INR Testi Nedir ? INR Testi Hangi Durumlarda Kullanılır?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/07 22:11 •
INR testi tedavide kullanılan kan sulandırıcı ( antikoagulan) ilaçların etkinliğini izlemek amacıyla kullanılır. INR testi hematoloji laboratuvarlarında otomatik cihazlarda yapılan bir kanama pıhtılaşma sistemi fonksiyonu testidir.
INR Testi Nedir ? INR Testi Hangi Durumlarda Kullanılır?

INR testi tedavide kullanılan kan sulandırıcı ( antikoagulan) ilaçların etkinliğini izlemek amacıyla kullanılır.Hematoloji laboratuvarlarında sıklıkla uygulanan bir kan tahlilidir.
Bu anti-koagülan ilaçlar, kan pıhtısı oluşmasını önlemeye yararlar.
Anti koagulan ilaçlar genellikle,kalp krizleri, inme ve derin ven trombozu geçiren hastalarda kullanılır. Pıhtılaşmanın önlenmesi ve aşırı kanama riski arasında bir denge sağlamak amacıyla ilaçların çok dikkatle izlenmesi gerekir.
Birçok laboratuvarda PT yani protorombin zamanı testi sonuçları, anti-koagulan ilaçlar kullanan hastalar için Uluslararası Düzeltme Oranı (INR)’na göre ayarlanarak rapor edilir.
Bu hastalarda temel “kan-sulandırıcı” ihtiyaçları için INR değeri 2.0 - 3.0 arasında olmalıdır. Pıhtı oluşma riski yüksek olan bazı hastalar için ise INR değeri 2.5 - 3.5 gibi daha yüksek olmalıdır. INR testi sonrası,sonuca bakarak anti koagulan tedavi alan hastaların ilaç düzeyleri ayarlanmaktadır..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e*********** :

merhaba ben yazmıştım ama yoğunluktan sıra gelmedi sanırım 10 eylulde son adetımı gordum unıversıte ıcın sehır degıstrdım buraya geldıkten bı ıkı gun sonra kahverengı koyu bir kanama geldi bes gun kadar rengı sonra yavas yavas kırmızıya döndü erkek arkadaşımla iç çamaşırı üzerinden beraber oluyorduk gebelik olabilir mi doktora gıttım rutin kan testi yaptı hamilelik olasılığı ne acaba? ve o olduğum adet miydi hala adet olmadım teşekkürler


Cevap:

Hamilelik olasılığı pek yok Kanamanız devam ederse bir kadın dogum uzmanına basvurun

d********** :

merhaba tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım 1. beta hcg 56 2. beta hcg 168.79 3. ise 1157.18 çıktı buna göre çoğul gebelik olma riski ne kadar?


Cevap:

Ancak hamile olduğunuzu söyleyebiliriz.Çoğul gebelik olasılığı ancak ultrason ile netleşecektir.

?