Dışarı Boşalma, Güvenilir Bir Doğum Kontrol Yöntemi Değildir

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/17 00:51 •

Dışarı boşalma ülkemizde, sık olarak kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir. Çiftler arasında kondom kullammak istemeyen olduğunda veya doğum kontrol hapı veya benzeri bir doğum kontrol yöntemi uygulanmamakta ise dışarı boşalma sıklıkla başvurulan bir doğum kontrol yöntemidir.Ancak dışarı boşalma güvenli bir doğum kontrol yöntemi değildir.Geri çekme olarak da bilinir.

Dışarı Boşalma, Güvenilir Bir Doğum Kontrol Yöntemi Değildir

Dışarı Boşalma Nedir?

Cinsel ilişki sırasında erkeğin boşalmasından hemen önce cinsel organını kadının vajinasından çekmesi ve vajina dışına boşalması durumudur. En eski doğum kontrol yöntemidir. Asırlardır kullanıldığından dünyada da yaygın olarak tercih edilmektedir.
Geri çekme yöntemi olarak da bilinir. 
Dışarı boşalma ülkemizde, sık olarak kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir.

Dışarı Boşalma Korunmada Güvenilir midir?

Dışarı boşalma halk arasında yaygın olarak tercih edilse de doktorlar tarafından önerilmemektedir.Bunun en önemli nedeni ise güvenilir bir doğum kontrol yöntemi olmamasıdır.
Erkeğin boşalma sırasında geri çekilmesi esnasında bir damla bile meninin vajina içinde kalması ile hamilelik olabilir.
Bir örnek vermek gerekirse bu yöntemi bir yıl boyunca  düzenli olarak uygulayan her 3 çiftten birinde hamilelik ortaya çıkmaktadır.
Dışarı boşalma sırasında çok az bir miktarda meninin vajina sızması olasılığı dışında erkeklerde cinsel ilişki sürecinde, sperm boşalması (ejekulasyon) olmadan önce de prostat salgısı ( zevk suyu) gelebilmektedir.
Erkeklerin çoğu bu salgıyı fark etmezler. Prostat salgısı (zevk suyu) sperm içerebilmektedir. Bu nedenle bu salgı da gebeliğe yol açabilmektedir.

Zevk suyu ile hamile kalınır mı? konusunda bilgi almak için tıklayınız.....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
f********** :

İyi akşamlar hocam.Ben sevgilimle geri çekme(dışarı boşalma) yöntemiyle ilişki yaşadım zevk suyundan hamile kalma riski olduğundan 3.gün ertesi gün hapı içti hamile kalma riski hala var mıdır ?


Cevap:

 Korunmasız ilişkilerde, her ne kadar dışarı boşalma olsa da, pen*s vajinaya girdiği sürece zevk suyu nedeniyle bir hamilelik şansından söz edebiliriz.Bu hamilelik şansı tabii ki, meninin vajinaya boşalmasından çok daha düşüktür ama yine de düşük de olsa  bir hamilelik şansı bulunmaktadır.Bunun nedeni de zevk suyu olarak bilinen prostat sıvısında  sperm hücrelerinin bulunuyor olmasıdır.

  Zevk suyu nedeniyle hamilelik şansı ve bu konuya dair Tahlil.com'a sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız...

Hamilelik tanısı ve hangi durumlarda hamilelik olasılığının bulınduğuna dair aradığınız tüm bilgiler burada

Zevk suyu ile hamilelik şansı nedir?



m************ :

Doğum kontrol hapı kullanırken nişanlım içime boşalsa hamile kalırmıyım


Cevap:

İlaçlarınnızı düzenli kullanırsanız böyle bir ihtimal yok denecek kadar azdır, ama şurası da bilinmelidir ki, doğum kontrol hapları yüzde yüz kesin bir doğum kontrol yöntemi değildir.

i*********** :

merhaba hocam.sevgilimle 10 gün önce sürtünme yoluyla ilişkiye girdik.dışarı boşaldı ama vajinama prostat sıvısı ve meni bulaştırdı.1 haftadır başım dönüyo ve midem bulanıyo. bu belirtiler hamilelik için erken mi yoksa psikolojik mi?14 gündür roaccutane kullanıyorum onun yan etkisi midir bu belirti?


Cevap:

Bu belirtiler ilaçtan da kaynaklanıyor olabilir, gebelik için ise regl döneminde 1 haftalık gecikme yaşar isen bir test yapıp bakabilirsin.

h******* :

Merhaba hocam öncelikle teşekkür ederim.11ocakta adet gördüm.Sürtünme yoluyla nişanlımla 30ocak civarı birşeyler yaşandı ve boşalma olmadı. Ama adetim az geldi ve 22şubatta şüphelerimden dolayı miratech marka test yaptım sonuç negatifti. Buayda 10gün erken gördüm ve yine az geldi.Geblik mümkün müdr


Cevap:

Gebelik yok.

G********** :

merhaba hocam havluya erkek arkadaşımın boşalması bulaştı bende vajinal bölgemi bilmeden onunla sildiim hamile olabilr miyim? sperm canlı kalır mı öyle?


Cevap:

Vajinadan içeri sperm girmediği sürece hamilelik çok düşük ihtimal.

d********** :

Kiz arkadsimla iliskiye girdik sadece pen*sin basini soktum ve disariya bosaldim kiz hamile kalrmi/?


Cevap:

Çok düşük ihtimal.

H************ :

Hocam esim ertesi gün hapı kullandı adet oldu bir zaman sonra ama 2 gün önce oldu diyor ki gecen aylar adet akıntım fazla bu kez az dedi sizce hamilemidir? Diger sorum tükürük asiti zevk suyunu öldürürmü tesekkürler!


Cevap:

Zaten adet görmüş, ertesi gün hapı da zaten koruyucu bir önlem.Ertesi gün hapı adet döngüsünde değişiklikler yaratabilir.Hamilelik yok yani anlattığınız bilgilere göre, tükürük ise zevk suyu olarak bilinen prostat salgısındaki spermleri öldürmez.

c******* :

Merhaba esimle 27-28 ocakta iliskiye girdik. 13 ocakta regl olmustum. Bir dahaki regl donemim 10 subatti. 12sinde kahverengi lekelenmelerle basladi. Ertesi gun kirmizi kan geldi fakat normal regl surem 3 gun olmasina ragmen 2 gun surdu ve her zamankinden daha az kan geldi. Bunun nedeni cok stres yapmam olabilir mi? Ve adetim biteli 1 haftadan fazla olmasina ragmen kasik agrilarim var.


Cevap:

Stresten kaynaklanıyor olabilir ama yinede bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var.

g****** :

hocam merhaba ben subat 9 da cınsel bır bırlktelık yasadım normalde 27 subatta regl olmam gerekıyor ama erkek arkadasım ıcıme bosalmadı dun aksam hcg testi yaptırdım deger 1.80 cıktı acaba hamıle olabılırmıyım regl olmama 4 gun var bana yardımcı olursanız cok sevınırım ıyı calısmalar


Cevap:

Testi çok erken yaptırmışsınız, sitemizde bu konuda gerekli bilgile rbulunmakta

m****** :

Merhaba hocam,benim söyle bi sorum olacak : 25 Aralik da kiz arkadasimla iliskiye girdik ben bosalma anından 1-2 saniye önce cikarttim ve dısarı bosaldım ama zevk suyunun partnerimin vajinasina bulasma ihtimalini dusunerek korku yasiyorum ne yapmaliyiz? Ertesi gün hapı sorunu halleder mi?


Cevap:

Ertesi gün hapı ilk 24 saat içinde kullanıldığında etkili olacaktır

b**** :

Merhabalar. Kız arkadaşımla iliskiye girdikten sonra hic bir adet gecikmesi olmadan 1aralikta adet gordu ve 6 aralikta bitti. Sonra 7 aralikta tekrar iliskiye girdik . Anca sorunum su her 2sindede dışarı boşaldım ama yinede aklima takildi. Siz hamilelik testi icin adet gecikmesi olmasi gerektigini soyluyorsunuz . Ve kiz arkadasim yeni adet oldugu icin beklemeye sabirsizlaniyoruz. Biz simdi test yapsak 1 araliktan oncesi icin hamilelik testini ogrenebilirmiyiz gecikme olmadigi halde? Ve bu 7 araliktaki icinde onumuzdeki adet doneminde test yaptirsak uygun yontem olurmu??


Cevap:

Size önemli bir uyarıda bulunacağız.Her ikiniz için de geçerli bir ömeri bu.Cinsel konularda bilginiz sıfır, bir daha bu işlere girişmemeniz en iyisi.En az bir tam gün ayırarak sitemizdeki yazıları okuyun. Adet görmenin gebelik açısından ne anlama geldiğini bile bilmiyorsunuz daha.
Durumunuz ümitsiz yani....

M****** :

merhaba erkek arkadaşımla 27 kasımda ilişkiye girdik dışarı boşalma yöntemini uyguladık fakat içime boşalmış şüphesine kapıldım lekelenmelerim oluyor hemen hergün 1 defada olsa farklı renklerde kan geliyo akıntıyla birlikte üstünden 1 hafta geçti ve idrar testi yaptım sonuç negatif çıktı adet dönemime daha 1buçuk hafta kadar bi süre var hamile olma ihtimalim nedir?


Cevap:

Gebelik testini erken yaptırmışsınız.
Bu konuda aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulunuyor
http://tahlil.com/gebelik-testi-nedir-ne-zaman-ve-nasil-gebelik-testi-yapilir/

M******** :

merabalar benim sorum şöle adetim 1 ay geçikti ve gebelik teti yaptım 2 sindede negatif çıktı..ve hala regl olmadım sağlık ocağına gittim kan testi yapmadılar negatif çıktı dediğim için.sizce hamilemiyim yoksa normal düzensizlikten mi kaynaklanıyor şimdiden t.ederim


Cevap:

Hamile olmadığını sen de biliyorsun biz de, adet gecikmesi ile ilgili aşağıdaki yazımızı okuyabilirsin
http://tahlil.com/adet-gecikmesi-ve-adet-gecikmesinin-nedenleri/

e***** :

hocam iyi aksamlar... sevgilim ile cinsel ilişkiye girdik adet gününden iki gün önce...içine bosalmadım ama kız arkadasımın adeti tam yedi gün gecikti ve yedinci gün adet oldu sizce bir hamilelik riski varmıdır... şimdiden tesekkürler


Cevap:

Adet gördüyse hamilelikten söz edemeyiz.

d** :

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ve daha sonra sırtına boşaldım ben peçeteyle meniyi sildim ama kız arkadaşım hemen sonra duş aldı hamile kalma ihtimali var mı ?


Cevap:

Yeni peçeteleriniz olabilir, yani anlayacağınız dille şöyle söyleyelim arkadaşınızın bu şekilde hamile kalma olasılığı, peçetenin hamile kalma olasılığı ile hemen hemen aynı.
Bu tür sorular gelince , cevaplarımız da ister istemez soruya uyumlu oluyor.

m***** :

ben hamılelık testı yaptırdım 0,09 cıktı hamılemıyım


Cevap:

Hayır

p***** :

mrb yaklaşık 4 gün önce segilimle ilişki yaşadık fakat ben içine boşalmadım ama prostat salgısı dediğiniz sıvı geldimi gelmedimi bilmiyorum ilişkiden 2 gün sonrada norlevo hapı kullandı sevgilim 12 saat aralıklarla 1 er tablet seklınde aldı hamile kalma olasılıgı varmıdır acaba adetine neredeyse 20 gun var ve ben cok gerginim bekleyemiyorum yapabilecegim başka tesler varmı? cvp için şimdiden tşk


Cevap:

Hamilelik düşük ihtimal görülüyor.ancak adetinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz

?