Saçlarınızı Kestirmek Psikolojinizi Düzeltir mi?

Yayın Tarihi : 2017/10/01 12:58 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/31 09:08 •

Mağızdaniniz bozuk olduğunda hiç saçlarını kestiniz mi? Eğer cevabınız evetse yalnız değilsiniz.

Saçlarınızı Kestirmek Psikolojinizi Düzeltir mi?

Mağızdaniniz bozuk olduğunda hiç saçlarını kestiniz mi? Eğer cevabınız evet ise yalnız değilsiniz. Uzmanlar saç kestirmenin kişinin ruhsal sağlığına olumlu bir etkisi olduğuna dair herhangi bir kanıt olmamasına karşın kişinin hayatında ve bedeninde yaptığı değişikliklerin mağızdan üzerinde olumlu etki edeceğini vurguluyor. 

Saç Kestirmek Neden İyi Gelir?

Kişiler hayatında hep aynı ruh hali ile devam etmez. Aynı ruh halinde devam etmediği gibi, aynı kararlarla da devam etmez. Örneğin hayatının bir döneminde kimin ne dediği hiç umrunda olmazken, bir döneminde takdir görmek, beğenilmek isteyebilir. Yada lise çağlarında akademik başarı önceliği olmazken, üniversitede derece yapmak hatta akademisyen olmak için çabalayabilir.

Zihinde gerçekleşen radikal kararlar, çoğunlukla fiziksel olarak dışa vurulamaz. Çünkü bir insan iş hayatında parlama kararı verdiğinde hemen ilk gün herkes bunu fark edemez. Bu bir süreçtir ve aradan aylar geçmesine rağmen kişi hala bu fikirde ve kararlılıkta ve buna göre çalışıyorsa ancak o zaman bunun ekmeğini yiyor olabilir. Dolayısıyla insanlar bazen radikal karar verdiklerinde bunu hem kendilerine, hem de çevrelerine kanıtlamak istediklerinde fiziksel olarak da bir değişim yaşamak isterler.

Bu açıdan bakıldığında saç kestirmek, en kolay yoldur. Çünkü saç kökü sabit kaldığı sürece yeniden o saçı uzatmak sizin elinizdedir. Saçı kestirmek oldukça zahmetsiz olmanın yanında oldukça da göze çarpıcıdır. Yani saçta yapacağınız bir değişimin hemen o gün ve herkes tarafından fark edilmesi çok muhtemeldir. Bu da kişiyi iyi hissettirir. Ayrıca saçına her baktığında bu radikal kararını da hatırlar.

Alınan radikal kararların hemen öncesinde yaşanan bir olay vardır. Örneğin bir kişi bakımsız olduğuna son zamanlarda kendine hiç zaman ayırmadığına kanaat getirmişse, hemen saçlarında bir değişim yaparak bu algısını kırmak ister ve bunu yaptığında gerçekten kendini iyi hisseder.

Sadece saçları kestirmek değil; şekil değişikliği, renk değişikliği, model değişikliği yapmak da yine insanların tazelenmesi için oldukça iyi ve aktif bir yöntemdir.

Ancak yapılan bir hata; saçı kestirdikten sonra bunu neden yaptığını unutup radikal kararları uygulamamaktır. Çünkü insan alışkanlıklarından kolay vazgeçemez. Siz siz olun sizin için iyi olan kararları uygulamakta gayretli olun.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?