Okullarda Grip Hastalıkları ve Salgınına Dikkat Edilmeli

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Okullarda, çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda vakit geçirmesi nedeniyle, grip gibi bulaşıcı hastalıklar da hızla yayılabilir
Okullarda Grip Hastalıkları ve Salgınına Dikkat Edilmeli

Okullarda, çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda vakit geçirmesi nedeniyle, grip gibi bulaşıcı hastalıklar da hızla yayılabilir.
Özellikle yeterli temizlenmemiş ve hijyenik olmayan okul ortamı, çocukları da grip etkeni virüslerle karşı karşıya bırakıyor.
Bu nedenle okul yönetimleri ve ailelerin özellikle solunum yolu rahatsızlıklarına karşı dikkatli olması gerekiyor.
Sonbaharın gelmesiyle birlikte damlacık yolu ile yayılan ve solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda artış görülür.
Okulda yaygın olarak görülen bu hastalıkların başında ise soğuk algınlığı ve girip gelmektedir.
Grip, özellikle Eylül ile Mart ayları arasında sonbahar-kış dönemini kapsayan mevsimsel özellik gösteren önemli bir viral hastalıktır.
Ateş, baş ağrısı halsizlik, kırgınlık ile başlar. Öksürük, burun akıntısı ya da tıkanıklığının ardından akciğer enfeksiyonu, sinüzit ve orta kulak enfeksiyonu gibi hastalıklarla birlikte görülebilir.
Kimi zaman ölümcül komplikasyonları da bulunmaktadır.
Kış aylarında 2 yaşın altındaki çocuklarda gözlenen her 5 solunum yolu hastalığının 4'ü bu tür virüslerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle özellikle kalabalık okullarda, gribe karşı temizlik önlemlerinin özenle alınması, öğrenci, öğretmenler ve ailelerin de griple mücadele konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?