesin tanı için Western Blot ve PCR gibi doğrulayıcı testler yapılmaktadır. Bu testler Sağlık Bakanlığı onaylı referans laboratuvarlar veya büyük ölçekli tahlil merkezlerinde yapılmaktadır.

HIV Testleri Ne Zaman Yapılmalı? 

AİDS yani HIV enfeksiyonu yönünden tarama ve tanı amacıyla başvurulan ilk test ELISA testidir. Bu testle HIV bulaşmış kişilerde ortaya çıkan ve virusa karşı oluşan spesifik ANTİ-HIV antikorlarının ELISA tekniği ile araştırılmaktadır.

Hastalığa yakalanılmış ise  Anti-HIV antikorlarını sentezlemesi için belirli bir süre gereklidir. Bu nedenle  şüpheli bir cinsel ilişkiden  hemen sonra, ELİSA testi yaptırmanın anlamı yoktur.
Tahlil.com olarak bu konuda çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz.HIV testlerinin ilişki sonrası ne zaman yapılacağı konusunda en doğru kararı hastayı muayene edecek doktor vermelidir. Tercihen bu doktor enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmalıdır.

Hasta asla kendi başına bir ELİSA testi yaptırmak üzere laboratuvara başvurmamalı ve bu testi doktorunun kendisinden istemesini beklemelidir.Ne yazıkki HIV enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle panik olan kişiler kimi zaman erken zamanda veya kimi zaman da gereksiz yere korkularını yenmek için defalarca test yaptırmakta boş yere para ve zaman kaybına uğramaktadır.

HIV Tanısında Kullanılan ELİSA Testleri Nelerdir ve Ne  Zaman Yapılmalıdır?

1.HIV P 24 Antijeni içeren ELİSA Testleri 

Şüpheli cinsel ilişkiden sonra en erken sonuç almak için kullanılmaktadır. Cinsel ilişki sonrası eğer HIV virusu bulaşmış ise hastanın kanında  HIV p24 antijeni 2 ile 6 hafta içinde saptanabilmektedir. Bu süre zarfında henüz vücutta HIV virusuna karşı antikor oluşmadığından erken tanıda P 24 antijeni saptanması tanıda önemlidir.

Cinsel ilişki sonrası bulaşma durumlarında HIV virüsu önce vücutta bir çoğalma dönemi geçirmekte ve bulaşmadan 2 hafta kadar sonra kanda  HIV p24 antijeni saptanabilmektedir
Bu dönemde HIV antikorları henüz ölçülebilir düzeye ulaşmadığı için,  HIV p24 antijeni bakılması, erken tanı olanağı sağlamaktadır.

HIV Antikoru Araştıran ELİSA Testleri

HIV antikorları enfeksiyona yakalanıldığı takdirde 3. haftadan sonra ortaya çıkmakla birlikte, kullanılan  ELISA testleriyle ölçülebilir sonuç vermeleri, kullanılan test yöntemi ve kitlerle bu süre 45 gün ile 90 güne kadar da uzayabilmektedir.

Kullanılan testin yöntemine göre doktorunuz sizleri bu konuda bilgilendirilmelidir.
Anti HIV ELİSA testinin pozitif çıkması da tek başına HIV enfeksiyonı  tanısı için yeterli bir bulgu değildir.
Pozitif çıkan ELİSA testleri de  western blot adı verilen bir yöntemle doğrulanmalıdır.

HIV PCR Testleri

Başka bir tanı yöntemi olan  HIV PCR testi ile  daha kısa bir zamanda HIV tanısı koyulabilmektedir.En kısa sürede HIV enfeksiyonu tanısı koyan ve son derece güvenilir bir testtir.
HIV  PCR Testi ile, virüsün genetik materyalinin çoğaltılarak ölçülecek ve tanımlanabilecek duruma gelmesi sağlanır. Bu özelliği ve avantajı nedeniyle HIV PCR testi erken evrede HIV virüsünün saptanmasında  kullanılmaktadır.Bu testin prensibi kanda  henüz antikor oluşmadan HIV virusunu kanda yakalayabilmektedir.

Hastalığa yakalanan bir kişinin kanında virüs bulunmasına rağmen erken dönemde virüse karşı antikor oluşmamaktadır. Şüpheli temastan ortalama 10 gün sonra HIV PCR testi ile kanda virüs varlığı saptanabilmektedir.Ancak bu HIV PCR testinin şüpheli ilişkiden 10 gün sonra yapılacağı anlamına gelmez.
Kanda 28. günden itibaren ise  PCR testinin virüsü saptama duyarlılığı %98-100 gibi yüksek oranlardadır.Bu nedenle testin yapılması için bu süre beklenmelidir.

Tahlil.com Uyarıyor: Sayın ziyaretçilerimiz şüpheli bir ilişki sonrası HIV veya benzeri bir  cinsel yolla bulaşan enfeksiyona yakalanma endişesiyle tahlil yaptırmak istiyorsanız öncelikle bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna veya dahiliye uzmanına veya aile hekiminize başvurmanızı öneriyoruz.Doktorunuz bulaşıcı hastalığın cinsi ve riskine göre hangi tahlili ne zaman yaptıracağınız konusunda en doğru bilgiyi verecektir.
Lütfen her hangi bir doktora danışmadan bir laboratuvara gidip tahlil yaptırıp gereksiz yere para kaybına uğramayınız.
Detaylı bilgi için aşağıdaki yorum bölümünüze sorunuzu sorabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m**** :

Merhabanüretrit hastalığı aids habercisi midir? okudum öyle birşey görmedim ama yinede sormak istedim.Birde doktora penıs ucumdan sıvı geldıgı ıcın ılac verdı 4.hafta sonu tekrar ılıskıye gırdım korunmasız. karşı tarafa bulaşma olasılığı var mı?


Cevap:

Üretrit aıds hastalığı habercisi değildir.

c********* :

P24 Antijeni testi 0.00 NEGATIF Indeks 0 - 0.25Hocam en son 9 hafta önce ilişki yaşadım


Cevap:

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.
Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.

Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair 
Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

a************* :

Korumasız devlet kontrolundeki bir yerde hayat kadınıyka ilişkiye girdim bu hadtalıgı duyunca stres yaptım 3 4 gün oldu her gün stresdenmi bilmem kaşınıyorum 1. Sorum kaşınmam normalmi 2. Sorun kaç gün sonra test ve hangi testi yaptıriyim


Cevap:

Şüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular geliyor.

Tahlil yorumlayan sitemizde sürekli yaptığımız bir uyarıyı tektar hatırlatmakta fayda görüyoruz .
HIV şüphesi nedeniyle asla  kendi başınıza test yaptırmayın.Gereksiz yere özel laboratuvarlara para harcayarak masrafa girmeyin ve vakit kaybına uğramayın.

Şüpheli bir durumunuz varsa bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun  ve muayene sonrası gereken tahlilleri onun kontrolünde yaptırın.
Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

S***** :

Hocam , Korumalı olarak hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Öncesinde ve Sonrasıda ağızdan ilişki yaşadık. Sonra ağızdan yoluyla bulaşma riskini ögrendim. Şimdi hangi testi ne zaman yaptırmam gerekiyor ?


Cevap:

Şüpheli bir  cinsel ilişki sonrası cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyona yakalanma korkusu ile test yaptırmak isteyen bir çok  Tahlil.com okurundan benzer sonular geliyor.

Özellikle vurgulamak istediğimiz bir konu var.
Şüpheli  cinsel ilişki sonrası sadece HIV testi yapılması tek başına yeterli değildir.Başta Hepatit enfeksiyonu olmak üzere çeşitli üretrit etkenleri, HPV, Frengi ve bel soğukluğu gibi bir çok hastalık da bulaşabilmektedir.
Size önerimiz tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurup muayene sonrası onun da gerek duyduğu ilave testlerin yapılması için çaba göstermeniz.
Aşağıdaki yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

b********* :

Hocam şüpheli ilişkimden 48 gün sonra yaptıdığım elisa testi sonuçlarım
Anti hiv 0.364 noreactive S/CO
Anti hcv 0.041 noreactive S/CO
Anti hbs reactive
HBs Ag 0.701 noreactive S/CO
yorumlarmısınız? sizce tekrar test yaptırmama gerek varmı ? teşekkürler


Cevap:

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.
Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.

Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair 
Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

y************** :

Merhabalar, Ben erkek arkadaşıma bircok kez çıplak elle masturbayon yaptım. Boşalma gerçekleşmedi ve boynundan ıslak bir öpme yaptım. yalnız daha sonra üstünde elbisesi varken mastürbasyon ıle boşalma gerçekleşti. daha sonrakı İlişkilerim elle oksama ve elbise ile oldu. Sizce hıv testi gereklımi?


Cevap:

Bu şekilde HIV bulaşı olmaz.Teste de gerek bulunmuyor.

b********** :

Hocam Süpeli ilişkiden 6 ay Sonra Test SOnuclarim Cevaplarsaniz Sevinirim
HBsAg    0.5    Negatif    S/CO     N(0 - 0.9)
Anti HIV    0.31    Negatif         N(0 - 0.9)
VDRL-RPR    NEGATİF        S/CO    
Anti HCV    0.19    Negatif         N(0 - 0.9)
Anti HBs    0    Negatif         N(<= 10)

aklimdan Atabilirmiyim Artik 6 .aydan sonra


Cevap:

Tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

a************* :

şüpheli temastan 45 gün sonra devlet hastanesinde elisa oldum sonuçlar; antihiv negatif(degeryok)-S/CO(-) / anti hbs >1000 pozitif mlU/ml (>->10) / hbsag <0,030 negatif IU/ml (>->0,05) /antihcv 0,028 negatif S/CO (>->1). antihivde nedn deger gözükmüyor?90.gunde test yaptırmama gerek varmı?


Cevap:

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.
Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.

Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair 
Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

c************ :

Iyi gunler hocam.supeli iliskiden 23 gun test yaptirdm eliza yontemi yapildi sonuc negatifti.snra 130 gun snra ayni testi yaptirdm gene negatif ckti rahatlamadim tekrar 190 gun snra yaptirdm anti hiv negatifti.ama ala pskolojm bozuk snuclar kesindir dimi hocam. Yardm edin lutfen


Cevap:

HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

m************ :

96 günlük elisa testi sonucum negatif. fakat 3 ekimde ağızdan ilişkim olmuştu. Meni yolu ile bulaşma riski varmdır.?


Cevap:

HIV enfeksiyonu vücut sıvıları ile bulaşır.Meni de bir vücüt sıvısıdır.

c***** :

Hocam merhaba. Ben yaklasik 50 gun once bir iliski yasadim. Iliskide korundum, ama onceki gece pen*s civarini tras etmistim. Gecenlerde pen*ste ic kaşınma ve hafif akinti sikayetiyle doktora gittim. Elisa testi yaptirdim. Sonuc 0.211 negatif diyor. Cok kotuyum lutfen yardimci olun ne yapmaliyim.


Cevap:

HIV testi sonuçlarınızı  normal olarak değerlendirdik.
Verdiğiniz bilgilerden ve anlattıklarınızdan HIV Testleri, HIV Enfeksiyonu  ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



s******** :

VDRL    NEGATİF            
Anti HIV    < 0.05 NonReactive             N(0 - 1)
HbsAg    < 0.10 NonReactive             N(0 - 1)
Anti HCV    0.03 NonReactive        S/CO     N(0 - 1)
Anti HAV Total    14.7 NonReactive        mIU/ml     N(0 - 20)
hocam 6. ayda yaptırdım herhangi bir test yaptırmama gerek varmı


Cevap:

Tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,


1*********** :

7-8 yıl önce şüpeli temas yaşadım ve 6 ay önce bilinçlendim hemen gidip test yaptırdım anti hiv kemiluminesans veya benzeri sonuç negatif 0,14 birim s/co referans 0-3 yazıyor. 3 ay önce bir test daha yaptırdım ondada anti hiv serum birim s/co referans aralığı 0-1 sonuç 0,17 negatif yazıyor.


Cevap:

HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

s**************** :

dünya sağlık örgütü 42. gün yeterli diyor siz neden 6. ayda tekrarlanmasını öneriyorsunuz bi açıklarsanız sevinirim..!


Cevap:

Şüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular geliyor.

Tahlil.com olarak, sitemizde sürekli yaptığımız bir uyarıyı tektar hatırlatmakta fayda görüyoruz .HIV şüphesi nedeniyle kendi başınıza asla test yaptırmayın.Gereksiz yere özel laboratuvarlara para harcayarak masrafa girmeyin ve vakit kaybına uğramayın. Şüpheli bir durumunuz varsa bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun  ve muayene sonrası gereken tahlilleri onun kontrolünde yaptırın.
 Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

t************* :

WBC    10.36        X10e3/uL    N(3,5 - 10,5)
LY#    1.65        X10e3/uL    N(0,9 - 5,2)
LY%    16.0            L(19 - 48)
kan sayımında hersey normalde hocam ly# sayısı normalken neden ly% yüzdesi düşük çıkıyor.bu beni korkuttu çünkü hiv hastalarında düşük olurmuş bu yüzde .. diğer tüm değerlerim normal.. korkmam yersiz mi??


Cevap:

Evet sonuçlarınızda problem görünmüyor..

a************** :

iyi günler. şüpheli bir ilişkiden ne kadar süre sonra test yaptırmak gerekiyor. bunu sormamdaki amaç bazı yerlerde 3 ay deniyor bazı yerde 6 ay. kafam karıştı ne zaman test yaptırmalıyız?
birde cybe'ler için hanği testi yaptırmalıyız?
şimdiden teşekkür ediyorum.


Cevap:

6. ayda tekrarlanmasını öneririz..

K*************** :

Hocam şüpheli ilişkiden 32 gün sonra test yapıldım VDRL-RPR negatif anti hbs reaktif 1000den büyük anti HCV nonreaktif 0.073 anti HIV nonreaktif0.016 HBsAg nonreaktif 0.343 doktorum başka teste gerek yok dedi ama 1.5 ay sonra tekrar test olucam bunların pozitife dönme ihtimali nedir. şüphem geçmedi


Cevap:

6 ay sonra kontrol edilmelidir..

o********* :

İyi günler ben korunmasız cinsel ilişki sonrası 4. Jenerasyon HIV DUO ULTRA diye bir test yaptırdım. İlk testi 15. günde ikincisinide 29. günde yaptılar. Her iki testtede antijen ve antikor bakıldı. Herikiside NEGATİF çıktı. Bu test sonuçlarına ne kadar güvenebilirim. ELISA testi yaptırmalımıyım.


Cevap:

6 ay sonra teti tekrarlatmalısınız..

a************** :

iyi günler hocam benim sorum şüpheli ilişkiye girdikten sonra 30. gün hastaneden randevu aldım hıv testi olmak için sizce erken zamanda mı gidiyorum gidiceğim hastanede pcr tahlil bölümüde var doktor ne testi yaptırır bilmiyorum ben nasıl bir yol izlemeliyim çok pismanım ve pisklojim bozuldu


Cevap:

Doktora durumunuzu ayrıntılı olarak anlatırsanız size gereken tetkikleri yaptıracaktır, ancak 6 ay sonra da tetkikleri tekrarlamanızı öneririz..

e******* :

Korunmasız ilişkiden 3 ay sonraki test sonuçlarım aşşağıdadır

ALT (Alanin Aminotransferaz) - 24

Anti HBs - 3,10 neg

HBsAg (Hepatit B s Antijeni NEg (0,44)

Anti HCV (Hepatit C Antikoru) NEG. (0,20)

Anti HIV Antikoru + p24 Antijeni NEG. (< 0,05)

başka test olmama gerek varmı sonuçlarım normalmidir


Cevap:

6. ayda tekrarlatmanızı öneririz..

s*********** :

Hocam üroloji uzmanı hiv testi yapar mı ?


Cevap:

Doktorunuzla konuşursanız isteyebilir..

k************ :

20 yaşında erkek kardeşim var 4 nisan da kıbrısa gitti iş için sağlık taramasında hıv şüphesiyle türkiyeye geri geldi test sonuçları ANTİ HBs 16,31 / ANTİ-HCV 208/ HIV 1-2 ANTİKOR+p24 antijeni 248,4 / HBsAg 0,718 . özel labaratuar sonuçları bunlar. eğ. ve arş. has. sonuçlar çok yakın ne yapmalıyız


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


k********* :

Hocam ben ilişkiden 6 ay sonra devlet hastanesinde elisa testi yaptirdim testin sonuçları ve adı:HBs Ag 0,08 (neg) , HCV 0,02 (neg) , HIV 0,06 (neg) , tetkik adı:VDRL (NEGATİF) bu şekilde AIDS için yaptirdm DOGRU YESTİ YAPTİRMİSMİYİM? BİDAHA TESTE GEREK VARMİ? Bu ay 1 yıl oldu. çok teşekkürle


Cevap:

Sonuçlarınız negatif yani normal ancak şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran okurlarımız için, hangi HIV testinin ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair bir yazı hazırladık.
 Tahlil.com doktorlarının hazırladığı yazıımızı okumanızı öneriyoruz.

Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


s******* :

Ben bir soru soracağım bugün şüpheli bir ilişki yaşadım hangi testleri ne zaman nerede yaptırabilirim bana açık şekilde yazabilirmisiniz? Testler hakkında konuyu okudum ancak tam olarak anlayamadım :(


Cevap:

Bir sağlık kuruluşundaki enfeksiyon hastalıkları uzmanına gitmenizi öneririz..

k******************* :

şüpheli ilişkiden 115 gün(4, ay) sonra anti hıv testi 0,05 negatif,şüpheli ilişkiden 154 gün(5, ay) sonra anti hıv testi 0,05 negatif ve şüpheli ilişkiden 185 gün(6, ay) sonra anti hıv testi 0,05 negatif,tekrar test yaptırmama gerek varmı teşekkürler.


Cevap:

Sonuçlarınız normaldir, içiniz rahat olsun gerek yok..

o********** :

100.gün antı hıv test negatif çıktı ama boğazda ağrı ve dilimin üzerini genelde kaplayacak şekilde beyaz bir tabaka bazen bu tabakada hafif sararma oluyor 2 sefer hpatit b aşısı oldum daha önce bu şikayetler ve idrarda yanma olduğundan antibiyotik kullandım yan etki yapmışmıdır test yapayım mı


Cevap:

Öncelikle enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanızı ve muayene olmanızı öneririz...

b********** :

Merhaba 5 ay önce bir ilişki yaşadım ondan sonra yaptırdığım testler negatif çıktı ve testimde nonreactive yazıyordu sizce bu ne anlma geliyor bir daha test yaptırmalımıyım..


Cevap:

Nonreaktif testin negatif olduğu anlamına gelir.

d************ :

P24 antijen testi yazılarınızda 2-6 hafta içinde tespit edileceği söyleniyor. peki 6 haftayı geçtikten sonra yapılan p24 antijen testi anlamını yitirmez değil mi doğruluğuna güvenilebilir değil mi


Cevap:

HIV korkusu psikolojinizi bozmuş anlaşılan. Günümüzde benzer şekillerde görülen HIV korkusu   psikiatrik bir  sağğlık problemi  olarak kabul ediliyor.
Bu tür benzer  korkuları yaşayan  ziyaretçilerimiz için yazdığımız yazımızı okumanızı öneriyoruz.



v*********** :

mrb. öncelikle şüpheli ilişkiyi yaşadığım tarih 9 kasım dün 17. gün idi ve istanbulda  bir test oldum testin ismi hiv -1+2(EIA]

test sonucum hıv -1+2 eıa sonuç negatif 0,38 index referans aralığı negatif <1.0

değerlendirirseniz sevinirim

iyi günler


Cevap:

HIV testi  erken yapılmış size . Bazı özel laboratuvarlar  para kazanmak için erken sürelerde ve sadece sizlerden gelen istek  üzerine  HIV testi yapmakta. Tahlil.com olarak sizlere önerimiz tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmadan asla kendi başınıza HIV testi yaptırmamanız yönünde.İlişki durumunuz ve risk faktörlerinizi de göz önüne alarak size ne zaman test yapılacağı konusunda en doğru bilgiyi verecektir.
Devlet kuruluşlarına başvurup muayene olabilir ve ücret ödemeden testinizi sosyal güvenceniz de varsa yaptırabilirsiniz.

HIV ile ilgili araddığınız tüm bilgiler, hastalığın belirtileri ve testin ne zaman yapılacağına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


l********* :

Hocam 39. günde özel bir tıp merkezinde test oldum kullandıkları test hangsiydi bilmiyodum ama muhtemelen elisa olduğunu düşünüyorum sonucum negatif çıktı. Eğer elisa testiyse tecrübelerinzden yola çıkarak fikir belirtme ihtimalnz var mı durumum nedir hocam kafayı yemek üzereyim


Cevap:

HIV paranoyası ve HIV korkusu nedeniyle kafası karışan bir çok okurumuz var.Bu konuda Tahlil.com'da yüzlerce soru cevapladık, konu yayınladık.

HIV korkusu bilgisizliğinizden kaynaklanıyorsa aşağıdaki bağlantılardan HIV testi, testin ne zaman yapılacağı ve AİDS belirtileri hakkında yazdığımız yazıları okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.Bilgi sahibi olmanız konu hakkındaki korku ve şüphelerinizi yenmenize yardımcı olacaktır.


HIV korkusu ve bundan nasıl kurtulacağınıza dair uyarılarımızı ve önerilerimizi öğrenmek için tıklayınız.....



d*********** :

hocam neden cvp yazmadiniz. 1 yila yakin kortizon ve 4 yildir colcihium dispert kullaniyorum 180 eliza negatif kortizon kullanan biri 180 gun yeterlimi ozamana kadar olusurmu tekrar test olmalimiyim testden hemen oncede diprospan igne oldum lutfen cvp yazin


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


m********** :

merhaba ilişkiden sonra eliza anti hıv testleri yaptım 73.gün 580 (negativ) 89.gün 333 (negativ) 116.gün 306(negativ) başka teste gerek var mı? halla negativ olduğuma inanmıyorum belirtiler yaşıyorum ishal ve boğaz ağrısı dilin beyazlaması gibi bundan sonra psikolojik tedavi almalı mıyım tşkl


Cevap:

Sonuçlarınız negatif doktorunuz uygun görmediği sürece test yaptırmanıza gerek yok, psikolojık destek konusuna gelince içiniz rahat olacaksa gidip destek alabilirsiniz.

e************ :

merhaba 2.5 ay sonra yaptırdıgım test; Anti HIV 1/2(ELISA) NEGATİF : 0,31 0-0.424 INDEX sonuçlar normal mi yorumlarsanız sevinirim


Cevap:

Sonuçlarınız negatif normal.

b*** :

mrhlar
benim sorum
supeli iliskiden sonra
79.gun anti-hiv :negatif
hibatit b:negatif
hipatit c:negatif
cikti.
ayrica 90.gun sadece anti-hiv s/co negatif cikti
sorularim sunlar
1.79.gun hibatit b,c negatif cikti yeterlimi?
2.90.gun icinde aldigim anti-hiv testimde negatif cikti.
baska test olmalimiyim
simdiden tesekkurler
saygilarimla


Cevap:

Testleriniz normal, başka teste gerek yok

?