Hacamat Hakkında Merak Edilenler

Yayın Tarihi : 2018/03/18 03:02 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/18 03:02 •
Hacamat; deri altında birikenartık vücut için bir fonksiyonu olmayan kanın alınarak, kan dolaşımınırahatlatmak, vücudu bu ağırlıklardan kurtarım hastalıklardan korumak içinkullanılan bir yöntemdir
Hacamat Hakkında Merak Edilenler

Hacamat; deri altında birikenartık vücut için bir fonksiyonu olmayan kanın alınarak, kan dolaşımınırahatlatmak, vücudu bu ağırlıklardan kurtarım hastalıklardan korumak içinkullanılan bir yöntemdir.

Hacamat geleneği çok eskizamanlara dayanan, bir dönem unutulmuş olup, son zamanlarda gözde olan birtedavi yöntemidir. Hacamatı ilk yaptıran ve insanlara da yapılmasını tavsiyeeden Hz. Muhammed (sav) dir. II. Abdülhamit Han döneminde okulları dahi açılmıştır.

Hacamatla atılan kanınözelliği, atıl kalmış, yani vücut içinde hiçbir fonksiyonu kalmayan, bellinoktalarda birikmiş kanlardır. Bu kan pelteleşmiş, jöle kıvamındadır. Bu sebeplenormal damardan akan kan gibi sıvı değildir. Bu işlem kan verme ilekarıştırılmamalıdır. Tahliller için verilen kanlar, damarlarda aktif haldedolaşan, vitamin, mineral içeriği olan, besleyici içerikteki kanlardır.

Hacamat nasıl yapılır? Hacamattadamarlara jilet yardımıyla minik kesikler atılır ve vakumlu şişeler başlarınakonur ki, akan kan vücuda değmesin ve hijyenik koşullar sağlanmış olsun. AyrıcaVakum sayesinde kirli kan vücuttan daha kolay çıkar ve bu bölge tamamen temizlenenekadar tekrar tekrar vakumlu kaplar kullanılabilir. Kan miktarı ve durumuna göreşayet gerek varsa bir sonraki seanslar da yapılabilir. Hacamatta jiletle atılançizikler korkutmasın. Şayet bunlar nokta şeklindedir. Ufak bir his olarakduyarsınız ve kabuk bağlamazlar. Sadece iyileşme esnasında kaşıntı yapabilir. Haricindecan acıtacak şekilde değildir.

Hangi bölgelere hacamatyapılır? Kişinin rahatsızlığına göre farklı bölgelerden yapılabilir. Bu bölgeler;kürek kemikleri arası, kulak arkası, kafa arkası ve üstü, bel, kuyruk sokumu,diz.

Hangi hastalıklar içinhacamat yapılabilir?

Hacamat, kan ile yapılan birtedavidir ve kan vücudun tamamında dolaşan bir sıvıdır. Bu sebeple pek çokhastalığın tedavisinde kullanılabilir. İşte başlıca şifa olduğu hastalıklar;

Unutkanlık, hafıza zayıflığıve depresyon, odaklanma eksikliği

Tansiyon, migren, sinüzit

Kronik yorgunluk

Bel, boyun fıtığı, kireçlenme

Kemik erimesi, romatizma,iltihaplı eklem romatizması

Hepatit B ve böbrekrahatsızlıkları

Deri hastalıkları (sedef, terme,sivilce)

Kanda vitamin eksikliği,yağlanma, kolesterol,

Nefes darlığı, bronşit, gut

Altını ıslatan çocuklar için,

Vertigo, egzama, kurdeşen,kaşıntı

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?