Argan Yağı Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/03/19 12:01 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/10 11:01 •

Argan yağı dökülen saç ve kırılan tırnaklara çözüm olabilir.

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı dökülen saç ve kırılan tırnaklara çözüm olabilir. Temiz cilde ve saça uygulanan argan yağı hafifçe cilde yedirilir. Düzenli uygulamada işe yaradığı görecek, saç dökülmesinde azalmayı fark edeceksiniz. 

Bitkisel Yağların Vücuda Faydası Nedir?

Yağlar vücutta; yapıcı, onarıcı, yapıya katılıcı bir çok görev üstlenirler. Hücre zarının yapısına katılırlar, enzimlerin, hormonların yapısına katılırlar. Ayrıca besinlerin emilimini yani tüketilen besinden elde edilen maksimum verimin elde edilmesini sağlarlar.

Bunların en önemlisi vitaminlerdir. A, D, E ve K vitaminleri yağda eriyen vitaminlerdir. Bu vitaminler, sadece yağ varlığında çözünür ve bu şekilde vücut tarafından kullanılabilirler. Yağlar ayrıca iki grupta incelenir. Biri doymuş diğeri doymamış yağlardır. Doymuş yağlar; de kendi içinde doğal doymuş yağlar ve laboratuvar şartlarında doyurulmuş yağlar olarak iki gruba ayrılır. Doğal doymuş yağlar; kuyruk yağı, tereyağdır ve vücuda oldukça faydalıdır.

Tabii tüketimde aşırıya kaçılmadığı sürece. Laboratuvar şartlarında doyurulmuş yağlar ise, tercih etmediğimiz, sağlıksız yağlardır ki bunların başında margarin gelir. Doymamış yağlar da bitkisel yağlardır. Bunlar bitkilerden elde edilir ve oda sıcaklığında sıvı halde bulunurlar. En sağlıklı yağlardır ayrıca. Bu sebeple A, D, E, K vitaminlerinin bol bulunduğu salataların da bu yağlarla yağlanması gerekir. Ancak bu yağları kullanırken dikkat edilmesi gereken husus, belli derece sıcaklığın üzerine çıkmamalarıdır. Bu sıcaklıklarda yağın yapısı bozulabilir ve faydası yerini zarara bırakabilir. Bu yüzden yemeklerde kullanılacaksa, yemekler piştikten sonra kullanılmalıdır.

Yağlar Cilde Nasıl Uygulanır?

Cilt, dış dünyaya kapalı gibi görünse de, gözenekleri sayesinde bağlantılıdır. Aslinda cilt; nefes alabilen, sürülen kremleri emip kan dolaşımına dahil edebilen bir yapıdır. Bu sebeple uygulanan yağların da vücudun iç sistemine dahil olması kaçınılmazdır. Öncelikle cilde yağ uygulanacaksa cildin hafif nemli olması sağlanmalıdır. Bu durumda cilt emme işini daha iyi yapabilir. Cilde uygulanan yağ, uygulama bölgesinde iyice yedirilmelidir. Gözeneklerin harekete geçmesi, yağı daha rahat emmesine sebep olur. Cilde yağ uygulandıktan sonra bir süre o bölgeye nesne (çorap, çamaşır, şapka gibi) temas ettirilmemeli ve bölgenin yağı tamamen emmesi beklenmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?