Vajinal Akıntı Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2015/10/26 02:10 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/10 03:46 •
Vajinal akıntı birçok bayanda görülebilir ve beraberinde getirdiği şikayetlerle ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vajinal akıntının kadınlarda neden olduğuna dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Vajinal Akıntı Neden Olur?

Vajinal akıntı birçok bayanda görülebilir ve beraberinde getirdiği şikayetlerle ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Akıntının normal olabilmesi için beyaz ya da şeffaf renkte olmalı, kötü koku ve idrar yaparken yanma gibi rahatsızlıklar olmamalıdır. Bu durumda fizyolojik akıntı olarak kabul edilebilir ve fizyolojik akıntıda o bölgenin temizlenmesi amacıyla oluşur.

Akıntıyı azaltacak tıbbi bir yol olmadığı için günlük ped kullanımını önerebiliriz. Hamilelik döneminde de fizyolojik akıntı görülebilir. İkinci olarak mantar enfeksiyonu dediğimiz peynir kesiği renginde akıntı ve kaşıntı görülebilir. Vajina bölgesinde koruyucu bakteri topluluğu azaldığında mantar enfeksiyonu oluşur.

Hamilelik, doğum kontrol hapları, antibiyotik kullanımı, ortak iç çamaşırı kullanımı, hijyeni bozuk olan alanda yaşamak vajinal akıntıya sebep olabilir. Birden ortaya çıkan, beraberinde kötü koku ve kaşıntı meydana getiren, rengi kahverengi ya da sarı olan akıntılar görüldüğünde bir doktora başvurulmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?