Sinüzit Görme Yetinizi Etkiler!

Yayın Tarihi : 2017/01/01 19:21 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/31 18:34 •

Sinüsler, baş kısmında burnun her iki yanıyla alın kısmında yer alan boşluklardır. Enfeksiyon gelişimi sonrası bu boşluklar iltihaplı mukus salgısıyla dolar ve sinüzit oluşumuna neden olur.

Sinüzit Görme Yetinizi Etkiler!

Sinüsler, baş kısmında burnun her iki yanıyla alın kısmında yer alan boşluklardır. Enfeksiyon gelişimi sonrası bu boşluklar iltihaplı mukus salgısıyla dolar ve sinüzit oluşumuna neden olur.

Sinüs boşlukları nefes almayı kolaylaştıran boşluklardır. Ancak bu boşlukların mukus ile dolması ve görevini yapamaması halinde sinüzit sorunu ortaya çıkar.

Sinüzit Kronik mi?

Sinüzit kronik veya geçici olabilir. Sinüzit genelde alerjisi olan hastalarda kronik hale dönüşür. Kişinin neye alerjisi olduğu tespit edilir ve doğru tedavi ile bu problem ortadan kaldırılırsa, sinüzit de problem olmaktan kurtulur.

Sinüzitin en çok hissedildiği dönem ise soğuk algınlığı, grip gibi solunum yolu hastalıklarının arttığı dönemlerdir. Bu zamanlarda vücut kendini korumak için var olan mukus salgısını artırır. Bu durumda sinüs boşlukları da mukusla tıkanır. Bu durum kronik değildir ve soğuk algınlığı ile birlikte ortadan kalkar.  

Sinüzit Şikayetleri Nelerdir?

Sinüzit en sık baş ağrısı şikayetini meydana getirir. Şakakların üzerinden itibaren başa yayılan ağrı sinüs ağrısıdır. Bunun yanında solunum sıkıntıları da eşlik eder. Sinüzit iyileştirilmediğinde ve ilerlediğinde gözlere de etki eder. Çünkü bulunduğu konum itibariyle göz çevresini de kapsar ve bu bölgelerde zonklamalara, sızlamalara sebep olur.

Kişide baş ağrısı, halsizlik ve gözde zonklamaya neden olan sinüzitin tedavi edilmemesi halinde göz sinirlerine zarar oluşturarak görme yetisini de etkileyebileceği yadsınamaz bir gerçektir.

Sinüzit Tedavisi Nasıl Olur?

Sinüzit oluşumu olduğunda mutlaka gerekli tedavi uygulanmalıdır.

Eğer sinüzit alerji kaynaklı ise öncelik alerjinin vücuttaki etkilerini ortadan kaldırmak olmalıdır. Aksi takdirde sinüs boşlukları sadece geçici süre boşalacak ve rahatlayacaktır.

Şayet enfeksiyon kaynaklı sinüzit varsa; antibiyotik, burun spreyi, ağrı kesiciler eşliğinde tedavi edilir.

Şayet çok ilerlemiş ve tedaviye cevap vermeyen bir sinüzit ile karşı karşıya iseniz bu durumda aspirasyon yapmak ve fazla sinüs sıvısını almak en doğru yöntem olacaktır.  

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?