Tahlil Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?

Yayın Tarihi : 2023/05/03 10:40 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/06 13:58 •

Hastane ve sağlık merkezlerinde yapılan tahlil sonuçlarının nasıl öğrenilebileceği merak edilen bir konudur. Bu yazımızda ''Tahlil Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?'' sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Tahlil Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?

Tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için birkaç yol vardır. Bu konuda bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Yaptırmış olduğunuz kan, idrar veya diğer tahlil sonuçlarını,  evinizden veya bulunduğunuz herhangi bir yerden doğrudan öğrenmek isterseniz  Tahlil.com'un sizler için hazırladığı Tahlil Sonuçları sayfasını ziyaret edip tahlili yaptırdığınız ili ve hastaneyi filtreleyip sonucunuza ulaşabilirsiniz.
Tahlil Sonuçları sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tahlil sonuçlarınızı TC Sağlık Bakanlığı veri tabanının desteklediği e-Nabız sayfası üzerinden de öğrenebilirsiniz.
Tahlil sonucunuzu e-Nabız üzerinden online öğrenmek istiyorsanız eğer; işlemleri yaptırmış olduğunuz hastaneden verilen barkod numarası ile veya sonuç alma belgesi ile e-Nabız sayfasına giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

E nabız üzerinden de kolaylıkla tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Bunun için e-Nabız sitesine kullanıcı bilgilerinizi de yazarak giriş yapmanız gerekmektedir.  E nabıza aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz:

Öncelikle bilgisayarınızda veya telefonunuzda browser (İnternet sayfalarına ulaşmamızı sağlayan yazılım ve program veya diğer adıyla tarayıcı) alanına cep telefonu veya bilgisayarınızdan aşağıdaki adresi giriniz:
https://enabiz.gov.tr/

Daha sonra resmi internet sitesi üzerinden açılan sayfaya, T.C. kimlik numaranızı ve daha önceden oluşturduğunuz
e-Nabız şifrenizi girerek giriş yapın. Buradan sonucunu merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz tahlil ve tahlil sonuçlarına  ulaşabilirsiniz.

Eğer e-Nabız şifreniz mecut değilse yani  bir kayıt oluşturarak veya e-Devlet üzerinden sisteme login olarak giriş işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca TC kimlik numaranız ile hastanede yaptırdığınız tahlil sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
Bu şekilde e-Devletten, e-Nabız'dan veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz.
Tahlil sonucuna  E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifrenizi yazarak sisteme login olmalısınız. Bu işlemin ardından ise, kimlik bilgilerinizi girip hemen ardından açılan e-Devlet sayfasında yer alan bulunan arama penceresine  "Tahlillerim" yazınız.Daha sonra açılan sayfaları izleyerek tahlil sonuçlarınızı bulabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?