Adet oldum adet bitimine yakin nisanlimla surtunme yolu yakinlastk vajinaya temas etti camasir vardi bende

Yayın Tarihi : 2018/09/21 16:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/09/21 16:00

22 temmzda Agustosta adet tam olack gbydm olmadim dktra gttm ama diyemedm adet gecikmem var dedim ultrasona aldi sag ymrtlkta kist var ddi hap verdi tarlusal kullandm 15 Eylulde adet oldum smdde gobk delgme agri giriyo arada psikolojik olarak da iyideglm hamile olma rskm var midir


Tahlil.com Cevabı :

Hamilelik olasılığı nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımızda, kimi zaman psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.

Defalarca adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen veya görmüş olduğu adet kanamasını üstüne görme zanneden ve üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen bir çok okurumuz bulunuyor.

Bu tür korkusu olanlar aynı zamanda gerekli gereksiz bir çok kere gebelik testi de yaptırıyor.
Test sonuçları negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Size  önerimiz, bu kuşkular giderek artıyor ve devam ediyorsa psikolojik destek yönünden bir sağlık merkezine başvurmanız.

Dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.

 

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 1 Adet Yorum Gelmiş
H********* :

5 kere idrar testi de yaptım negatif cıktı hocam doktorada soramiyorum ama eylulde duzenli adet oldum renk veya suresi tam sürdü cok stres yaptim kendime hamile olabilir miym diye yani idrar testinin aksi yanliş cikma olasigi varmi simdi yine gidecegim doktra test yapip ama diyemiyorum doktora rahatlamam icin nasil diyebilirim kan testini yaptrmk istiyorum yardim edermisiniz


Cevap:

Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp, test negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.,
Buna rağmen hala hamilelik korkusundan kurtulamıyorsanız öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.Bu konuda takıntınız var ise psikojik destek almanız da gerekebilir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

?