Damat Sancısı Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/08/04 01:13 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/04 10:26 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Testis; insan vücudunda erkeğin üreme hücrelerinin üretildiği ve korunduğu organdır.Cinsel yönden uyarılan erkeklerde testislerde bir ağrı olabilir.Bu durum da halk arasında damat sancısı olarak bilinmektedir.Özellikle genç erkeklerde görülen bir durum olan damat sancısı hakkında aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Damat Sancısı Nedir?

Testis Nedir?

Testis; erkeğin üremesi erkeğin üreme hücrelerinin üretildiği ve korunduğu organdır. Halk arasında erbezi olarak da bilinir.Testis işlevsel bir organ olduğundan, testislerin sağlıklı olması son derece önemlidir.

Damat Sancısı Nedir?

Damat sancısı olarak isimlendirilen durum; erkeklerde testislerin sürekli uyarılması neticesinde oluşur. Özellikle henüz yeterince cinsellik yaşayamayan genç erişkinlerde sık görülür.
Cinsel uyarılma olmasına rağmen boşalma olmaz ve meni testiste birikir.Bu durumda; erkeğin cinsel organı kanla dolar,Sertleşme ve ağrı yaşanır.

Damat Sancısı Nasıl Geçer?

Bu hastalığın çözümü; meniyi boşaltmaktır. Boşalamama sancısı olarak da bilinen damat sancısından kurtulmanın en pratik yolu ise bu sancıyı çeken erkeğin boşalmasıdır.Bu sayede testis gevşemiş, boşalmış ve rahatlamış olur, kan akışı sağlanır.Düzenli bir cinsel hayata geçildiğinde damat sancısı olarak bilinen rahatsızlar da zamanla geçecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?