İdrarda Kanama Olan Hastalara Hangi Testler Uygulanmalıdır?

İdrarda kanaması olduğu saptanan hastada ilk önce üriner sistem hastalığı ve böbrek hastalığından şüphelenilir. Bunun araştırması için tam idrar tahlili istenir.
Tam idrar tahlilinde de eritrosit adı verilen kan hücreleri görüldüğünde ise bunun nedenini araştırmak için ilave tahlillere de gerek duyulur.
İdrar kültürü testi bunlardan biridir.Bu test sonucuna göre kanamanın enfeksiyon nedenli olup olmadığı hakkında fikir yürütülür.
Eğer enfeksiyon saptanırsa mutlaka antibiyogram testi de yapılır.
Bu yolla herhangi bir enfeksiyon olup olmadığı saptanır. Özellikle doğru antibiyotik tedavisi verilmesi açısından, önemli bir tahlildir.
Sonrasında mikroskobik olarak kan hücrelerinin şekilleri belirlenir.
Üriner sistem ve idrar yollarını gösteren radyolojik incelemeler, ultrason muayenesi de gereken tahliller arasındadır.Gerek görülürse MR, tomografi gibi ileri tahlillere de başvurulabilir.
Kanser şüphesi varsa patolojik ve sitolijik inceleme yapılır ve herhangi bir kanserin bu kanamaya sebep olup olmadığına bakılır.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
CPK Yüksekliği Nedir? CPK Testi Yüksekliği Nedenleri Anti Hbs Testi Nedir? Pozitif Çıkması Tehlikeli Bir Durum Mu? Hepatit B Testleri: HBS AG:Pozitif Anti HBc:Pozitif IgM anti-HBc: Negatif Anti HBs: Negatif olması ne anlama gelir? ALP Testi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır? Hepatit B Testleri: HBS AG :Negatif Anti HBc :Pozitif Anti HBs: Pozitif olması ne anlama gelir? Akciğer Kanseri ve KOAH Hastalığı Erken Tanısında Yeni Yöntem Alzheimer Riski Yapılan Testlerle Belirlenebiliyor Hangi Hormon ve Tahlil Hangi Hastalıklarda Önemlidir? Kanda trombosit sayım 124 çıktı kan sulandırıcı coraspirin içiyorum? Lenfosit Nedir, Lenfosit Testi ve Lenfosit Yüksekliği Üçlü Test (Quad Screen) Nedir? Dehidroepiandrosteron Sülfat (DHEA-S, DHEA-SO4) Testi Tek başına Fikir Vermez

