Çalışan Annelere Emzirme Tavsiyeleri

Yayın Tarihi : 2016/01/12 15:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/28 18:32 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Çalışan anneler bebekleri henüz emmeye devam edersen günün belirli saatlerinde iş yerine dönmek zorundadır
Çalışan Annelere Emzirme Tavsiyeleri

Çalışan anneler bebekleri henüz emmeye devam ederken günün belirli saatlerinde iş yerine dönmek zorundadır. Ancak bu durum bebeklerini anne sütü ile beslemeye engel olmaz. Bunun için bazı kullanışlı öneriler vardır.

Çalışan anneler işe giderken ve işten döndüklerinde ilk iş bebeklerini emzirmelidir. Böyle hem bebeklerini besler hem de aralarındaki bağı güçlendirirler. Ayrıca uzun süre memede biriken süt, zamanla süt kanalı tıkanması şikayetlerine yol açar. Bu sebeple birikmiş sütün çocuğa en yakın sürede verilmesi son derece önemlidir.

Diğer tavsiye işe giderken süt sağım cihazı ile tane anne sütü sağılarak dolapta saklanmalıdır. Sağılmış anne sütü; oda sıcaklığında 3 saat, normal soğutucu dolap rafında 3 gün, dondurucuda ise 3 ay taze kalmaktadır. Bu sayede annenin işte olması gereken sürelerde, bebeğin bakımı ile ilgilenen kişi bebeğin yine anne sütü ile beslenmesini sağlayabilir. Özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğinden, bu süreçte anne çalışsa dahi bebek anne sütünden mahrum kalmamış olur.

Süt, tüketimi devam ettikçe üretilen bir besindir. Yani anne memesinden süt eksilmesi, yeni süt üretiminin sağlanması demektir. Bu sebeple en fazla 3 saatte bir, anne memedeki mevcut sütü çıkarmalı ve yeni süt üretimine devam etmelidir. Annenin sütünün azalmaması için bu durum son derece önemlidir. Eğer annenin 3 saatte bir çocuğunu görme durumu söz konusu değilse, iş yerinde anne süt sağma cihazıyla göğüslerini boşaltmalı ve sütünü muhafaza etmelidir.

Anne evde olduğu vakitlerde önceden sağdığı sütü değil, memeden süt vermeyi tercih etmelidir. Bebek için en iyi süt, annesi ile ten teması yaparken içtiği süttür. Bu sebeple anne, evde olduğu vakitleri bebeğine dokunarak, hissederek ve aynı hisleri bebeğine vererek göğsünden bebeğini emzirmelidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?