Nasır Nedir ? Nasıl Tedavi Edilir?

Yayın Tarihi : 2017/02/14 21:57 • Güncelleme Tarihi : 2020/06/10 16:43 •
Yürümenin getirdiği bir sorun olan nasır toplumda oldukça yaygındır. Nası tedavisinde de farklı yöntemler uygulanmaktadır.
Nasır Nedir ? Nasıl Tedavi Edilir?

Nasır Nedir?

Yürümenin getirdiği bir sorun olan nasır toplumda oldukça yaygındır. Genellikle ciddi bir şikayet yapmadığı için muayene olunmaz. Ayakta belli bir noktada derinin kalınlaşması ile kendini gösterir.
Hastalık sınıfına sokabilmesi için kalınlaşmanın derinliği ve bu derinliğin en üst noktasında huni yapısında bir noktanın olası gerekir.  Bu alanda deri alışılmış olandan kalın ve serttir. Neredeyse tek sebebi bir noktaya sürekli olan küçük travmalardır.
Ayak tabanı siğilleri de nasır benzeri bir soruna neden olmaktadır. Gerçekte sorun ayakkabının sıkması değil her adım atışta ayakkabının bir noktaya çarpmasıdır. Bu noktasal travma vücudu uyarır ve vücut o noktadaki cildi kalınlaştırarak kendini travmadan korumaya çalışır. Aslında nasır bir korunma mekanizmasıdır ama yanlış gelişim sonucu kişiye eziyet yapar hale dönüşür. Kendi haline geçmesi zordur ama mümkündür. Nasır bantları bir miktar yardımcı olabilir. Ama en etkili yöntem temel sorun olan travmaları önlemektir.
Nasıra neden olan bu küçük vuruşları engellemek için giyilen ayakkabı tarzı değiştirilmelidir.  Giyilen ayakkabının tarzı ne olursa olsun değiştirmek ve farklı günlerde mümkün olduğunca farklı tarz giymek gerekir. Burada amaç oluşan travmayı yada en azından değdiği noktayı değiştirmektir.
Her banyoda ayaklar suda bekletilerek yumuşadıktan sonra ponza taşı veya benzeri zımpara etkisi yapacak ürünlerle bölge cildinin inceltilmesi iyileşmeyi sağlayabilir. İlerlemesini ve ağrı yapmasını da engelleyebilir. Yine yumuşadıktan sonra en üst tabaka jiletle yüzeysel olarak alınabilir.Burada çok dikkat etmek gerekir çünkü normal deriyi yada nasırın altındaki kısmı yanlışlıkla zedeleyip yaralanma ve iltihaplanmalara neden olunabilir.
Tüm bunları yapmak sorunu gideremiyorsa bu konuda tecrübeli bir cerraha muayene olunması gerekir.

Nasır Tedavisi:

Nasır tedavisi genellikle dermatoloji (cildiye) uzmanları ve genel cerrahi uzmanları tarafından yapılır.Cryo

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?