Bölgesel Zayıflamanın Püf Noktalarını Biliyor musunuz?

Yayın Tarihi : 2016/03/19 12:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/28 18:21 •
Fazla kilolarınızdan kurtulsanız da vücudunda hiç zayıflamayan ve orantısız duran bölgeleriniz mi var? O zaman bu yazımız tam da sizin için
Bölgesel Zayıflamanın Püf Noktalarını Biliyor musunuz?

Fazla kilolarınızdan kurtulsanız da vücudunda hiç zayıflamayan ve orantısız duran bölgeleriniz mi var? O zaman bu yazımız tam da sizin için.

Bölgesel Kilo Nedir?

Bölgesel kilo; duruşunuzu anormal gösteren yani düzenli bir kilo dağılımı değil de, tek bir bölgede birikinti şeklinde görülen yağlanmadır. Özellikle vücutta alt karın, basen ve üst kolları zayıflatmak oldukça zordur, bölgesel yağlanmalar en çok bu bölgelerde meydana gelir. O nedenle düzenli diyetin yanı sıra bu bölgedeki kasları çalıştıracak egzersizlerin yapılması da şarttır. Yarım mekik, orta seviye ağırlıkla kolları çalıştırmak ve düzenli yürüyüşle bu bölgedeki yağ ve sarkmadan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Sıkılaşan Dokular Tekrar Sarkar mı?

Bazı insanlarda yapısal olarak, dokular sarkık, yani eti yumuşaktır. Bu kişiler ne kadar zayıf olursa olsun, bazı bölgelerinde, özellikle üst kol kısımlarında boşlukta sallanır cinste deri sarkmaları görülür. Sporlar bu sarkmaları düzenlemek mümkündür. Ancak spor yapmaktan vazgeçildiği takdirde bunların yenilenmesi durumu söz konusudur. Çünkü zaten genetiğinden meydana gelen sarkma, dış unsur olarak düzenleyen spor tarafından desteklenmediğinde kolayca öze dönüş gerçekleşir ve sarkmalar kaldığı yerden devam eder.

Bu sebeple tek bir amaç için dahi olsa, spor hayatın tamamına dağılmalı ve düzenli olarak, rutin bir alışkanlık olarak yerine getirilmelidir.

Bu sayede vücut her zaman zinde ve güzel görüntüde olabilir ve bu durumunu koruyabilir.

Sporla aşırı zayıflamalarda da deri sarkmaları meydana gelebilir. Verilen kilo çok fazla ise, bu sarkık derinin toparlanması sadece sporla sağlanamaz işte bu durumda cerrahi müdahale gerekebilir. Çünkü alınan kilolarla aşırı gerilen ve incelen deriler eski haline gelemezler ve dışarıdan bir destekle anca bu toparlanma gerçekleşebilir. Özellikle karın bölgesinde estetik bir operasyon kararı verilirken, bayan hastalarda gebelik önerilmez.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?