Düşük Bebeklerde Annenin Payı

Yayın Tarihi : 2018/02/26 14:05 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/24 19:17 •
Düşük gebelik; hamileliğin 20.20. haftasına kadar rahimde tutunamayan bebeğin vajina yoluyla vücuttan atılmasına verilen tanımlamadır.
Düşük Bebeklerde Annenin Payı

Düşük gebelik; hamileliğin 20. haftasına kadar rahimde tutunamayan bebeğin vajina yoluyla vücuttan atılmasıdır.

Hamile olduğunu öğrenen kadının korkuları o andan itibaren başlamış bulunmaktadır. Bebeği koruyamama, düşük korkusu her anne adayının korkulu rüyasıdır. Bu sebeple hamile olduğunu öğrenen anne adayları çok daha dikkatli bir yaşam sürdürürler. Her an bebek düşecek gibi davranırlar. Farkında olmadan bu durum paranoya haline gelir ve anne adayı sürekli olarak strese maruz kalır. Ancak burada bilinmeyen nokta, çok ekstra bir çaba olmadığı sürece, sağlıklı bir bebeğin düşme olasılığı çok azdır. Peki bu ne demek?

Düşen bebeklerin yarıdan fazlası; bir anomali neticesinde vücuttan uzaklaştırılmıştır. Yani; kromozomlarda olan bir bozukluk sebebiyle, vücut bebeği tanımlayamaz, bir hastalık gibi algılar ve vücuttan atmak ister. Yani; sebepsiz yere düşen bebekler şayet düşmeyip yaşasalar, fiziksel veya zihinsel bir problemle dünyaya gelecek olurlar. Bu sebeple düşük, her zaman kötü bir durum gibi algılanmamalıdır. Şayet bu düşükler 3 ten fazla ve üst üste geldiyse uzman desteğiyle birlikte tedavi başlamalıdır. Buradan da anlaşılacağı gibi; bebek düşmelerinde çoğu zaman sebep sanıldığı gibi anne kaynaklı değildir. Anne çok dikkatli davransa dahi; anomalili bebekler kendiliğinden düşer.

Anneye bağlı düşükler ise; çok daha küçük bir yüzdeyi oluştururlar. Bunlardan en sık görüleni ilerlemiş anne yaşı ve sigara, alkol kullanımıdır. Devamında annenin geçirdiği ateşli hastalıklar, darbe ve çarpmalar, rahim ağzı enfeksiyonları, tiroit hastalıkları ve stres görülmektedir.

Şayet anne adayı sakin ve stressiz bir hayat geçirir, sürekli kötü senaryolar yazmazsa, zararlı alışkanlıkları bırakıp, sağlıklı ve düzenli beslenirse ve oluşan embriyoda bir anomali söz konusu değilse, düşük riski meydana gelmez. Sakin olamayan anne adaylarına en iyi gelen stres azaltıcı unsur, hobi edinmektir. Hem anne adayının zihnini rahatlatır, hem de bebeğin daha güvenli bir ortamda büyümesi sağlanır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?