Kadın Orgazmı Neden Önemlidir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:03 •

Kadında orgazm, vücut cinsel gerilimi ve baskıyı serbest bıraktığında cinsel uyarılmanın en yükseğe ve zirveye ulaşmasıdır.Bu esnada cinsel organlarda  ve vücudun her yerinde çok yoğun zevk duyguları ortaya çıkar. Bir orgazm genellikle birkaç saniye sürer ve çok iyi hissettirir. Kadında orgazm cinsel hayatın sürmesi için de çok önemli bir unsurdur.

Kadın Orgazmı Neden Önemlidir?

Kadında Orgazm:

Kadında orgazm, cinsel organların ve vücudunuzun cinsel (erojen) bölgelerinin cinsel olarak uyarılması sırasında ortaya çıkar.Bu bölgeler;  klitoris, vajina, meme uçları ve anüs bölgesidir. Uyarılma sırasında cinsel organlara kan akışı artar ve bu da onların daha hassas hale gelmesine neden olur. Kadında uyarılma arttıkça kalp atış hızı, kan basıncı ve solunum hızı da artabilir. Orgazm yaklaşırken kaslar seğirebilir veya kasılabilir. Birçok kadın orgazm sırasında vajinada ritmik kas spazmları yaşar.

Kadında orgazmın çeşitli aşamaları vardır:

1. Cinsel uyarılmanın oluştuğu heyecan
2. Cinsel uyarılmanın arttığı ve azaldığı plato
3. Yoğun zevk duygularına neden olan orgazm
4. Cinsel uyarılmanın azaldığı çözünürlük

Pek çok kadın, 4. aşamadan sonra yani çözünmeden sonra ikinci bir orgazm yaşayabilir.

Kadın Orgazmı Neden Önemlidir?

Her ne kadar, kadında, orgazmın cildi, saçı ve genel sağlığı iyileştirdiğini vaat eden bir çok bilgi olsa da, orgazmın herhangi bir özel sağlık yararı sağladığına dair çok az bilimsel kanıt var. Bilim adamları henüz kadın orgazmlarının herhangi bir evrimsel faydasını gösteren veya kanıtlayan bilgiler ortaya koymuş değil. Ancak orgazm kadın için son derece  zevkli bir durumdur. Keyifli cinsel beraberlik, bir kişinin ruh halini iyileştirebilir, stresi azaltabilir, bağışıklığı artırabilir ve daha iyi ilişkiler geliştirebilir.

Kadınların hamile kalması için orgazm olması gerekmez. Bununla birlikte, sınırlı sayıda da olsa bazı veriler kadında orgazm olmanın doğurganlığı artırabileceğini yönünde bilgi vermektedir.Örneğin bir çalışma, kadının orgazm olduktan sonra vajinaya boşalan spermleri daha iyi tuttuğu yönünde bilgi vermiştir. 

Orgazmla birlikte kadında vajinada da kayganlık artacak olup bu durum da ilişki esnasında kadının canının acımaması ve ilişkiden zevk alması yönünden de önemli bir faktördür.Kadının orgazm olması erkek partnerini de motive edecektir.Bu şekilde erkek de, partnerinin rahatlığını görerek tatmin edici bir ilişki yaşar.

Kadın orgazm olmadığında canı acıyacağı gibi; erkek de tatmin edici bir birliktelik yaşayamaz.

Kadında  Orgazm Çeşitleri

Kadınlar en çok iki tür orgazm yaşar:

1.Klitağızdan orgazm: Klitoris, kadın cinsel organının dış veya dış kısmıdır. İç dudakların  buluştuğu vajinal açıklığın tepesinde bulunur. Klitoris orgazmları en çok vücut yüzeyinde hissedilir, örneğin ciltte karıncalanma.
2. Vajinal orgazm: Vajina, kadın üreme sistemine açılan kapıdır. Vajinal orgazm vücutta daha derin hissedilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?