Genital Bölge Hastalıkları ve Tedavisi

Yayın Tarihi : 2017/09/11 12:29 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/03 01:00 •
Genital organlarda çıkan yara, kızarıklık ve döküntüler enfeksiyonel bir hastalığın habercisidir
Genital Bölge Hastalıkları ve Tedavisi

Genital organların sağlığı oldukça önemlidir. Tıpkı solunum yollarında olduğu gibi, genital organlarda daima nemli olduğundan, daima dış unsurlara, bakterilere açık ve kolayca hastalık alabilen ve dağıtabilen bölgedir. Bu sebeple en ufak doku değişimleri, akıntıdaki anormallikler, kaşıntılar hafife alınmamalıdır. 

Genital Bölge Hastalıkları Neden Olur?

Genital bölge daima kapalı olduğundan öncelikle giyilen çamaşırın kalitesinden oldukça fazla etkilenir. Giyilen çamaşırın bu sebeple hava geçirir olması, pamuklu olması, dar olmaması çok önemlidir. Ayrıca sıklıkla değiştirilmeli ve aynı çamaşır çok uzun süreler giyilmemelidir. Eğer bu durumlar sağlanmazsa, genital bölge havasızlıktan ve nemli kalmaktan enfeksiyonlara hazır hale gelir.

Diğer bir unsur ise, toplu kullanım alanlarıdır. Genital bölgenin dış dünyaya daha açık olduğu alanlar; tuvaletler, havuzlar, sauna ve hamamlarda oturulan bölgeye dikkat edilmeli ve iyice temizlenmelidir. Ayrıca bu ortamlardan ayrılırken de, genital temizliğin yapıldığından emin olunmalıdır. 

Genital hastalıkların meydana gelmesindeki bir başka unsur ise, epilasyon merkezleridir. Ancak profesyonel merkezlerde yapılan, hijyene dikkat edilen ortamlarda bu sıkıntılar yaşanmamaktadır. Yani epilasyonu yapılma esnasında, ortamın kontrol edilmesi ve yönetilmesi elde olmayan bir sebeptir. Ancak yapılacak kurumun seçimi doğru yapılmalıdır ve güvenirliğinden emin olunmalıdır. 

Genital Bölge Hastalıkları Nelerdir?

Genital organlarda çıkan yara, kızarıklık ve döküntüler enfeksiyonel bir hastalığın habercisidir. Bu durumda cinsel ilişkiye girilmemeli en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek gerekli tahliller yapılmalıdır. Uygulanacak tedaviye doktorunuzun karar vermesi gerekir. Genital bölge hastalıklarında kişiler bazen doktora gitmeye çekinebilir ve doğal yöntemlere başvurabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, genital bölgenin kendine has bir florası vardır ve bu flora bozulduğunda, sağlıklı haline dönüşmesi oldukça zordur. Bu sebeple genital bölgede bir rahatsızlık olduğunda en yakın zamanda uzmana başvurulmalı ve gereken tedavi uygulanmalıdır. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?