Kolesterol İlacı Alanların LDL Kolesterol Tahlilleri

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/23 15:48 •
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), kolesterol ilacı kullanan hastaların ilaç almalarına sınırlama getirdi.
Kolesterol İlacı Alanların LDL Kolesterol Tahlilleri

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), kolesterol ilacı kullanan hastaların ilaç almalarına sınırlama getirdi. SGK, Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) değişiklik yaptı.Buna göre, daha önce ilaç kullanmayan kolesterol hastaları ihtiyaç halinde ilaçlarını ancak uzman hekim raporu sonrası alabilecek. Ancak söz konusu raporu alabilmesi için de kolesterol tahlilleri yaptırması gerekecek.
Bu kolesterol tahlili LDL kolesterol tahlili olup halk arasında kötü kolesterol olarak da bilinmektedir. Hastanın bir hafta arayla iki defa LDL kolesterol tahlil yaptırması gerekmekte ve LDL kolesterol değerinin yapılan iki tahlilde de 190 mg/dl‘nin üzerinde olması şartı aranıyor.
Bu durumda SGK kolesterol ilacı bedelini ödeyebilecek. SGK yaptığı değişiklikle daha önce 160 olan LDL testi sınırını 190’a çıkarmış oldu.
Yapılan tahliller sonrası hastanın LDL kolesterolünün 190’ın altında olması durumunda ise ancak ailesinde yüksek tansiyon ve erken kalp hastalıklarının olması veya 65 yaş üstü olması şartı aranacak, kolesterol ilaçlarının SGK tarafından karşılanabilmesi için.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?