Endometrium ( Rahim ) Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/07/27 19:10 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/27 19:10 •
Endometrial kanser kadınlarda sık görülen bir kanser türüdür
Endometrium ( Rahim ) Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Endometrial kanser kadınlarda sık görülen bir kanser türüdür.
Kadınlarda  rahim içini döşeyen tabakanın hücrelerinden kaynaklanan kanser türüdür. Endometrium kanserleri bazen uterus kanserleri olarak da adlandırılabilir, fakat uterusta kanser gelişebilecek kas veya myometrial hücreler gibi başka hücrelerde vardır.
Bunlar çok daha az görülür ve sarkomlar olarak adlandırılır.

Endometrium Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Endometrium kanserlerinin çoğu adetlerin kesildiği dönemde postmenopozal kadınlarda meydana gelir. Endometrium kanserinde menopoz sonrası görülen herhangi bir kanama, adet gören kadınlarda adet arasında kanama veya adet süresinin uzaması, anormal kanlı olmayan bir akıntı, pelvik ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı, kilo kaybı gibi bulgu ve belirtiler en sık görülenler arasındadır.

Endometrium Kanseri Nedenleri:

İnsan vücudundaki sağlıklı hücreler, vücudun normal fonksiyon görmesi için belli bir düzende büyürler, bölünürler ve ölürler.
Kanser oluşumunda ise,  hücreler değişiklere uğrayabilir ve büyümesi kontrol dışına çıkabilir. Bu hücreler yeni hücre gerekmediği halde bile bölünmeye devam ederler.
Bu anormal bölünme komşu dokuları istila eder, tahrip eder ve hatta vücudun diğer bölgelerine yolculuk edip büyümeye devam eder.
Endometrium kanserlerinde, kanser hücreleri uterusun içini döşeyen tabakada gelişir. Endometrium kanserini erken safhada önlemek ve erken teşhis için orta yaş ve üstü kadınlar düzenli aralıklarla jinekolojik kontrollerini yaptırmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?