Sıcak Yaz Günlerinde Bol Su Tüketilmeli

Yayın Tarihi : 2018/07/09 18:45 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/05 01:07 •

Özellikle yaz aylarında terlemeye bağlı su kaybı unsuru da değerlendirildiğinde, vücudun suya olan ihtiyacı daha çok önem kazanır ve su içme miktarı da bu oranda artırılmalıdır.

Sıcak Yaz Günlerinde Bol Su Tüketilmeli

Sıcak yaz günlerinde günlük su tüketiminin arttırılmasında oldukça çok fayda vardır. Günde en az 2-3 litre sıvı alınması vücudumuza sağlık açısından olumlu etkilemektedir. Tabii bu oran, cinsiyet, yaş, fiziksel aktivite durumunuza bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. 

Vücutta her hücrenin en az % 70, en fazla % 90 ı sudur. Bu da demek oluyor ki, ne kadar çok beslenme ile bu su oranı dengelenirse, her bir hücre görevini o kadar rahat icra eder. Bu sebeple su tüketmek sanılandan çok daha kuvvetli bir etkiye sahiptir. 

Susuzluk çeken hücreler, görevini hakkıyla yerine getirememenin yanında, pek çok hastalığa da davetiye çıkarır. Örneğin beyin hücreleri yeterince suya doymadığında baş ağrıları, kemik hücreleri suya doymadığında eklem ve boyun ağrıları, deri hücresi yeterince suya doymadığında gerilme, yırtılma, çatlama, kuruma gibi rahatsızlıklara sebep olur. Ayrıca tükürük, gözyaşı bezleri de yeterince çalışmamak suretiyle vücudun savunma sistemi zayıf düşer ve vücut hastalıklara açık hale gelir. 

Özellikle yaz aylarında terlemeye bağlı su kaybı unsuru da değerlendirildiğinde, vücudun suya olan ihtiyacı daha çok önem kazanır ve su içme miktarı da bu oranda artırılmalıdır. Özellikle dışarıda, güneş altında çalışanlar, vakit geçirenler ve fiziksel aktivitesi yüksek olanlarda bu durum çok daha bariz olarak hissedilmektedir. 

Yaz Aylarını Rahat Geçirmenin Yolları Nelerdir?

Yaz aylarında rahatlıktan kasıt; tabii ki daha az terlemenin gerçekleşmesi anlamına gelir. Vücut ne kadar serin olursa, o kadar konforlu ve keyifli yaz havaları meydana gelir. 

Giydiğimiz giysilerin yaz aylarında oldukça önemi vardır. Açık renkli, pamuklu veya keten olmasına özen gösterilmelidir. 

Yemeklerimiz hafif, az baharatlı ve yağsız olmalıdır, özellikle ayran, soda veya doğal meyve sularının tüketimini arttırmalıyız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?