Ağız Kokusunu Gidermek İçin 6 Tavsiye

Yayın Tarihi : 2018/04/18 11:44 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/18 11:44 •
Beslenmeve Sağlıklı Yaşam Koçu Arzu Karabulut ağız kokusu gidermehakkında bilgi verdi
Ağız Kokusunu Gidermek İçin 6 Tavsiye

Beslenmeve Sağlıklı Yaşam Koçu Arzu Karabulut ağız kokusu gidermehakkında bilgi verdi.

İnsanlarçoğunlukla kendi ağız kokusunu fark edemeyebilir. Ancak çoğuinsanın ağız kokusu problemi vardır. Bu sorun genellikle sosyalbir problemdir ve mikroorganizma, besin ve epitel artıkların dilüzerinde birikmesi neticesinde meydana gelebilmektedir. Ağızkokusunun tıp literatüründe karşılığı ise halitozis olarakadlandırılmaktadır. Ağız kokusu, fizyolojik ya da patolojik birsorundan kaynaklanabilir.

  • Düzenlibakım

Ağızkokusu genellikle ağız ve diş bakımının eksik yapılmasındankaynaklıdır. Dil üzerinde ve ağız içerisinde bakterilerinbirikmesi, bu bakterilerin temizlenmemesi tartara ve daha sonraçürüklere yol açabilmektedir. Bundan dolayı da düzenli bir ağızbakımının yapılması gerekmektedir. Diş fırçası, diş ipi,ara yüz fırçası, ağız bakım suyu kullanımı ile beraber dilüstününde etkili bir şekilde fırçalanması ağız kokusunuönleyebilir.

  • Dişve diş etlerinin korunması

Dişçürükleri, ağız kokusuna yol açan bir diğer önemli faktördür.Bu sebeple de diş çürükleri söz konusu ise zaman kaybetmedentedavi sağlanmalıdır. Bakterilerin yol açtığı diş ve dişetihastalıklarının tedavi edilmesiağız kokusunun da giderilmesini sağlayacaktır.

  • Protezve köprü tedavilerini kontrol ettirmek

Ağızkokusuna yol açan bir diğer faktör ise protez ve köprülerineskimiş olmasıdır. Protezler doğal diş fonksiyonelliğinesahiptir. Bu sayede de kişi, ağız işlevini yeniden kullanabilir. Şayet gerekenhijyen sağlanmamış iseözellikle eskimiş köprü ve protezlerin arasında besinartıklarının birikebilir. Bu sebeple de ağız kokusu meydanagelir. Ağız kokusu problemi yenilenen protezler ve eksik olan diştedavilerinin yapılması ile düzelecektir.

  • Şekerligıda tüketimini azaltmak

Dişçürüğüne yol açan ve bakteri oluşumuna sebep olan hatalıdavranışlar; aşırı şekerli besinler tüketmek ve arkasındanağız bakımının sağlanmamasıdır. Şeker ağız içi bakterioranını arttırır. Bu sebeple de ağız kokusu meydana gelir.Bundan dolayı da ağız ve diş bakımını düzenli olarak yapmakoldukça önemlidir.

  • Dişipi

Dişfırçasının erişemediği ufak alanların mutlaka diş ipi iletemizlenmesi gerekmektedir. Bundan dolayı da mutlaka her dişfırçalama işleminden sonra diş ipi kullanılmalıdır.

  • Ağızbakım suyu

Dişler,ağzın %25likbir kısmını kapsar. Fakat dişlerin düzenli bir şekildefırçalanmasına rağmen kalan %75likalanda bakteri oluşumu sürer. Diş ipi kullanımı ve ağız bakımsuyu sayesinde bakterilerin mevcut olduğu alan yüzdesi azaltılır.

Kaynak:http://www.diyetebasliyorum.com/agiz-kokusu-nasil-giderilir-6393

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?