Güzel Bir Cilt İçin Neler Tüketmeliyiz?

Yayın Tarihi : 2018/03/15 19:45 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/15 19:45 •
Güzel bir cilde sahip olmak için cildimize birçokyöntem uygularız
Güzel Bir Cilt İçin Neler Tüketmeliyiz?

Güzel bir cilde sahip olmak için cildimize birçokyöntem uygularız. Bu yöntemlerin başında birçok kozmetik ürünü, cilt bakımürünü yer alır. Bu tür ürünlerle cildimizdeki sorunları tedavi etmeye ya dakapatmaya çalışırız. Aslında bu uygulanan yanlış bir yöntemdir. Cildimizi enhızlı tedavi etmenin yolu doğal yollarla cildimizi içten beslemekten geçer.

Hem cildimiz hem de vücudumuz için düzenli su tüketimiçok önemlidir. Yaş ilerledikçe cildin kaybettiği nemi geri kazanabilmekyalnızca su ile mümkün. Cildin esnekliği ve parlaklığı için ıspanak, kereviz,havuç gibi bazı sebzeleri pişirmeden tüketmek gerekiyor. İçinde yüksek miktardamineral bulunduran maden sularını düzenli olarak tüketmek de cilt güzelliğineyarar sağlıyor.  

İnsan vücudu için yararlı bir element olan çinkotüketimi de oldukça önemli. Kuruyemiş, kırmızı et, süt, yoğurt, tavuk, midye,bamya, bezelye gibi birçok besin çinko yönünden zengindir. Besinlerin E veC vitamini yönünden zengin olması da önemli. Yeşil biber, maydanoz, turunçgil,kivi, zeytin, yeşil sebzeler cilt güzelliği için bol bol tüketilmesi gerekenbesinler arasında yer alır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?