Lazer Epilasyonu Sonrası Yan Etkileri Var mıdır?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/04 11:25 •

Epilasyon uygulamasında da lazerli tedavi uygulamaları sonucunda büyük oranda başarı kaydedildiği görülmüş ve hastalar üzerinde olumsuz yönlerinin çok az olduğu gözlenmiştir.

Lazer Epilasyonu Sonrası Yan Etkileri Var mıdır?

Epilasyon uygulamasında da lazerli tedavi uygulamaları sonucunda büyük oranda başarı kaydedildiği görülmüş ve hastalar üzerinde olumsuz yönlerinin çok az olduğu gözlenmiştir.
Bu sebepten dolayı lazerli tedaviler ve lazerli epilasyonun güvenli olduğu uzman kişiler tarafından doğrulanmıştır.

Lazer Epilasyon Tedavisi Sonrası Yan Etkiler:

Lazer epilasyon uygulamaları sonucunda büyük oranda olumsuz bir sonuca rastlanmamıştır. Uygulama yapılan ten ve kıl rengine göre yan etkilerinin oluşabilmesi riski değişebilmektedir. Uygulama yapılan ten rengi ve kıl renginin analize edilişinde yapılan hatalar yanlış lazer uygulamasına yol açmaktadır.
Dolayısıyla yanlış uygulanan lazer tedavisi; hastanın cildinde kabarıklık ve kızarıklıklara neden olur. Koyu renkli ve güneş nedeniyle bronzlaşmış tenlerde kullanılacak olan lazer tedavi seçiminin doğru yapılması çok önemlidir. Bu ten rengini taşıyan kişilerde risk daha fazla olduğu için olası yan etki oluşabilmesi daha fazladır.
Türk insanı esmer ve buğday tenli ağırlığında olduğu için bazı lazer tipleri Türk insanında etkin olarak kullanılamamaktadır. Lazer epilasyon tedavisi sonrasında kıl ve tüy köklerinin lazer enerjisinden etkilendiğinin belirtisi olan hafif derecedeki kabarıklıklar ve kızarıklıklar görülebilmektedir.
Uygulama bölgesinde görülecek bu durum kısa bir zaman sonra kaybolmaktadır. Lazer epilasyon tedavisi uygulanan bölgede hafif bir yanma hissedilebilir. Uygulamanın devamlılığı için tedavi uygulanan cihazda acıyı azaltıcı hava soğutmalı sistemin olmasına dikkat edilmelidir.

Lazer epilasyon uygulamalar sonrasında görülen yan etkiler genelde cihaz kaynaklı değil, kişi kaynaklı olarak meydana gelir. Kişinin kendini ışıktan koruyamaması, güneşe maruz kalması, bölgenin terlemesi ve iltihaplanması, kıyafetlerin sürtmesi neticesinde kızarıklıklar ve kararmalar meydana gelmesi, kişi kaynaklıdır.

Lazer Epilasyon Yan Etkilerinden Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Lazer epilasyonda öncelikle dikkat edilmesi gereken şey merkez seçimidir. Lazer epilasyon; mutlaka temiz bir merkezde, temiz aletlerle ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Zaten uzman sizi geri kalan her durum için uyaracaktır. Lazer epilasyon sonrası kişi kesinlikle güneşe maruz kalmamalıdır. Güneş ışıkları, lazerli bölgede iz kalmasına sebep olur.

Lazerli bölge kıyafetlerden de korunmalıdır. Özellikle bacak, koltuk altı ve cinsel bölgeler pamuklu kıyafetlerle kapatılmalı ve sürtünmesi engellenmelidir. Bu, ciltte kızarıklık ve belki de su toplanmasına sebep olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?