Ney Üflemek Sağlığınıza İyi Gelir

Yayın Tarihi : 2018/01/26 13:04 • Güncelleme Tarihi : 2021/05/30 07:41 •
Ney, sadece bir müzik aleti değil aynı zamanda bir kültürün dışa vurum halidir
Ney Üflemek Sağlığınıza İyi Gelir

Ney, sadece bir müzik aleti değil aynı zamanda bir kültürün dışa vurum halidir. Uzmanlar kişilerin sevdikleri ve huzur buldukları etkinlikleri hayatlarında düzenli olarak yerine getirmenin oldukça önemli olduğunu savunuyor. O nedenle ney üflemek size ve sağlığınıza iyi gelebilir. 

Ney Üflemenin Faydaları Nelerdir?

Ney üflemek, kuvvetli nefes ve diyafram isteyen bir etkinliktir. Yani akciğer ve diyafram aktif olarak kullanılır. Bu sebeple desteklenen akciğer daha sağlıklı olur. Özellikle koronavirüs hayatımıza girdiği zamandan beri, akciğer sağlığı daha büyük önem kazanmıştır. Kuvvetli akciğerler, semptomları daha hafif geçirirken, zayıf akciğerler çoğunlukla yenik düşmüşlerdir. Hatta akciğerlerin zarar görmemesi için insanlara, balon üflemek gibi devamlı üfleme egzersizleri önerilmiştir. İşte ney, bunu doğasında sağlayan bir çalgıdır. Yani sadece düzenli ney üfleyerek akciğerlerinizi güçlendirebilir ve akciğerlerinizi ömür boyu koruyabilirsiniz.

Ney Dinlemenin Faydaları Nelerdir?

Müziğin şifası anlatmakla bitmez. Nörolojik hastalıkların pek çoğu müzikle şifa bulurken, ineklere dinletildiğinde dahi süt verimini artırdığı kanıtlanmış çalışmalar mevcuttur. Peki müzik bu işi nasıl yapar?

Günlük hayatta insanlar hep bir telaş içindedir. Bir iş  yapılırken, kafa devamlı o işin sonunda yapılması gereken diğer iştedir. Yetişilmesi gereken yerler, toplantılar, işler, kişiler, yemekler, aktiviteler hep kafada yüktür. Bu unsurlar dikkat etmesek de, günlük streslerimizi ortaya koyar. Stres ise, vücut fonksiyonlarını bozar ve olumsuz etkiler. Aslında ihtiyacımız olan tek şey, durup biraz düşünerek sakinleşmektir. 

İşte bu noktada müzik devreye girer. Hızlı müzikler insanı tempoya ve hareket etmeye yöneltir. Ancak eğer istediğiniz dinginleşmekse bu iş için en uygun müzik ney sesidir. Ney sesi, doğa seslerine en yakın sestir. Bu sebeple insanı kendi doğasına, huzura sessizliğe ve dinginliğe götürür. Bu sayede vücut ve kafa huzura kavuşur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?