Sağlık Önerilerinizi Bizimle Paylaşın

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/14 14:11 •
Sağlık Önerilerinizi Bizimle Paylaşın

İnteraktif bir sağlık sitesi olan Tahlil.com,kullanıcıları için yeni bir bölüm açtı.Bu bölüme sağlıklı bir yaşam için önerilerinizi yazabilir ve binlerce ziyaretçimizle paylaşabilirsiniz.
Kilo vermek için uyguladığınız yöntemler,kolesterol değerlerinizi nasıl düşürebildiğiniz veya yorgunlukla nasıl mücadele ettiğinizi yazabilirsiniz.
Sağlık önerileriniz bunlarla sınırlı kalmayabilir,saç dökülmesinden kansere,cinsel sorunlarınızdan önerdiğiniz tahlil merkezlerine kadar her türlü birikiminizi kullanıcılarımızla paylaşabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e******* :

oğlumun tahlil sonuçları;wbc:10,8 hgb:12,6 mch:21 rdw:22 mpv:14 mcv:84 rbc:5,97 çıktı nasıl yorularsınız acaba ayrıca bilirubin(direkt) :0.62 diğer sonuçlar normal değerlede


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?

e*********** :

merhaba 30 yaşındayım tahlil sonuçlarım glukoz 121 kreatinin 0.42 ldl kolestrol 89.8 potasyum 4.61 serbest t4 0.86 tsh 1.54 çıktı yorumlayabilirmisiniz teşekkür ederim şimdiden


Cevap:

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

h*********** :

merhabalar 25 yaşında bayanım kan tahlili sonuçlarımda değerlendirmenizi istediğim bazı değerler var EO%8,7 0-7,0% aynı değer 2012 yılında 2,6 iken suan 8,7 % TSH 6,90% 0,34-5,6% aynı değer 2010 yılında 5.11 idi ... Şimdiden teşekkür ederim...


Cevap:

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz. http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur

m**************** :

iyiçalışmalar kan tahlili sonuçlarım wbc 3,22(4,50) mch31,2(27,0) pct 0,133(0,15) ly% 56,3(20,50) mono% 10,9(2-8%) gr% 31 (43-65%) gra0,998 (2,2-4,8) pdw 16,6 (9-15) parantez içindekiler normal olması gereken değerler. bu sonuçlara göre yorumlarınızı rica ediyorum. teşekkürler


Cevap:

Kan sayımı sonucunuzu inceledik. Lölosit diğer adıyla da WBC değeriniz düşük. Viral enfeksiyonlarda wbc  değeri normalin altına inebilir.Enfeksiyon sonrası dönemde ise bu değerde yükselme beklenir, bir kaç hafta sonra wbc testini tekrar ettirin.Yine düşük çıkarsa ileri tetkik ve muayene için bir hematoloji uzmanına başvurun.WBC düşüklüğü başka nedenlere de bağlı olabilir.WBC testi ve wbc düşüklüğü ile ilgili aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları görebilirsiniz.WBC nedir? WBC düşüklüğü ve yüksekliği

F************* :

Merhabalar 45 günlük bebeğim var de.umuz tsh testleri istedi ve ts4 5.2 çıkmış Dr.um haftaya tekrar yapalım dahada düşerse endokrin uzmanına göndeririz dedi ve kafamda soru işaretleri ve korkularım kaldı sizce bu değer nasıl korkulacak bilet varmı


Cevap:

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.bebeğinizin TSH hormonu değeri yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorunu olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için ÇOCUK endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....

b****** :

kızım 8 yaşında idrarında gözle görünür derecede kan var enfeksiyon var dendi ve zinnat adlı ilaca başladık ağrı ateş yok.. sadece idrar kaçırma ve sık idrara çıkma var.. anormal olanları yazıyorum eritrosit mikros. 114 .. lokosit mikros. 28 protein + .. bir çocukta bu kadar kanama olması normal mi


Cevap:

İdrar kültürü tahlili idrar yolu enfeksiyonu tanısında kullanılan en güvenilir tahlil yöntemidir.Belirtiğinize göre size bu tahlil yapılmamış anlaşılan.İdrar kültürü sonucuna göre, bir enfeksiyon varlığı yönünden en doğru bilgi alınacaktır.Enfeksiyon var ise de, buna uygun antibiyotik tedavisi planlanacaktır.İdrar kültürü hakkında detaylı bilgi almak, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınızİdrar kültürü nedir?

m********** :

Babam 73 yaşında 06.06.2014 tarihinde sağ hemikolektomi oldu. folfiri kemoterapi protokolü uygulanıyor 14 gün aralıklı. toplam 12 seanslık. şu ana kadar 8 seans gördü. operasyona girdiği günlerde CEA: 53,26 ng/ml idi. 20 gün önceki ölçümde CEA:1,14 ng/ml referans değerler (0-5ng/ml) ne söylenebilir?


Cevap:

Değerlerinde düzelme görülüyor..Ancak kesin sonuç kemoterapi bittikten sonra diğer testleriyle birlikte anlaşılabilir..

s******* :

Yaş:23 Adetin 2.günü (3ay gecikmeli adet) Fsh:1.31 Glukoz:101 Lh:0.02 Prolaktin:6.78-Tsh:1.82 tahlil sonuçları degerlendirir misisniz?


Cevap:

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

n******** :

merhaba annem 41 yaşında ve 2 yıldan fazladır aşağıda yazdığım tahlil değerleri yüksek çıkıyor yardım eder misiniz ? WBC 8,6 BA% 1,6 MCHC 32,4 PLT 902 PCT 0,707 PDW 17 BUN 23,36


Cevap:

PLT yani trombosit değeri yüksek.Bu normal değil. PLT testi hakkında bilgi almak ve hangi durumlarda yüksek çıktığını çğrenmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız.Bir hematoloji uzmanına da danışmanızda yarar var.PLT Testi ve yüksekliği

h******** :

MCH 31,47 / Monosit 9,08 / eozinofil 5,75 / bazofil 1,55 oranında çıkmakta.Rakamlar çok büyük geldi ama anlayamıyorum.Bu sonuçları bana yorumlayabilirmisiniz.Diğer bütün sonuçlar normal.


Cevap:

Sonuçlarınızda problem görünmüyor..

l********** :

Anti HBs (Elisa) (h) 31,703 pozitif Anti hcv ". negatif 0,152 Anti hıv ". negatif 0,280 negatif Hbsag. ". negatif 0.5676 herhangi Bi hastalık varmı pozitif olması beni korkuttu


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

c******** :

Haşimato hastasıyım. Demir eksikliğim için hap içiyorum. B12 eksikliğim için kan iğnesi oluyorum. Doktorum yalancı nodüllerim için tiroit bezlerini koruma amaçlı Selenyum verdi. Hamileyim. Bu ilaçları şüphelendiğim andan itibaren kullanmadım. Kullanırsam bebeğe olumsuz bir etkisi olur mu?


Cevap:

Tahlil.com temel olarak tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir. Bunun dışında Hamile miyim? ve Hangi Doktora Gitmeliyim? konularında da danışmanlık hizmeti vermektedir. Doktorunuzun verdiği ilaç tedavisi konusunda ise prensip olarak yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.Bu konuda tedavinizi planlayan doktorunuza danışmalısınız.

m****** :

mrb ben dün ramotolojiye muayene oldum ve kan ve idrar tetkikleri alındı.yorumlarmısınız rica etsem. alkalen fosfal-140 ck-55 hgb-13,39 MO%-10,13 SEDİMENTASYON-30 VİTAMİN B12-152,8 CRP(SERELOJİ TETKİKİ)-23,7 İDRAR DANSITE 1006 ÇIKMIޞž.YAޞžIM 34 YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEޞžEKKÜRLER


Cevap:

Vitamin B 12 değeriğniz düşük nedeni araştırılarak tedavi verilmelidir, midenin incelenmesini öneririz..

c********* :

Oğluma dun kan testi yapıldı wbc normal değerler 6.0 ile 17.5 olması gerekiyor benim oğlunmun 5.5 ve plt si 180 ile 510 arası olması gerekirken oğlumun ki 158 plt sonucuna göre herhangi bir hastalık riski var mı 15 sonra gelin tekrar yapalım testi dediler korkuyorum cvp verirseniz sevinirim


Cevap:

ޞu anda panik olacak bir durum yok, değerlerde de kayda değer bir sapma yok.Korkulacak bir durum da bulunmuyor.Merak etmeyin.Sonraki tahlil sonuçlarını yine bize yazarsınız

e********** :

WBC: 8,9 RBC: 4,16 HGB: 12,4 HCT: *36,3 MCV: 87 MCH: 29,9 MCHC: 34,2 PLT: 378 MPV: 8,6 PCT: *0.33 PDW: 15,9 %LYMPH: *40,4 %MONO: 5,1 %GRAN: 54,5 #LYMPH: 3,5 #MONO: 0,4 #GRAN: 5 RDW: 13,7 Hocam test sonuçlarım bunlar. Herhangi bir sorun olabilir mi ?


Cevap:

Sonuçlarınız normal görünüyor..

k*********** :

WBC :6,1 NE% : 77,2 YÜKSEK NE: 4,7 LYM% : 18,6 DÜŞžÂžÜK LYM#: 1.1 MONO% :4.2 DÜŞžÂžÜK MONO# :0.3 RBC :5.33 HGB :15.3 HCT :43.6 MCV :81.8 MCH:28.6 MCHC:35.0 RDW:12.1 PLT :165 MPV:7.6 PCT:0.12 PDW:11.1 HOCAM ÜÇ DEGERİMDE SIKINTI VAR YARDIMCI OLABİLİRSENİZ COK SEVİNİRİM BİRAZ ENDİSELENİYORUM..


Cevap:

Sonuçlarınızda problem görünmüyor..

O****** :

Hgb 11.4. Mch 20.6. Mchc 25.0 mpv 8.9 bu değerlerim düşük...


Cevap:

Kansızlık var tedavi olmanızı öneririz..

e********** :

glukoz 13.2 chol 9.8 ulıp 16.8 hdl 1 ldl 7.52 vldl 1.27 trıg 2.83 hemoglobin 15.2


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://tahlil.com/tahlillerinizi-sorarken-referans-degerleri-normal-degerleri-mutlaka-yazmalisiniz

u************* :

Merhaba; Eşim 4.5 haftalık hamile.Yapılan kan testinde: Anti CMV IgG: 29 ( Ref. D: 6 aU/mL) -Anti toxoplazma IgG: 141 (Ref. D: 8) - Anti toxoplazma IgM: 0.06 (Ref. D.:0,65) çıktı. Toxoplazma IgG'nin bu kadar yüksek çıkma nedeni nedir?Bebeğimizin sakat doğma riski var mı? Ne yapmalıyız? Teşekkürler.


Cevap:

Sonuçlarda kaygı verici bir sorun görülmüyor.Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

t******************** :

Anti HBs (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri) H 1000 IU/L < 10


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

e************************* :

fsh 3,92 lh 10,1 e2 37,4 prolactin 16,3 tsh 3,55 b-hcg 1,00 ast 19 alt 23 tokluk kan şekeri 108 üre 15 kreatinin 0,55 SONUCLARIM İYİMİ KÖTÜMÜ BEBEK SAHİBİ OLABİLİRMİYİM


Cevap:

ALT, AST, Üre, Kreatinin, Tokluk şekeri değerleri normaldir, hormon değerleriniz adetinizin hangi döneminde yapıldığına göre farklı değerlendirilir, doktorunuza danışmanızı öneririz..

f******** :

43 yaşındayım.normalde 28-29 gunde regl oluyorum evliyim geçen ay 27 sinde oldum normalde iki gun geri gider ama hala olmadım evde test yaptım negatif çıktı ne yapmalıyım


Cevap:

Bu durumda gebelikten söz edemeyiz.Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olmaz.Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.Adet gecikmesi nedenleri nedir?

n******* :

Merhaba,adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım. 27 yaşındayım ve hamile kalmak istiyorum. Adetimin 3. günü. Sonuçlarım TSH 2.08 , FSH 6.7, Prolaktin 15.13 , Estradiol <20 , LH 3.79 şeklindedir. Bunlar gebe kalmama engle mi acaba? ya da gebelik için tedaviye ihtiyaç var mı?


Cevap:

Esradiol seviyeniz biraz düşük çıkmış, kadın doğum muayenesi ile karar verilebilir..

n******* :

Merhaba, adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım. 27 yaşındayım ve hamile kalmak istiyorum. Sonuçlarım TSH 2.08 , FSH 6.7, Prolaktin 15.13 , Estradiol <20 , LH 3.79 şeklindedir. Bunlar ne anlama gelmektedir acaba?


Cevap:

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

f******* :

Adetimin 3. gününe ait sonuçlara göre hamile kalabilirmiyim? 5 yıllık evliyim. 4 yıldır korunmamaıza rağmen cocuk sahibi olamıyorum. FSH: 10.31, (geçen ay 7.17 idi, neden yükselmiş olabilir) total testeron: 0.09 TSH: 1,94 LH: 5,53 Hemogram: Çıktı Prolaktin: 14,40 Estradiol(E2): 45 Progesteron:1.71


Cevap:

FSH, TSH, LH,Prolaktin,Estradiol sınırlarınız normal ancak Progesteron çok az bir miktar (1,5 üst sınır) yüksek çıkmış. Önemli bir sorun görünmüyor, ancak kadın doğum uzmanının bu sonuçlarla birlikte diğer bulguları da değerlendirmesi gerekir..

e*********** :

Kan tahlil sonuçlarım: total demir bağlama kapasitesi :470 (H 250-400) wbc: 3,66 L(4,8-10,8) nötrofil 1,39 L(1,9-8) lenfosit%50,3 H (19-48) nötrofil l%37,9 L(40-74) hocam acil cevaplarsanız sevinirim . WBC daha önceki değerler wbc 24,09,2013 4.41 ' DIR wbc 6.00 17,09,2012 gelmişti


Cevap:

Belirtiğiniz değerler hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinizde eğer bir sorun yoksa, sonucunuzda kayda değer bir problem olmayacağını söyleyebiliriz.Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?http://tahlil.com/hemogram-kan-tahlilindeki-kisaltmalarin-anlamlari

y*********** :

D-dımer sonucum 1.494, crp sonucum 156,20, plt 13, hgb 6,5 lütfen tahlillerimi yorumlarmısınız


Cevap:

Sonuçlarınız normal değil, özellikle PLT düşüklüğü ktitik seviyede, beraberindeki hgb düşüklüğü de anemi yani kansızlıkk probleminiz olduğunu gösteriyor.PLT düşüklüğü de kanama yönünden risk altında olduğunuzun belirtisi.Bu durumda mutlak suretle tercihen  bir üniversite hastanesinin hematoloji bölümünde takip ve tedavi olmalısınız.

s****** :

Endişelenmem gerekir mi?

s****** :

Hocam hayırlı günler benim 8,5 aylık bir oglum var gecen gecer rahatsızlandı gece doktora götürdük ,kan sayımı ve bio kimya testleri yapıldı sonuclar geneli oldukca iyi buna crp'de dahil ama hemogramda wbc (lokosit ) degeri 23,85 cıktı ,burada bir doktora gösterdim oda benden pereferik yayma istedi


Cevap:

WBC yani lökosit yüksekliği durumunda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir.WBC yüksekliğine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.WBC yüksekliğihttp://tahlil.com/lokosit-wbc-nedir-lokosit-yuksekligi-ve-lokosit-dusuklugu Periferik yayma istenmesi degayet iyi olmuş butahlille de kan hücreleri hakkında detaylı bilgi edinilir.

t******** :

annemin yapılan kan testlerinde sedimantasyon 23 hgb 10.3 hct 33.2 mcv 66 mch 21.4 mchc 31.0 rdw 15 mpv 7.1 çıkmış yorumlamanızı rica ediyorum.


Cevap:

Kansızlık bulguları var

f****** :

tam idrar tahlilinde 3-4 lökosit bulunması idrar yolu enf. anlamına gelir mi.


Cevap:

Hayır gelmez.İdrar yolu enfeksiyonu tanısında en güvenilir tahlil yöntemi idrar kültürüdür.

m**** :

ben 15 gun önce düşük yaptım kan tahlili sonuçları rbc 3,92 hgb 9,8 hct 29,40 mcv 74,90 mch 25,10 mchc 33,50 rdw 16,40 bu sonuçlar çıktı sizce kötümü nasıl bir yol izlememeliyim


Cevap:

İleri derecede kansızlık bulguları var.tedavi olmalısınız

A******** :

Sağlıklı olmak için yemeğimizi iyi yemeliyiz. Havuç,meyve vesebzelerimizi çok iyi yemeliyiz. Şeker yememeliyiz .yoksa dişlerimiz çürür.Tahlil.com’u seviyorum.

******* ******* :

Saç dökülmesinde defne sabunu yararlı dediler.Bir aydır kullanıyorum,fayda göremedim.

******* ******* :

Erken boşalma sorunum vardı.Depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç yazdı doktor.Faydasını gördüm,ama bu sefer de bitkinlik oldu.

******* ******* :

60 yaşındayım günde en az yarım saat yürüyorum.Kolesterol değerlerim hiç yükselmedi.

******* ******* :

Gülümsemek, güne gülerek başlamak.Her şey pozitif olmakla başlar,sağlık da

******* ******* :

Her sabah ceviz yiyorum kahvattıda,kanı sulandırıyormuş

******* ******* :

SAĞLIĞIN VE MUTLULUĞUN FORMÜLÜ,AZ YE, ÇOK ÇİĞNE, ZEVK ALARAK YE,GÜNDE EN AZ YARIM SAAT NEFES TEKNİĞİNİ KULLANARAK TEMPOLU YÜRÜ,KALBİNLE BEYNİN UYUMLU OLUP, HER ORTAMDA MUTLU OLMANIN OLABİLECEĞİNİ KABULLENMEK,

?