Yumurta Nasıl Doğru Pişirilir?

Yayın Tarihi : 2017/09/28 12:38 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/28 12:38 •
Kahvaltıların vazgeçilmezi ve pek çok açıdan şifa kaynağıolan, protein, A vitamini, biotin, kolin içeriği olan, bulması ucuz ve kolay, pişirmesizahmetsiz eşsiz bir besindir yumurta
 Yumurta Nasıl Doğru Pişirilir?

Kahvaltıların vazgeçilmezi ve pek çok açıdan şifa kaynağıolan, protein, A vitamini, biotin, kolin içeriği olan, bulması ucuz ve kolay, pişirmesizahmetsiz eşsiz bir besindir yumurta. Ancak damak zevkine göre pişirmeşekilleri de değişir. Kimisi tam pişmiş severken, kimisi de kayısı kıvamıdenilen, sarısı pişmemiş olarak sever.  

Yumurtada bulunan protein, kişinin günlük protein ihtiyacınıkarşılar ve tok tutar.

A vitamini içeriği, görme fonksiyonlarını besler vehücreleri yeniler, bağışıklığı güçlendirir.

Kolin, beyin gelişimini sağlar.

B vitamini, saç, tırnak, cilt bakımı için çok değerlidir.

Demir içeriği çok yüksektir ve anemi hastalarına önerilir.

Kısacası yumurta tam manasıyla bir şifa kaynağıdır. Ancak doğrutekniklerle pişirilmiş olması çok önemlidir. Aksi takdirde boşuna tüketmişolursunuz.

Doğru yumurta kıvamı, tam pişmiş yumurtadır. Çiğ kalanyerleri tüketmek doğru değildir. Ancak fazla pişmiş yumurtadan da tam olarakfayda sağlamak mümkün değildir. Yumurta kaynamaya başladığı andan itibaren altıkısılmalı ve on dakika kaynatılmalıdır. Bu süre yumurta türüne göre değişiklikgösterse de siz deneme yoluyla doğru dakikayı saptayabilirsiniz.

Yumurta tam pişmiş olmanın yanında, sarısı etrafında yeşilgri halkalara da sahip olmamalıdır. Bu yeşil gri halka, yumurtanın fazlapiştiğini ve demir içeriğini kaybettiğini ifade eder.  

Hem yetişkinlerde hem bebeklerde şifa kaynağı olan yumurtayıher gün tüketebilirsiniz. Tok tutması sayesinde diyetlerde de yer alan buvitamin deposu, sevilmese de haftada en az birkaç kez tüketilmelidir. Şayet kokusuve tadı rahatsız ediyorsa, kokusuyla baskın olan yeşilliklerle tüketmeniz siziniçin kolaylık sağlayacaktır. Örneğin yumurtanın yanında maydanoz, tere, semizgibi otlar yumurtanın kokusunu bastırır ve daha rahat tüketmenizi sağlar. Bunlarınyanında baharat seviyorsanız pul biber, karabiber ve tuz da yumurtanınvazgeçilmez tat bastırıcılarındandır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?