Saç Dökülmesine Karşı Alınacak Pratik ve Doğal Yöntemler

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/27 10:18 •

Saçlar canlı olduğu için dolayısıyla vücuttan ve sizden beklentileri vardır. Örneğin çinko ve E vitamini bakımından zengin beslenmek saçlar için oldukça önemlidir.

Saç Dökülmesine Karşı Alınacak Pratik ve Doğal Yöntemler

Saç dökülmesi estetik olarak kimsenin istemeyeceği bir sağlık sorunudur. Saç dökülmesine karşı bir çok ürün kullanılmaktadır. Bunların bir çoğu da ciddi maliyetleri beraberinde getirmektedir. Masraf gerektirmeyen ve günlük hayatta hemen herkesin bulabileceği pratik ve doğal yöntemler de saç dökülmesine karşı önlem olabilir.
Saç Dökülmesine Doğal Çözümler:
1.Elma sirkesi: Elma sirkesinin evlerde sayısız kullanım alanı vardır. Fakat bu sirkenin içerdiği benzersiz asidik özellikler yeni saç gelişimini harekete geçiriyor. Elma sirkesinin en iyi kullanım yolu durulamadır. Şampuan ve saç kreminden sonra suyu kapatın, saçlarınızı elma sirkesiyle ıslatın ve yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekleyin. Daha sonra musluğu açıp, iyice durulayın. Bu yöntemi her gün uygulayabilirsiniz.
  
2.Doğal yağlar: Yeni saç gelişimi için iyi bir yol olan doğal yağlar ayrıca saçlarınızı da güçlendiriyor. Zeytinyağı, avokado ve badem yağının içinde doğal yağları saçınızı şampuanladıktan sonra saç derinize bir miktar sürmelisiniz. 10-15 dakika saç derinize nüfuz etmesini bekledikten sonra durulamanız gerekiyor. Bu yöntem ise ayda bir ya da iki kez uygulanabilir.

3.Yumurta: Yumurta sıklıkla doğal nemlendirici olarak kullanılıyor. Fakat ayrıca saçların gelişimini de destekliyor. Yumurtanın sarısı da doğal bir protein kaynağıdır. Yeni saç çıkmasında etkili olmasının yanında kırılan ve yıpranan saçların tamir edilmesine de yardım ediyor. Basitçe bir yumurtayı kırın ve karıştırdıktan sonra saçınızın her yerine sürün. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra, güzelce yıkayın. Bunu ise haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Saçlar Canlıdır

Saçları her ne kadar canlı değilmiş gibi algılasak da, saçlar canlıdır. Kemoterapi alan hastaların saçlarının dökülmesi de bunun bir örneğidir veya doğru beslenen ve genetik problemi olmayan insanların saçlarının sağlıklı ve parlak görünmesi de bunu kanıtlar niteliktedir.

Saçlar canlı olduğu için dolayısıyla vücuttan ve sizden beklentileri vardır. Örneğin çinko ve E vitamini bakımından zengin beslenmek saçlar için oldukça önemlidir.

Çinko; bir mineraldir. Mineraller vücutta yapıcı ve onarıcı görev üstlenirler. Dolayısıyla tırnak ve saç gibi vücutta keratin yapılı bölümler, çinko ile eksiklerini kapatırlar. Vücutta çinko eksikse tırnaklarda beyaz lekeler ve saç dökülmeleri görülür.

E vitamini; hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bunu hem tüketerek iç organlarınızı yenileyebilir, hem de dışarıdan vücudun ihtiyacı olan bölgeye sürmek şeklinde uygulayarak yenilenmeyi sağlayabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?