Çift Görme İnme Belirtisi Olabilir

Yayın Tarihi : 2018/08/29 22:57 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/08 09:50 •

Beyni besleyen kan damarlarının aniden tıkanması sonucu gelişen inme hastalığı oldukça ciddi bir hastalıktır. Tıkanan damarların hangi organa veya uzuva giden damar olduğu son derece önemlidir.

Çift Görme İnme Belirtisi Olabilir

İnme Nedir?

İnme; halk arasında felç olarak bilinen hastalıktır. Beyni besleyen kan damarlarının aniden tıkanması sonucu gelişen inme hastalığı oldukça ciddi bir hastalıktır. Tıkanan damarların hangi organa veya uzva giden damar olduğu son derece önemlidir. Bu damarların ulaştığı organ, işini yerine getiremezse organ felci meydana gelir ve o organ artık görevini yapamaz. Örneğin bacağa giden damarlar tıkanmışsa yürüyememe, yüz çevresi damarlara ulaştıysa konuşamama durumları karşımıza çıkar.

İnme Belirtileri Nelerdir?

İnme, aniden felç kalma durumu olarak bilinse de, aslında bunun sirayeti bir anda olur. Aslında dışarıdan görünmeyen ama vücudun içinde gerçekleşen bazı metabolizmal değişimler, inmenin habercisi olabilir.

İnmede damar tıkanıklıkları görülür. Damar tıkanıkları oluşması için öncelikle damar daralmaları veya pıhtı atmaları söz konusu olur. Bu küçük pıhtılar birleşerek veya damar daralmalarının miktarı artarak bir anda inmeyi ortaya çıkarır. Bu sebeple inme olmadan önce; vücudun belli bölgesinde uyuşmalar olması, zaman zaman göz kararması yaşanması, bazen bazı uzuvları hızlı hareket ettirememe veya kontrolsüz hareketine engel olamama gibi durumlarda inmenin olabileceğini düşünürüz.

İnme çoğunlukla habersiz gelen bir hastalık olsa da bazı belirtiler inmenin habercisi olabilir. Gözlerde ani görme kaybı veya çift görme bu belirtiler arasındadır. Bu belirtileri önceden fark ederek hastaneye yetişmek inmenin gelişmesini engellemede oldukça önemlidir. 

Eğer hastada bu belirtiler varsa, damar geçirgenlikleri kontrol edilmelidir. Eğer varsa damar tıkanıklıkları açılmalıdır ki bu işlem çoğunlukla anjiyo yoluyla uygulanmakta ve hastayı kurtarmaktadır.

Damar Tıkanıklığı Kimlerde Görülür?

Damar tıkanıklığı daha çok çevresel etkenlerle meydana gelir. Yani beslenme ve yaşam alışkanlıklarınız düzenli ve vücudun doğal şeklini koruyucu biçimde değilse o zaman risk altında olabilirsiniz.

Sigara ve alkol tüketen,

Hazır ve paketli gıda tüketiminde aşırıya kaçan,

Hareket ve tempodan uzak yaşamak,

Sürekli et gibi sindirmesi zor gıdalar tüketmek,

Sebze ve meyveyi yeterince tüketmemek

Gibi alışkanlıklar, damar yapısını bozar ve damar tıkanıklıklarına sebep olur. bu sebeple sadece damar tıkanıklığından değil, pek çok hastalıktan korunmak için bu alışkanlıklardan vazgeçmeli, bunun yerine sağlıklı ve düzenli beslenme, haftada en az 3 gün spor yapma alışkanlığı kazanılmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?