CEVAPLANMIŞ SORULAR

9 aylık oğlumun tahlillerinde PLT 500 çıktı ne yapmamız gerekiyor bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim teşekkür ederim

13/02/2020
9 aylık oğlumun tahlillerinde PLT 500 çıktı ne yapmamız gerekiyor bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
Ben kız arkadaşımla kapalı şekilde sevişme yaşadık benim üstümde baksır pijama ve pantolon kız arkadaşımda ise iç çamaşırı ve pantolonu vardı

13/02/2020
Ben kız arkadaşımla kapalı şekilde sevişme yaşadık benim üstümde baksır pijama ve pantolon kız arkadaşımda ise iç çamaşırı ve pantolonu vardı
Cevap: Yaşamış olduğunuz bu tarz bir ilişki sonrası  gebelik şansı yok denecek kadar azdırFakat bu işler şakaya da gelmez.Adet tarihi de geçmiş bu nedenle teste gerek olabilir. Gebelik testi ve hamile…
DEVAMINI GÖR
Çocukken sarılık geçirmiştim. A virüsüne karşı bağılıklık kazanmışmıyım? bulaştırma riski var mıdır? kronikleşirmi?

13/02/2020
Çocukken sarılık geçirmiştim. A virüsüne karşı bağılıklık kazanmışmıyım? bulaştırma riski var mıdır? kronikleşirmi?
Cevap: Aktif bir hastalık veya bulaştırıcılık gözlenmiyor sonuçlarınızda 
DEVAMINI GÖR
Sekiz yaşında oğlum var g6pd eksikliği var kan değerini baktirtik kanı 39.4 çıkmış yani kaç olması gerekiyor değerleri

12/02/2020
Sekiz yaşında oğlum var g6pd eksikliği var kan değerini baktirtik kanı 39.4 çıkmış yani kaç olması gerekiyor değerleri
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
2. Gün anti hiv test sonucumda; 0,509 Anti Hiv 1-2 Antikor-Antijen yazıyor. Bu durumda p24 antijenine bakılmamış mı oluyor? Hangi nesil test olduğunu anlamam mümkün mü?

12/02/2020
2. Gün anti hiv test sonucumda; 0,509 Anti Hiv 1-2 Antikor-Antijen yazıyor. Bu durumda p24 antijenine bakılmamış mı oluyor? Hangi nesil test olduğunu anlamam mümkün mü?
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok, HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap…
DEVAMINI GÖR
Kanda neu değeri 1 neu% değeri 16.1 lym 4.5 lym%69.9 hgb 10.4 hct32.1 mcv 60.7 mch 19.6 rdw 20.1 çıktı.bu sonuçlar ne anlama geliyor

12/02/2020
Kanda neu değeri 1 neu% değeri 16.1 lym 4.5 lym%69.9 hgb 10.4 hct32.1 mcv 60.7 mch 19.6 rdw 20.1 çıktı.bu sonuçlar ne anlama geliyor
Cevap: Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu da normal bir durum değil.Bunun çözümüiçin…
DEVAMINI GÖR
Pğlum 6 yaşında plt değeri 405 çıktı normal midir?

12/02/2020
Pğlum 6 yaşında plt değeri 405 çıktı normal midir?
Cevap: Oğlunuzun PLT değerini normal olarak değerlendirebiliriz.
DEVAMINI GÖR
Eşimin sonucu normal morfolojili sperm:%3rnbaş anomalisi:%97rnakrozomal defektler:%11rnstrukturel defektler:%86rnboyun araparça:%10rnkuyruk:%23rnsitoplazmik çıkıntı %1

12/02/2020
Eşimin sonucu normal morfolojili sperm:%3rnbaş anomalisi:%97rnakrozomal defektler:%11rnstrukturel defektler:%86rnboyun araparça:%10rnkuyruk:%23rnsitoplazmik çıkıntı %1
Cevap: Tahlil.com doktorları, sperm testi sonuçlarınızı girerek tahlil sonucunuz hakkında  ön bir bilgi alabileceğin Tahlilmatik geliştirdiler.Sperm testi sonuçlarınızı ilgili alana girerek…
DEVAMINI GÖR
3 yıldır psoriatik artrit teşhisi konuldu kalca ekleminde şekil bozukluğu çıktı mr da

13/02/2020
3 yıldır psoriatik artrit teşhisi konuldu kalca ekleminde şekil bozukluğu çıktı mr da
Cevap: Sadece belirtiğiniz tahlillerle bir tanıya varılamaz. Bir romatoloji ve/veya ortopedi uzmanına başvurmanız ve ilave tahliller yapılması uygun gözüküyor.
DEVAMINI GÖR
Psikolojim cok bozuldu bu konu uzerinde karnm çok şiş sarkma gibi bişey oldu mide baskı yapio bulantı midmde yanma gaz cikarma gegirme hickirk gibi seyler oluyo

08/02/2020
Psikolojim cok bozuldu bu konu uzerinde karnm çok şiş sarkma gibi bişey oldu mide baskı yapio bulantı midmde yanma gaz cikarma gegirme hickirk gibi seyler oluyo
Cevap: Genel cerrahi doktoruna başvurup göbek düşmesi yönünden muayene olmanız gerekmektedir.
DEVAMINI GÖR
 Prolaktin 53 bu değerleri yorumlar mısınız

06/02/2020
Prolaktin 53 bu değerleri yorumlar mısınız
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi

03/02/2020
20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi
Cevap: Evet sonuçlarınız normal değil.Hamile kalmanıza engel olabilir.Polikistik over sendromu ve/veya bir hormon hastalığınız olabilir. Prolaktin hormonunuz da yüksek.Tercihen bir endokrinoloji…
DEVAMINI GÖR
Bilateral üst lob apikoposteriorda supblevral duzensiz dansite artışları mevcuttur.sag akciğer orta lobda fokal buzlu cam dansitesi şeklinde keskin sınır vermeyen alanlar mevcuttur.s

03/02/2020
Bilateral üst lob apikoposteriorda supblevral duzensiz dansite artışları mevcuttur.sag akciğer orta lobda fokal buzlu cam dansitesi şeklinde keskin sınır vermeyen alanlar mevcuttur.s
Cevap: Görüntüleme tahlillerini genel olarak yorumlamıyoruz. Tercihen bir gçğüs hastalıkları uzmanına başvurup sonucunuzu yprumlatmanızı öneririz.
DEVAMINI GÖR
HBF yüksekliği var kızımda.Akdeniz anemisi taşıyıcısı mı oluyor?

31/01/2020
HBF yüksekliği var kızımda.Akdeniz anemisi taşıyıcısı mı oluyor?
Cevap: Bu değerlerle akdeniz anemisi taşıyıcılık tanısı koymak pek mümkün değil.HBF 2 yaş sonrası 2 nin altına inmelidir.Kıızınız henüz 2 yaşına gelmemiş.Zamanla bu değer düşebilir. Bu…
DEVAMINI GÖR
Çocugumun ayda 3 yada 4 kere sol diz kapağında aniden oluşan bir sancı oluyor ve aglıyor 3 yasında fakat her zaman aynı bacak aynı yer belirli Bi bölge ortopedi doktoru röntgende bir sey çımadığını çocuk…

29/01/2020
Çocugumun ayda 3 yada 4 kere sol diz kapağında aniden oluşan bir sancı oluyor ve aglıyor 3 yasında fakat her zaman aynı bacak aynı yer belirli Bi bölge ortopedi doktoru röntgende bir sey çımadığını çocuk…
Cevap: Özellikle çocuklar üzerine uzmanlaşmış bir ortopedi doktoruna başvurmanızı öneriyoruz.Genel olarak üniversite hastanelerinde bu tür uzmanlaşmış doktorlar bulabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Uzun zamandan beri affedersiniz büyük abdeste cıktıktan sonra tuvalet kağıdında kan görüyorum özelliklede feçes katı olduğunda görüyorum, bazen hiç görmediğimde oluyor neden dir acaba? hemoroid olabilir…

29/01/2020
Uzun zamandan beri affedersiniz büyük abdeste cıktıktan sonra tuvalet kağıdında kan görüyorum özelliklede feçes katı olduğunda görüyorum, bazen hiç görmediğimde oluyor neden dir acaba? hemoroid olabilir…
Cevap: Evet bu durum da ihtimal dahilinde .Bir genel cerrahi uzmanına başvurunuz.
DEVAMINI GÖR
Kız arkadaşımla cinsel bir birleşmemiz olmadı.Çıplaktık ve ağzının içine boşaldım.Acaba eline meni bulaştıysa cinsel organına temas ettiyse hamilelik olabilirmi?

13/02/2020
Kız arkadaşımla cinsel bir birleşmemiz olmadı.Çıplaktık ve ağzının içine boşaldım.Acaba eline meni bulaştıysa cinsel organına temas ettiyse hamilelik olabilirmi?
Cevap: Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi…
DEVAMINI GÖR
Bakireyim surtunme ile ilişki yaşadım adet bitiminin ertesi günü 24 gün oldu adet olmadım

12/02/2020
Bakireyim surtunme ile ilişki yaşadım adet bitiminin ertesi günü 24 gün oldu adet olmadım
Cevap:  Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir. Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği…
DEVAMINI GÖR
15 gün gecikmem vardı.. doktora gittim bana dedi ki polikistik over yumurtalıklarim varmış onun yüzünden eğer hamileysem geç gorebilirmisik, gittim B-HcG testi yaptırdım sonucu 0.100 çıktı

12/02/2020
15 gün gecikmem vardı.. doktora gittim bana dedi ki polikistik over yumurtalıklarim varmış onun yüzünden eğer hamileysem geç gorebilirmisik, gittim B-HcG testi yaptırdım sonucu 0.100 çıktı
Cevap: Bu durumda hamilelikten söz edemeyiz. Ancak polikistik over sendromu ve hastalığı için doktorunuz ilave tahliller isteyebilir.
DEVAMINI GÖR
Adetim 2 gün gecikti, gebelik testi yaptırdım testte çift cizgi çıktı ama çok silik çıktı çizgi sonra kan verdim dün akşam beta 12,21 çıkt

12/02/2020
Adetim 2 gün gecikti, gebelik testi yaptırdım testte çift cizgi çıktı ama çok silik çıktı çizgi sonra kan verdim dün akşam beta 12,21 çıkt
Cevap: Beta HCG değeriniz henüz çok yeni bir hamilelik olduğu yönünde bir bilgi veriyor. Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra…
DEVAMINI GÖR
19 YAŞINDAYIM SEVGİLİMLE 4 GÜN ÖNCE SÜRTÜNME YOLUYLA İLİŞKİYE GİRDİK İÇ ÇAMAŞIRI VARDI BENDE AMA ONDA YOKTU BOŞALMASINA YAKIN DEVAM ETMEDİK ELLE BOŞALTTIM ONU AMA KARNIMA DA GELDİ

11/02/2020
19 YAŞINDAYIM SEVGİLİMLE 4 GÜN ÖNCE SÜRTÜNME YOLUYLA İLİŞKİYE GİRDİK İÇ ÇAMAŞIRI VARDI BENDE AMA ONDA YOKTU BOŞALMASINA YAKIN DEVAM ETMEDİK ELLE BOŞALTTIM ONU AMA KARNIMA DA GELDİ
Cevap: Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği…
DEVAMINI GÖR
Adet döngüm normalde 24 25 gün arasında değişiyor fakat bu sefer 9 gün gecikti.Daha önce hiç böyle bir gecikme yaşamadım.

11/02/2020
Adet döngüm normalde 24 25 gün arasında değişiyor fakat bu sefer 9 gün gecikti.Daha önce hiç böyle bir gecikme yaşamadım.
Cevap: Negatif çıkan bir gebelik testi sonrası hamilelikten söz edilemez. Bu durumda hamilelik yoktur.
DEVAMINI GÖR
Arkadasımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ama vajına içine yada girişine Bi bosalma olmadı ve bosalma sonrası hemen sildik vajına dahil bosaldığı yeri defalarca gebelik testi yaptım negatif

10/02/2020
Arkadasımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ama vajına içine yada girişine Bi bosalma olmadı ve bosalma sonrası hemen sildik vajına dahil bosaldığı yeri defalarca gebelik testi yaptım negatif
Cevap: Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp,…
DEVAMINI GÖR
Pozitif mi, negatif mi yorumlarsanız sevinirim. rnrnReferans aralığı /Karar Sınırı(*)rn( - 5.3)rnrnsonuç 0.138rn3.hafta 5.8 - 71.2rn4.hafta 9.5 - 750.0rn5.hafta 217.0 - 7138.0rn6.hafta 158.0 - 31795.rn7.hafta…

10/02/2020
Pozitif mi, negatif mi yorumlarsanız sevinirim. rnrnReferans aralığı /Karar Sınırı(*)rn( - 5.3)rnrnsonuç 0.138rn3.hafta 5.8 - 71.2rn4.hafta 9.5 - 750.0rn5.hafta 217.0 - 7138.0rn6.hafta 158.0 - 31795.rn7.hafta…
Cevap: Beta HCG değeriniz hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor.Beta HCG değeri 5 ve altı değerlerde ise hamilelik olmadığı yönünde bilgi verir. Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG…
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla kıyafetlerimiz vardı. Zaten sinemadaydık. İkimizde de iç çamaşırı pantolon vardı. Ben onun cinsel organına dokundum bir süre sonra ıslaklık hissettim

06/02/2020
Erkek arkadaşımla kıyafetlerimiz vardı. Zaten sinemadaydık. İkimizde de iç çamaşırı pantolon vardı. Ben onun cinsel organına dokundum bir süre sonra ıslaklık hissettim
Cevap: Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan…
DEVAMINI GÖR
Sürtünme yolıyla bir ilişki yaşadım iç çamaşırı üstünden ilişkiden elim kuruydu kendime dokundum 70 gün sonra idrar testi yaptım belli aralıklarda farklı markada 15 tane negatif çıktı

05/02/2020
Sürtünme yolıyla bir ilişki yaşadım iç çamaşırı üstünden ilişkiden elim kuruydu kendime dokundum 70 gün sonra idrar testi yaptım belli aralıklarda farklı markada 15 tane negatif çıktı
Cevap: Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp,…
DEVAMINI GÖR
iyi günler hocam berber de favorimi almak için daha önce kullanılmış traş bıcağını yüzüme değdirildi her hangi bir hastalık bulaşma riski nedir?

30/01/2020
iyi günler hocam berber de favorimi almak için daha önce kullanılmış traş bıcağını yüzüme değdirildi her hangi bir hastalık bulaşma riski nedir?
Cevap: Daha önce kullanılmış traş bıçağı, kullanıldığı kişi enfeksiyon taşıyor ise bulaştırıcı olabilir.
DEVAMINI GÖR
Yumurtlama dönemimde surtunerek iliski yasadim ic camasirimiz vardi islaklik oluşmuş 3 gun sonra ella kullandim hamilelik olur mu?

30/01/2020
Yumurtlama dönemimde surtunerek iliski yasadim ic camasirimiz vardi islaklik oluşmuş 3 gun sonra ella kullandim hamilelik olur mu?
Cevap: Bu durumda hamilelik itimali mümkün görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşım sürtünme yoluyla bacak arama ve arka bölgemin üzerine boşaldı vajinama geldi korkusuyla bigün sonra ertesi gün hapı içtim ve adetim 8 9 gün oldu gecikti hamile olur muyum korkuyorum

28/01/2020
Erkek arkadaşım sürtünme yoluyla bacak arama ve arka bölgemin üzerine boşaldı vajinama geldi korkusuyla bigün sonra ertesi gün hapı içtim ve adetim 8 9 gün oldu gecikti hamile olur muyum korkuyorum
Cevap: Hamilleik tanısı için gebelik testi daha kesin bilgi verir.Ancak anlattığınız şekilde bir hamilleik olasılığı çok düşük gözüküyor.
DEVAMINI GÖR
 40 gün önce sevgilim ile seviştik ve sevgilim gögüslerime boşaldı. Sonrasında ıslak mendil ile sildi. Bu olaydan sonra bir kez regl oldum ama bu ayki reglim 3 gün gecikti ama gögüslerim acıyor.

26/01/2020
40 gün önce sevgilim ile seviştik ve sevgilim gögüslerime boşaldı. Sonrasında ıslak mendil ile sildi. Bu olaydan sonra bir kez regl oldum ama bu ayki reglim 3 gün gecikti ama gögüslerim acıyor.
Cevap: Hamilelik olasılığı nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımızda, kimi zaman psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor. Defalarca adet görmüş olsa da hamile…
DEVAMINI GÖR
Sevgilimle 1 günde 4 cinsel ilişkiye girdik ve kesinlikle içe boşalma olmadı fakat zevk suyu içimde kalmıştır diye düşünüyorum.

23/01/2020
Sevgilimle 1 günde 4 cinsel ilişkiye girdik ve kesinlikle içe boşalma olmadı fakat zevk suyu içimde kalmıştır diye düşünüyorum.
Cevap: Korunmasız ilişkilerde, erkeğin vajina dışına boşalması sık görülen bir durumdur.Ancak her ne kadar dışarı boşalma olsa da, penis vajinaya girdiği sürece zevk suyu olarak da bilinen boşalma…
DEVAMINI GÖR
Arkadan ilişki kilo aldırır mı?

16/01/2020
Arkadan ilişki kilo aldırır mı?
Cevap: Arkadan ilişkinin kilo almak ile doğrudan veya dolaylı bir ilişkisi bulunmmaktadır.
DEVAMINI GÖR

SORU SOR
Dumansız Hava Sahası Hayatımıza Ne Kattı?
Dumansız hava sahası; aslında geç kalınmış ancak uygulandığı günden itibaren pek çok kazançlar sağlamış bir uygulamadır. Henüz yeterli değildir kısıtlamalar ancak bu haliyle…
Bebek ve Çocuklarda Üst Açma Problemi
Hareketli yatan ve uyurken sürekli üstünü açan çocuklarda ebeveynler, hep hastalık kaygısı yaşarlar. Kendileri de sürekli kalkıp çocuğun üstünü…
Omega 6 Nedir? Vücutta Neden Dengelenmelidir?
Omega 6; vücutta sentezlenmeyip dışarıdan gıdalar yolu ile alınan yağ asitlerindendir. Vücudun doğru ve dengeli çalışması için; omega 3 gerekli olduğu gibi, omega 6 da gereklidir.…
Deprem Öncesi ve Sonrası Neler Yapılmalıdır?
Deprem gerçeğini engellemek mümkün olmadığına göre; yapılması gereken bilinçlenmek ve depreme hazırlık yapmaktır.  Depreme hazırlıklı olmak nedir? Nasıl yapılmalıdır?…
Sperm Testi (Spermiogram) Nedir? Sperm Testi Normal Değerleri,Motilitesi ve Sperm Testi Sonucu Sorgulama
Sperm testi (spermiogram), genel sperm sağlığı için bir sperm örneğini kontrol etmektir. Süreç, doktorların bir kadının hamile kalmamasının altında yatan nedenini belirlemelerine…
Sedimentasyon Testi Yüksekliği : (ESR'nin Yüksek Olması Nedir?
Bu makalede,Sedimentasyon testi diğer adıyla da  ESR testi yüksekliği, prosedürü ve sonuçların ne anlama gelebileceğine değiniyoruz. Ayrıca prosedürün olası risklerini…
Laboratuvar Tahlilleri İçin Kan Verirken Nelere Dikkat Edelim?
Laboratuar tetkiklerinde doğru sonuç alabilmemiz için kan örneği verirken dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır
Protrombin Zamanı Testi Nedir?
Protrombin zaman testi, kanın pıhtılaşma süresini ölçmeye yarayan bir testtir
Protrombin Zamanı Testi (PTZ) (PT) Nedir? Protrombin Zamanı (PT,PTZ) Yüksekliği
Protrombin zamanı sıkça istenen bir koagulasyon testidir Hematoloji laboratuvarlarında otomatik cihazlar aracılığı ile yapılmaktadır. Protrombin zamanı testi kısaca PTZ veya PT olarak tıp dilinde…
APTT Testi Nedir? APTT Yüksekliği Hangi Hastalıklarda Görülür?
APTT testi genel olarak pıhtılaşma sisteminin bozukluklarının tanısında kullanılan bir koagulasyon testidir.Hematoloji laboratuvarlarında otomatik cihazlarla yapılır.
Gilbert Sendromu Nedir? Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
Gilbert sendromu; doğumsal ve genetik bir hastalıktır. 20 li yaşlardan sonra görülmeye başlar.
HBV DNA (PCR) Testi Nedir ? Hepatit B'de Kullanımı
HBV DNA testi Hepatit B enfeksiyonu tanı ve takibinde kullanılan güvenilir bir testdir. Son derece duyarlı ve güvenilir bir testtir.Geniş kapsamlı viroloji laboratuvarlarında yapılmaktadır.