Doğum Sonrası Cinsel Hayat Ne Zaman Başlamalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/04/04 11:16 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/04 11:16 •
Bazı çiftler doğumdan sonraki cinsel ilişkinin anneye zarar verebileceği veya cinsel ilişki için sezaryen doğumunun daha sağlıklı olması gibi yanlış düşünceleri vardır
Doğum Sonrası Cinsel Hayat Ne Zaman Başlamalıdır?

Bazı çiftler doğumdan sonraki cinsel ilişkinin anneye zarar verebileceği veya cinsel ilişki için sezaryen doğumunun daha sağlıklı olması gibi yanlış düşünceleri vardır.
Ancak bu düşüncelere karşı uzmanların birkaç tavsiyesi vardır. Doğumdan sonra doğum kanalında ve rahimde oluşan bazı yaraların onarması ve kanamaların bitmesi amacıyla çiftlere doğumdan 3 hafta sonraya kadar cinsel ilişkiye girmemeleri tavsiye edilir. Bu durum sezaryen doğumunda da enfeksiyon riski olması nedeniyle dikkate alınmalıdır. Hatta sezaryen doğumundan sonra genelde cinsel ilişki bazı iltihaplardan dolayı ağrıyla birlikte olabilir.
Doğumdan sonra dikkate alınması gereken başka bir durum annenin çocuğunu emzirdiği dönemde yumurtalıkların aktivitesinin azalması nedeniyle vajina kuru olabilir ve böylece cinsel ilişkide ağrı oluşur.
Kadınların bazıları ise doğumdan sonra eskisi gibi cinsel ilişki yapamayacaklarına dair içlerinde bir düşünce oluşur. Ancak doğumdan sonra 6 hafta içinde her şey eskisi gibi olur ve bu konuda herhangi bir düşünceniz olmasın.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?