Rahim Duvarı Kalınlaşması

Yayın Tarihi: 2018/02/26 12:23 • Güncelleme tarihi : 2021/06/27 07:19
Rahim Duvarı Kalınlaşması Nedir?Adet döngüsü, hormonal fonksiyonların bir neticesidir. Sağlıklı kadınlarda salgılanan östrojen hormonu, rahim duvarının belli ölçüde kalınlaşmasını sağlar. Gebelik olmadığı sürece bu doku adet kanamasıyla dışarı atılır. Ancak hastalık olarak nitelendirilen rahim kalınlaşmasında, bu kalınlık biraz fazla olur ve tedavi edilmesi gerekir. Tıp dilinde bu hastalığın adı ‘endometrium hiperplazi’ olarak adlandırılır.

Rahim Duvarı Kalınlaşması


Neden Rahim Duvarı Kalınlaşır?menopoz, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı, östrojen içerikli ilaçlar, pcos, yumurtalık tümörleri.

Rahim Duvarı Kalınlaşması


Rahim Duvarının Kalınlaştığını Gösteren Belirtiler Nelerdir?iki adet arasının 21 günün altına düşmesi yani daha sık adet görme, çarpıntı ve aşırı terleme, adet olunmayan dönemlerde renkli akıntı, menopoz sonrası kanamalar, ağır, sancılı ve uzun süren adet kanamaları, vücut kıllarında gözle görülür artış yaşanması.

Rahim Duvarı Kalınlaşması


Rahim Duvarı Tedavisi Nasıl Yapılır?Hafif seyirli kalınlaşmada, omega 3 desteği, hint yağı, kil uygulama gibi doğal yöntemlerden faydalanılabilir.Orta düzey kalınlaşmada dilatasyon ve küretajla fazla doku kazınabilir ve inceltilebilir.Üst düzey kalınlaşmada da ilaç tedavisi, yeterli gelmiyorsa rahim alma ameliyatlarıyla kişi sağlığına kavuşabilir.

Rahim Duvarı Kalınlaşması


Rahim Duvarı Kalınlaşmasından Korunma YollarıHastalıklardan korunmak için öncelikle rutin kontrollerinizi aksatmamalısınız. Fazla kilolardan kurtulmalısınız, sırf östrojen içeren ilaçlardan zorunluluk dışında kaçının, doğum yapma ve emzirme, rahim kalınlaşmasını engelleyen bir unsurdur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?