Serinlemek İsterken Enfeksiyon Kapmayın

Yayın Tarihi : 2015/08/01 21:22 • Güncelleme Tarihi : 2015/08/01 21:22 •
Enfeksiyon kapma riski yaz aylarında havuz ve denize girmesonucu daha da artmıştır
Serinlemek İsterken Enfeksiyon Kapmayın

Enfeksiyon kapma riski yaz aylarında havuz ve denize girmesonucu daha da artmıştır. Kulak, göz, cilt, idrar yolu enfeksiyonları, sindirimsistemi sorunları bu risklerden yalnızca bazılarıdır. Havuz veya denizlerde gözve kulak enfeksiyonuna da oldukça sık rastlanmaktadır. Göz çevresinde şişme,şiddetli kulak ağrısı, tıkanma ve duyma sıkıntısı meydana gelir.

 

Durgun havuzlarda birçok hastalık tehlikesi vardır. Ortakkullanım alanlarında bu hastalıklar çok daha kolay bulaşır. Sağlık için uygunşartlara sahip olmayan havuzlardan uzak durulmalıdır. Havuza girerken veçıktıktan sonra duş almak enfeksiyon riskini azaltacaktır. Enfeksiyon etkenleriile temas riski artacağından kuma serilen havlu ile kurulanmamak gerekir. Bunedenle kurulanmak için kullanılan havlu, şezlong ya da kuma serilen havludanfarklı olmalıdır.

 

Birçok mikrop da ağızyoluyla bulaşır. Kirlenmiş havuz ve deniz suyunun mümkün olduğu kadaryutulmaması gerekir. Yutulduğunda mikroplar sindirim sistemine ulaşır vehastalık oluşturur.

 

Denizsuyu tuzlu olduğu için hastalık yapıcı mikroorganizmaların yaşaması dahazordur.  Ancak denizlerde aynı havuzlargibi enfeksiyon taşır. Temizliğinden şüphe edilen kirli denizlere girilmemesigerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?