Kına Sağlık İçin Yararlıdır

Yayın Tarihi : 2015/06/14 10:07 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/30 01:01 •

Kına doğal bir anti-inflamasyon ajanıdır

Kına Sağlık İçin Yararlıdır

Kına doğal bir anti-inflamasyon ajanıdır. Yani bağışıklık sistemini destekleyici ve patojenik yani zararlı bakterilerin yaşamına olanak sağlamayan koruyucu bir maddedir. Bu sebeple belli hastalıklarda şifa kaynağıdır ve bazen şikayet olmasa dahi kullanılmalıdır. 

Kına; arap topraklarında yetişen, kına ağacı bitkisinin yapraklarının kurutulması, öğütülmesi neticesinde ortaya çıkan, sulandırıldığında cilde kızılımsı renk veren bir bitkidir. Eski çağlardan beri kullanılan bu bitki, kadınlarda süs amacıyla kullanılırken, günümüzde hem gelenekleri devam ettirmek adına, hem de kozmatik tedavi unsuru olarak kullanılmaya devam etmektedir. Toz halinde elde edilen bu bitki, sulandırıldığında etkin hale gelir ve bu şekliyle kullanılır. Hatta çay ile sulandırıldığında, daha koyu renk verdiği tespit edilmiştir ki; özellikle süs amacıyla kullanan kişilerde kınanın rengi ve tonu oldukça önemlidir. 

Kına Ne İçin Kullanılır?

İltihap ve şişme oluşan bölgelere uygulandığında iltihabın geçmesini sağlar. Vücudu soğuk tutmak için ayaklara birkaç saat sürülmesi ve daha sonra yıkanması tavsiye edilir.

Kına saç kepeğini azaltır ve saçların yumuşamasına yardımcı olur.

Alın bölgesine sürüldüğünde migren baş ağrılarına iyi gelir. Ayrıca kına güneş ışınlarına karşı iyi bir koruyucudur. Kına alın ve yüz bölgesine sulandırarak sürme yani yakma şeklinde kullanılmaz da, tozu ile masaj şeklinde uygulanabilir. Ancak saç ve iltihap bölgelerinde, ayak altında, kına yakma denilen, yani sulandırmak kaydıyla vücuda rengi çıkacak şekilde sürülmesi tavsiye edilir. 

Kına Alışkanlık Yapar mı?

Halk içinde yayılmış böyle bir durum vardır. Özellikle saçlara sürülen kına, saçlar için alışkanlık haline gelebilir. Kına saça birkaç sefer yakıldığında, saçlar düzenli olarak kına isteyebilir ve baş ağrısı ortaya çıkabilir. Ancak bu durum bilimsel bir temele dayanmaz ancak çok sık bilinir. 




 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?