İmplant Kimlere Uygulanır?

Yayın Tarihi : 2018/07/24 22:13 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/08 11:28 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
İmplant; diş kaybı olduğunda yerine yapay diş uygulamasıdır. Çene kemiğine yerleştirilen bu dişin; kemik ve hücrelerle bağlantı kurması beklenir ve süreç sonunda vücudun sıradan bir parçası gibi davranır.
İmplant Kimlere Uygulanır?

İmplant; diş kaybı olduğunda yerine yapay diş uygulamasıdır. 
Aparatlarla diş sabitlenir.

İmplant Kimlere Uygulanabilir?

İmplantın uygulanabilmesi için; çene ve diş yapısı uygun olmalıdır. 
Sonuç olarak implantın belli bir genişlik ve yüksekliğe sahip olması gerekir.

Kişinin ağız yapısı kemik eksikliği sebebiyle implanta uygun değilse, ekleme ve yumuşak doku greftleme teknikleri ile uygun hale getirilir.

İmplant yapımında en önemli unsur, kişinin kemik gelişimini tamamlamış olmasıdır. Çünkü gelişmekte olan çene kemiğine uyguladığında, çene yapısı geliştikçe destek olan dişlerin yerleri genişlerken, implant diş sabit kalır ve kenarlarında boşluklar oluşabilir. Bu da implantın sağlam olmamasını sağlar ayrıca istenilen görüntünün yakalanma ihtimalini de ortadan kaldırır. Bu sebeple implant uygulanacak kişinin kemik gelişimini tamamlamış olması son derece önemlidir.

Diş eksikliğinin sebebi, çürük diş olanlara da implant tedavisi uygulanabilir.

Protez Kullanan Kişilerde İmpant Uygulaması

İmplant, temelde eksik dişi tamamlamak için uygulanır. Ancak hareketli yada sabit protez kullanılan hastalara da önerildiğini duyarız. Bunun sebebi, protezin tutunması ve sabitlenmesi için gerçek dişe ihtiyaç duyulmasıdır. İşte bu durumda kullanılacak uygun ve sağlıklı bir gerçek diş eksikliği varsa, bu durum implant tedavisi ile giderilir.

İmplant Nasıl Uygulanır?

İmplant uygulamasında kişiye lokal anestezi yapılır. Çene kemiğine titanyum kökenli suni diş yerleştirilir. Çene kemiğine yerleştirilen bu dişin; kemik ve hücrelerle bağlantı kurması beklenir ve süreç sonunda vücudun sıradan bir parçası gibi davranır.

İmplant Başarısını Düşüren Unsurlar Nelerdir?

Sigara, implant başarısını en çok düşüren unsurdur. Bunun sebebi, sigara tüketiminde ağız içindeki faydalı bakteriler ölür, hücreler işini doğru yapamaz hale gelir. Yani implantın gerçek diş gibi davranma süresi uzayabilir. Veya sigaradan dolayı güçsüzleşen çene dokusu, implantı sabitlemekte zorlanabilir. Ancak bu sigara içen bireylere implant uygulanmayacağı anlamına gelmez. Çene ve diş yapısı uygun olan herkes bu tedaviden faydalanabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?