Kemik Gerçekten Erir mi?

Yayın Tarihi : 2017/10/13 12:06 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/13 12:06 •
Halk arasında kemik erimesi olarak bildiğimiz osteoporoz hastalığı; kemik içlerinin boşalarak kırılgan ve güçsüz hale gelmesidir
Kemik Gerçekten Erir mi?

Halk arasında kemik erimesi olarak bildiğimiz osteoporoz hastalığı; kemik içlerinin boşalarak kırılgan ve güçsüz hale gelmesidir.

Kemikler kalsiyum, magnezyum, bakır, çinko, bakır, ve fosfordan oluşan zengin ve sağlam bir yapıdır. Sağlamlığın büyük kısmı içeriğindeki kalsiyum sayesindedir. Yani kemiklerimizin %70'ini içeren mineral kısmının büyük çoğunluğu kalsiyum kaynaklıdır. Kalsiyum; kanın pıhtılaşmasından kas kasılmasına kadar birçok olaydan sorumludur.

Bu kadar sağlam yapıları kırılgan hale getirmek ; tamamen insan kaynaklıdır. Zaten kaybolmaya yatkın olan kalsiyum; dikkat edilmezse 40'lı yaşlardan sonra daha hızlı azalır.

Yetişkin bir insanın günde 1000 mg kalsiyum ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın her gün bulunması lazım. Ayrıca gençlerde tüketilen fazla kalsiyum depolanırken; yaşlılarda sadece o gün kullanılabilir. Yani; gençken kalsiyum fazlasıyla tüketilmelidir.

Alınması gereken önlemlerin başında beslenmek gelir. Kalsiyum içeriği bakımından zengin besinler; sebze, meyve, yoğurt, peynir, organik süt. Ayrıca kemik sağlığı için aktif bir hayat yaşanmalıdır. yürümek, yüzmek dahil fiziksel aktiviteler kemiklerimizin güçlü kalmasını sağlar. D vitamini kalsiyum emilimini arttırdığı için; güneş enerjisinden de bolca faydalanılmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?