Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/11/01 15:46 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/15 16:53 •
Kış mevsiminin kendini göstermesiyle mandalina tüketimi de başlamıştır. Mandalinanın sağlığımıza birçok faydası vardır.
Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Kış mevsiminin kendini göstermesiyle mandalina tüketimi de başlamıştır. Çin kökenli olan mandalina ; hem bol, hem ucuz olması sebebiyle kışın en çok tüketilen meyveler arasındadır. Yapraklarını dökmeyen, kabuklu ve çiğ tüketilen meyveler arasındadır.

Özellikle C vitamini açısından zengin olduğu bilinir ve soğuk algınlığı, grip hastalıklarına önlem olarak tüketilir. Tabii bunun dışında da pek çok faydası vardır mandalinanın.

C vitamini içeriği olduğu kadar, lif ve E vitamini de içerir. Bu sebeple kabuğu, aroması, meyvesi dahil pek çok sektörde de kullanılan bir meyvedir.

Kolesterol seviyesinin yükselmesini engeller. Bunun için synephrine adı verilen ve kolesterol seviyesinin yükselmesini engelleyen maddeler üretir.

Kalp ve damar tıkanıklığını önlemesiyle de ön plana çıkan mandalina, bu yolla felç de dahil olmak üzere pek çok hastalığı engeller.

Bağırsak düzenleyici ve kabızlık ilacıdır. Mandalina kabuklarınızı kurutup kaynattığınızda, lif içeriği meydana çıkacaktır ve kabızlığı giderecektir.

Sabah uyandığınızda mide bulantısı hissediyorsanız, özellikle kabuğu içerisindeki koku taneciklerini patlatmak çok iyi gelecektir. Bunun için mandalinayı soymanız yeterli.

Uyku düzenleyicidir. Özelikle akşam yemeğinden sonra tüketilen mandalina, kaliteli bir uyku çekmenize de  yardımcı olacaktır.

Tansiyon düşürücüdür. Bu özelliğini de içerisindeki potasyuma borçludur.

Karaciğer ve şeker hastalıklarını engeller. Mandalinaya turuncu rengi veren; karoten adında bir maddedir. İşte bu karoten sayesinde mandalina, karaciğer ve şeker hastalığı riskini azaltıyor.

Ayrıca kabukları yakıldığında etrafa güzel koku yayılabilir. Bu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici özelliği vardır.

C vitamini içeriğiyle sadece bağışıklığı kuvvetlendirmekle kalmıyor, ayrıca saç ve cilt sağlığı için de büyük önem taşıyor. Saçların kırılmaması ve cildin kurumaması için de önemli bir koruyucudur mandalina.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?