Selülitin Hangi Aşamasındasınız?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/08 16:02 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Selülit; portakal kabuğu adı verilen kıvrımlı görünümdür. Cildin en üst tabakası olan; epidermis tabakasını etkiler.
Selülitin Hangi Aşamasındasınız?

Selülit; portakal kabuğu adı verilen kıvrımlı görünümdür. Kadınların %85 inde görülür. Cildin bağ dokusunda bulunur. Cildin en üst tabakası olan; epidermis tabakasını etkiler. Hareketsizlik en önemli sebebidir. Genetik yapı, kan dolaşımı bozukluğu da sebep olur.

Selülit Aşamaları Nelerdir?
Selulit üç aşamada gelişir

İlk aşamasında damardan çıkan su dokularda birikir. Duyarlılık kazanır. Yani artık bu bölge, her an istenmeyen bir görüntü meydana getirmeye hazırdır. Bu aşamada iken spor yapılır, düzenli beslenme sağlanır ve uygun masajlar yapılırsa selülit oluşma fırsatı bulamaz ve önlemi alınmış olur.

İkinci aşamada ödem miktarı artar. Yani artık arada kalma dönemi bitmiş, selülit yatkınlığı başlamıştır. Küçük ödem birikmeleri küçük öbekler halinde selülitcikler olarak görünmeye başlamıştır. Ancak bu aşamada yine sıkı spor, beslenme desteği ve özellikle bu doku birikim bölgelerine baskı uygulanarak düzenli yapılan masajlar selüliiti gidermede etkin olabilir. En azından daha fazla büyüyerek istenmeyen bir görüntü elde etmesi engellenmiş olur.

Üçüncü aşamada ise; biriken yağ ve tuz vücut tarafından kullanılamaz. Selülit yerleşmiş olur, işte hep bahsettiğimiz o istenmeyen görüntü artık sizinledir. Artık geri dönüşüm oldukça zordur. Ancak imkansız değildir. Sıkılaştırıcı sporlara yoğun olarak ihtiyacınız var demektir. Ayrıca masaj gerekliliği de yadsınamaz.

Selülit Gidermede Yardımcı Unsurlar Nelerdir?

Tabii ki spor, masaj ve beslenmedir. Peki bunların selülitlere nasıl bir etkisi vardır?

Spor; vücudu şekle sokmakta yegane etkiye sahiptir. Başka hiçbir yöntem sporun tek başına yaptığı şekillendirmeyi beceremez. Selülit için ise yapmanız gereken sporlar, bacak üzerine sıkılaştırıcı sporlardır. Yüzme, squat, zıplama egzersizleri bunların başında gelir.

Masaj; özellikle istenmeyen yağlanmalarda yağ tabakalarının yumuşamasını ve kolayca dağılmasını sağlamada etkilidir. Ayrıca bu bölgedeki ölü derinin de ortadan kalmasını sağlar.

Beslenme, cilt üzerinde oldukça iyi bir etkiye sahiptir. Özellikle E vitaminince zengin beslenmek ve yıpranmış vücut bölgesine E vitamini uygulamak, buradaki hücrelerin yenilenmesine ve gençleşmesine katkıda bulunacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?