Grip Aşısını Kimler ve Neden Olmalıdır? Gripten Nasıl Korunabiliriz?

Yayın Tarihi : 2017/01/05 09:21 • Güncelleme Tarihi : 2017/01/05 09:21 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Grip Aşısını Kimler ve Neden Olmalıdır? Gripten Nasıl Korunabiliriz?

Havaların giderek soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı,nezle ve grip hastalıklarında artış yaşanıyor. İster istemez de Grip Aşısı yaptırıp yaptırmama tartışmaları ve kimlerin grip aşısı olmaları gerektiğine dair açıklamalar birbirini takip ediyor.Önceki yıllarda Domuz Gribi tartışmasıyla grip aşısında oluşan  kaygılar da grip aşısı olunup olunmaması yönünde kafa karışıklığı yaratmış durumda.
Öncelikle şu bilgiyi vermeliyim.Grip aşısı sihirli bir aşı değildir.Bu aşıyı olan kişiler bir dokunulmazlık zırhına bürünüp asla hastalanmayacak diye bir kural yoktur.Grip aşısı adı üzerinde kimi zaman ölümcül komplikasyonları olan gribe karşı koruyucudur.Ancak nezle veya soğuk algınlığı gibi bir çok viral etkeni olan ve çok daha basit seyredip, ölümcül riskleri olmayan basit üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olmayabilir.
Bu nedenle grip aşısı oldum ama yine grip olmaktan kurtulamadım diyenlere çok kulak asmayın muhtemelen nezle veya soğuk algınlığı geçirmişlerdir.
Sıklıkla karışan grip ve soğuk algınlığını nasıl ayırabileceğimizi ve aralarındaki farkı başka bir yazımda detaylı anlatmıştım.
Grip aşısı olmaya karar vermeden Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?