Lazer Epilasyon Nedir? Lazer Epilasyon Faydaları ve Riskleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2019/04/24 20:55 • Güncelleme Tarihi : 2020/02/21 16:32 • Yazar: Başak Pırıl Gökayaz
Bu makalemizde, kadın erkek hiç fark etmeksizin muzdarip olduğumuz bir konuyu ele aldık. Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır, sizin yapmanız gereken şeylere dair soruların cevaplarını bu makalemizden öğrenebilirsiniz.
Lazer Epilasyon Nedir? Lazer Epilasyon Faydaları ve Riskleri Nelerdir?

İstenmeyen tüyleri alırken  tıraş etmekten, cımbız kullanmaktan veya ağda yapmaktan memnun değilseniz, lazerle tüy alma işlemi dikkate almaya değer bir seçenek olabilir.

Lazerle tüy alma, ABD'de en sık yapılan kozmetik prosedürlerden biridir. Tüy köklerine yüksek derecede yoğun ışık atışı yapar. Foliküllerdeki pigment ışığı emer. Bu da tüyleri yok eder.

Lazer Epilasyonun Faydaları

Lazerler,  yüz, bacak, kol, koltuk altı, bikini bölgesi ve diğer bölgelerdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanışlıdır.

Lazer epilasyonun faydaları şunlardır:

Hassasiyet. Lazerler, çevreleyen cildi hasarsız bırakırken koyu, kaba tüyleri titizlikle hedefler.

Hız. Her lazer atışı bir saniyeden az sürer ve aynı anda birçok tüye atış yapılır. Lazer, her saniyede bir çeyrek büyüklüğünde alanı tedavi edebilir. Üst dudak gibi küçük alanlar bir dakikadan az bir sürede tedavi edilebilir ve sırt veya bacaklar gibi geniş alanlar bir saate kadar sürebilir.

Öngörülebilirlik. Çoğu hasta ortalama üç ila yedi seans  sonra kalıcı olarak tüy dökülmesi yaşar.

Lazer Epilasyona Nasıl Hazırlanılır?

Lazer epilasyon sadece istenmeyen tüylere "atış" yapmaktan daha fazlasıdır. Potansiyel risklerin alınması ve aletlerin kullanılması için eğitim gerektiren tıbbi bir prosedürdür. Lazer epilasyona başlamadan önce, prosedürü yerine getiren doktor veya teknisyenin kimlik bilgilerini iyice kontrol etmelisiniz.

Lazer epilasyon işleminden geçecekseniz, tedaviden önceki altı hafta boyunca cımbızla almayı, ağda yapmayı ve elektroliz yöntemlerini sınırlamalısınız. Bunun nedeni, lazerin tüylerin köklerini hedef almasıdır, bu da geçici olarak ağda yapmakla veya cımbızla almakla giderilir.

Ayrıca tedavi öncesi ve sonrası altı hafta boyunca güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Güneşe maruz kalma, lazer epilasyonun daha az etkili olmasını sağlar ve tedaviden sonra komplikasyonları daha olası hale getirir.

Lazer Epilasyon Sırasında Ne Beklenmeli?

İşlemden hemen önce, tedavi edilecek tüyleriniz cilt yüzeyinin birkaç milimetresine kadar kesilecektir. Lazer ekipmanı, tedavi edilen tüyünüzün rengine, kalınlığına ve konumuna ve cilt renginize göre ayarlanacaktır.

Kullanılan lazer veya ışık kaynağına bağlı olarak, sizin ve teknisyenin göz koruması için uygun gözlükleri takması gerekecektir. Cildinizin dış katmanlarını soğuk bir jel veya özel bir soğutma cihazı ile korunması da gerekecektir. Bu, lazer ışığının cilde nüfuz etmesine yardımcı olacaktır.

Daha sonra, teknisyen en iyi ayarların kullanıldığından emin olmak ve kötü reaksiyonlara engel olmak için tedavi bölgesine bir atış yapar ve alanı birkaç dakika gözlemler.

Prosedür tamamlandığında, herhangi bir rahatsızlığı hafifletmek için buz, iltihaplanmaya karşı kremler veya losyonlar veya soğuk su kullanılabilir. Bir sonraki tedavinizi dört ila altı hafta sonrasına ayarlayabilirsiniz. Tüylerin çıkması durana kadar tedavi edileblirsiniz.

İyileşme ve Riskler

Bir veya iki gün sonra cildinizin tedavi edilen bölgesi güneş yanığı gibi görünecek ve hissettirecek. Serin kompresler ve nemlendiriciler yardımcı olabilir. Yüzünüz tedavi edildiyse, cildinizde kabarma olmadıkça ertesi gün makyaj yapabilirsiniz.

Gelecek ay içinde, tedavi edilen tüyleriniz dökülecektir. Tedavi edilen cildin renginde geçici değişiklikleri önlemeye yardımcı olmak için diğer ay güneş kremi kullanın.

Su toplaması nadirdir, ancak daha koyu tenli kişilerde daha olasıdır. Diğer potansiyel yan etkiler şişlik, kızarıklık ve lekelenmedir. Kalıcı lekelenme veya cilt rengindeki değişiklikler nadirdir.

Lazer Epilasyonun Maliyeti

Amerikan plastik cerrahlar Derneği'ne göre, lazer epilasyon için ortalama maliyet seans başına 235 $ ' dır. Maliyet, aşağıdakileri içeren faktörlere bağlı olarak değişir:

  • Tedavi edilen alanın büyüklüğü ve tedavi için gereken süre
  • Gerekli tedavi sayısı
  • Bir doktor ya da başka birinin prosedürü yerine getirip getirmediği
  • Ülkenin prosedürü uyguladığı yerde yaptırıp yaptırmadığınıza

Özel durumunuzun maliyeti hakkında daha iyi fikir edinmek için bir randevu alın.

Kaynak: https://www.webmd.com/beauty/laser-hair-removal#1

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Uz.Dr. Cem Argun Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?