Anne Sütünden Sabun

Yayın Tarihi : 2019/01/26 22:54 • Güncelleme Tarihi : 2019/01/26 22:54 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Anne sütü; her annenin kendi bebeğine uygun üretilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Sayısız faydası olan anne sütü, sadece içilerek değil, farklı yollarla da bebeğe şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

Anne Sütünden Sabun

Anne sütü; her annenin kendi bebeğine uygun üretilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Sayısız faydası olan anne sütü, sadece içilerek değil, farklı yollarla da bebeğe şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

Anne sütünün en mucizevi yanı; her sütün kendine has özelliğidir.kısaca açıklamak gerekirse; bebek anne memesini ağzına aldığında, bebeğin tükürüğü anne memesini uyarır. Bebek tükürüğü; bebeğin sağlığı hakkındaki bilgiyi bu yolla anne memesine aktarır. Bu mesajı alan anne memesi bir iletici görevi üstlenir ve süt kanallarına bu sağlık durumunu iletir. Bu mesajı değerlendiren kanallar, bebeğin besin ihtiyaçlarını belirler ve bu sonuca göre süt üretimini düzenler.

Yapılan pek çok araştırma bu sonucu teyit etmiştir. Yani; bir bebek sağlıklıyken annesinden emdiği süt farklı, hasta olduğunda annesinden emdiği süt farklıdır. İşte anne sütünü bu kadar kutsal kılan durumların en başında da bu gelir.

yani; her annenin sütü, kendi bebeğine özgüdür. Bu sebeple verilecek olan sabun tarifi ancak her bebeğin kendine özgü olan sütünden yapılmalıdır.

Her annenin süt miktarı da birbirinden farklıdır. Bazı annelerin sütleri ancak çocuklarının karnını doyurmaya yeterken, bazı annelerin sütü fazla fazla gelir. Ancak gelen fazla sütün de değerini bildiğinden, çöpe atmak istemez. İşte bu tarif; sütü fazla gelen annelerimize (sütünüz azsa, her zaman bebeğin bu sütü içmesi daha faydalıdır. Sabun yapmak için bebeğin besinini kesmeyin). Saklama süresi de 3 ayı geçmeyen sütleri değerlendirmenin alternatif yolu da sabun yapmak olabilir. Bu sebeple çocuğun ihtiyacına göre şekillenen süt, cildine de çok iyi gelecektir. Gerek içerek sağlık koşullarını sağlayacak, gerek kalıcı cilt sağlığı için de bebeğe güzel bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca içeriği sayesinde güvenle kullanılacak bir ürün olacaktır.

Anne sütünden sabun yapmak için; bire bir ölçüde organik sabun bazı ve anne sütü kullanmak yeterli olacaktır. Anne sütü oda sıcaklığında olmalı ve kabarcık oluşmaması için sabun bazı yavaş, bekleyerek ilave edilmelidir. E vitamini de vücudu nemlendirici etkiye sahiptir. Eczanelerden alabileceğiniz bu vitamini de sabun karışımına damlatın. Ayrıca güzel kokmasını istiyorsanız uçucu çiçek yağlarından damlatabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?