Yeni Alınan Kıyafet Neden Yıkanmalı?

Yayın Tarihi : 2019/11/13 20:09 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/21 09:37 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Hijyen; sağlıklı yaşamanın en önde gelen kuralıdır. Besinlerde hijyen, kıyafette hijyen, vücutta hijyen, evde hijyen kaliteli yaşamın başlıca sırrıdır.

Yeni Alınan Kıyafet Neden Yıkanmalı?

Hijyen; sağlıklı yaşamanın en önde gelen kuralıdır. Besinlerde hijyen, kıyafette hijyen, vücutta hijyen, evde hijyen kaliteli yaşamın başlıca sırrıdır.

Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?

Üretim aşaması; kıyafetler üretilirken pazarlanma aşamasının kolaylığı düşünülür. Çünkü zaten üretimin amacı, ürünü cazip hale getirip satmaktır. Bu sebeple ürünlerde çeşitli kimyasallar kullanılır. Bu kimyasalların başında boyalar gelir. Kıyafete renk vermek, daha canlı renklere sahip olmasını sağlamak, parlaklık katmak kıyafetin üretim aşamasında gerçekleşen durumdur. işte bu aşamada kullanılan kimyasallar, yıkanmadan giyilen kıyafetle direk olarak vücuda yapışır. Böylece deride kızarıklık, kaşıntı, döküntü gibi şikayetler ortaya çıkar.

Taşınma aşaması; kıyafetler üretim yerinden satış yerine giderken küflenme, kokma ihtimali artar. Özellikle geniş satış alanı olan mağazalarda bu durum önemlidir. Bu kötü ihtimali ortadan kaldırmak için, kıyafetlerde formaldehit adında bir kimyasal kullanılır. İşte bu kimyasal maddeden arındırılmadan giyilen kıyafet de, başta deri hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa sebep olur.

Satış aşaması; kıyafetlerin çoğu, askılarda sergilenerek satılır. Bunun amacı her ürünü her müşteriye göstermek olsa da, kıyafetler bu vaziyette pek çok mikrobu üzerinde taşır. Hem açıkta durması sebebiyle, ortamdaki tozu, kötü havayı içine hapsederek tutar, hem de her bir kişi denediğinde onun teninde olan hastalığı, teri içinde saklar. Yani pek çok kişinin giydiği kıyafet, sizi vücudunuzda hiç bulunmayan bir mikrobun hastalığı ile karşı karşıya bırakabilir.

Mağazalarda alışveriş süresini uzatmak için güzel kokular kullanılır. İşte bu suni üretilen güzel kokular, aslında ağır kimyasallardır ve alış veriş merkezinde devamlı olarak kıyafetler bu parfümlere maruz kalırlar.

Kıyafet Yıkanınca Ne Olur?

Alınan kıyafet soğuk suda dahi yıkansa öncelikle üzerindeki toz yığını temizlenmiş olur. Bunun ardından, çabuk çıkan boyalar, parfümler de kıyafetten atılmış olur.

Kişi aldığı kıyafetin daha önce mağazadan denenmiş olduğunu tespit edemez. Yani başka bir vücudun kiri, teri, hastalığı o kıyafette olabilir. Ancak kıyafet yıkanarak giyildiğinde bu ihtimalde ortadan kalkar ve daha sağlıklı ve temiz bir giyim tarzı ortaya çıkar.   

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?