Hamileyken Balık Yemenin Yolları
Hamilelik, bütün kadınların hayalini kurduğu, nihayet bu neticeye vardıklarında ise zorlu bir süreçle karşılaştığı bir durumdur. Duygu olarak bebek sahibi olmak, annelik tarif edilemez bir güzelliktir. Ancak fiziksel olarak buna alışma süreci biraz meşakkatli olabilir.
Sadece kendine yetmeye alışık olan vücut, bir anda yeni bir canlı hayata getirmek için hummalı bir çalışmaya başlar. Özellikle bebek anne rahmine yerleşmeye başlaması ve ilkel kalbinin atmaya başlamasıyla, annenin vücudu artık daha fazla kan üretmek zorundadır. Aynı zamanda bebeğin oluşumunu tamamlayabilmesi için sürekli büyüdüğü bir evredir. Yani anne sadece fazla kan üretmekle kalmaz, daha fazla enerji de tüketir. Bu durum hormonların etkisiyle gerçekleşir. İşte bu alışma evresi annede yaklaşık 5. Haftadan itibaren bulantı ve halsizliğe sebep olur. Bunlar vücudun kaçınılmaz durumlarıdır ve bu süreç, vücut gebeliğe alışana kadar devam eder.
Anne adayının bu zor süreçte çoğu zaman yemeklerden kaçındığını görürüz. Aktifleşen hormonlar koku duyarlılığını artırmakla beraber, iştahsızlığı da meydana getirir. Ancak bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için de, annenin sağlıklı beslenmesi gerekir. Yaklaşık 6. Haftada bebeğin kalbinin atmaya başlamasıyla, hızlı bir gelişim süreci başlar. Bebeğin diğer organları da bu aşamadan sonra oluşmaya başlar. Bu yüzden tüketilen her besin bebek için büyük öneme sahiptir.
Bebeğin organlarının sağlıklı gelişmesi için olmazsa olmaz pek çok vitamin vardır. ancak bunların başlıcalarını omega3 ve folik asit oluşturur. Tabii bilindiği üzere omega ve folik asit bakımından en zengin besin şüphesiz balıktır. Annenin zaten kokulara duyarlı olduğu ve devamlı bulantı yaşadığı bu dönemlerde balık yemek tam bir kabustur. Ancak tüketmek sorunda olmak anne adayının elini kolunu bağlamaktadır. Bazen sonunun kusmak olduğunu bile bile yemek zorunda kalır.
İşte bu dönemde balık yemek için ufak tüyolar yardımcı olacaktır;
Aç karınla direk balık yemeyin. Mutlaka öncesini tadı baskın olan bir çorba ile doldurun. Bu sayede sindirim de çok hızlı olacaktır.
Balığı kendiniz pişirmeyin. Başka bir evde misafirlik yemeği olarak kabul edin. Bu dönemde en çok nazınızın geçeceği anneleriniz muhakkak yardımcı olacaktır.
Balığı açık havada yiyin. Böylelikle kokusunu hissetmemiş olursunuz.
Sade yemek yerine bol salata eşliğinde, ekmekle ve bol limonlu tüketin. Böylece balık tadını hiç almadan vitaminini alabilirsiniz.
Yanında kesinlikle asitli içecek ve soda tüketmeyin. Çünkü bu içecekler ağızdan gaz çıkarma yoluyla sürekli balık kokusunu burnunuza getirecektir.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.