Pğlum 6 yaşında plt değeri 405 çıktı normal midir?

Pğlum 6 yaşında plt değeri 405 çıktı normal midir?

Tahlil.Com Cevabı:

Oğlunuzun PLT değerini normal olarak değerlendirebiliriz.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Testis tümörü için Beta HCG yüksek mi olması gerek ?

03/04/2020
Testis tümörü için Beta HCG yüksek mi olması gerek ?
Cevap: Beta HCG yüksekliği erkeklerde testis tümörü varlığı konusunda bilgi verir.Tabii kesin tanı biyopsi ile yapılmaktadır.Ancak gözünüz aydın sizin Beta HCG değeriniz normal…
DEVAMINI GÖR
1 hafta öncesinde uyarıcı madde kullandım (ex) romatizma için yapılan kan testinde çıkar mı?

23/03/2020
1 hafta öncesinde uyarıcı madde kullandım (ex) romatizma için yapılan kan testinde çıkar mı?
Cevap: Uyuşturucu ve benzeri maddeleri kullanan okurlarımızdan zaman zaman bu tür sorular geliyor. Öncelikle sizi uyarmamız gerekiyor. Bu tür maddeleri kullanmak yasal değildir.Ayrıca sağlığınız…
DEVAMINI GÖR
20.70 olan Beta HCG kan degerim 15 e dustu gebelik varmidir acaba

21/03/2020
20.70 olan Beta HCG kan degerim 15 e dustu gebelik varmidir acaba
Cevap: Beta HCG değerlerinizi ve durumunuzu incelediğimizde kimyasal gebelik geçiriyor olabileceğinizi düşündük..Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Kimyasal…
DEVAMINI GÖR
ANTİ HBS (MİKROPARTİKÜL İMMÜN ASSAY-MEİA VEYA BENrnKurum Adı rnSonuç 2.00rnSonuç Birimi mIU/mLrnReferans Değeri < 10

21/03/2020
ANTİ HBS (MİKROPARTİKÜL İMMÜN ASSAY-MEİA VEYA BENrnKurum Adı rnSonuç 2.00rnSonuç Birimi mIU/mLrnReferans Değeri < 10
Cevap: Anti HBS değeriniz negatif çıkmış.Yani Hepatit B ye karşı koruyuculuk yok anlamında.
DEVAMINI GÖR
Erkek arkadaşımla ilişkiden sonra içime bosalmis olmasından korkuyorum ilişkinin akşamında regl oldum 2 gün sonrasında kanamam durdu hamile olma olasiligim varmıdır

21/03/2020
Erkek arkadaşımla ilişkiden sonra içime bosalmis olmasından korkuyorum ilişkinin akşamında regl oldum 2 gün sonrasında kanamam durdu hamile olma olasiligim varmıdır
Cevap: Korunmalı veya korunmasız bir cinsel beraberlik sonrası adet görülmüş olması, bu ilişki nedeniyle gebelik olasılığının ortadan kalktığını gösteirir. Bu durumda hamilelikten söz…
DEVAMINI GÖR
.6 ay sonra devlet hastanesinde elisa negatif aldim...12. Ayda bazi belirtiler yasadim tekrar enf uzmanina gorundum test yaptirdim negatif aldim

20/03/2020
.6 ay sonra devlet hastanesinde elisa negatif aldim...12. Ayda bazi belirtiler yasadim tekrar enf uzmanina gorundum test yaptirdim negatif aldim
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,Göz damlası da sonuca etki etmez. HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş…
DEVAMINI GÖR
Tahlil sonuçlarıma göre düşük veya yüksek değerleri aşağıda paylaşıyorum. Değerlendirirseniz sevinirim.rnMPV. 10.9rnNE%. 41.6%rnLY#. 2.7 10^3/mm^3

19/03/2020
Tahlil sonuçlarıma göre düşük veya yüksek değerleri aşağıda paylaşıyorum. Değerlendirirseniz sevinirim.rnMPV. 10.9rnNE%. 41.6%rnLY#. 2.7 10^3/mm^3
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
Beta hcg testlerim hep 0,1 çıkarken adet gecikmesiyle yaptırdığım hcgm 0,149 çıktı bu ne demektir?

19/03/2020
Beta hcg testlerim hep 0,1 çıkarken adet gecikmesiyle yaptırdığım hcgm 0,149 çıktı bu ne demektir?
Cevap: Önemli olan değerlerin normal aralıklar içinde olması.Normal aralıklar içinde olan Beta HCG değerleri negatif kabul edilir.Bu nedenlerle değerlerde artış veya azalmanın normal değerler…
DEVAMINI GÖR
Hemoglobin değerlerim yüksek

18/03/2020
Hemoglobin değerlerim yüksek
Cevap: Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin yüksek çıkmasıdır.Yüksek…
DEVAMINI GÖR
Prolaktin seviyem 51 cıktı. cinsel iliskiye 7 ay önce girmiştim. duzenli adet oluyorum diye gebelik testi yapmadim.

18/03/2020
Prolaktin seviyem 51 cıktı. cinsel iliskiye 7 ay önce girmiştim. duzenli adet oluyorum diye gebelik testi yapmadim.
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Yetersiz Beslenme Adet Gecikmesine Neden Olabilir
Adet gecikmede önemsemediğiniz nedenlerden biri, yeterli miktarda yemek yememektir ya da son zamanlarda yediğiniz yemeklerin kan yapımında yeterli olmamalarıdır
Histrionik Kişilik Bozukluğu Nedir?
Dünya genelinde yaygın denilebilecek sıklıkta görülen ve psikolojik bir hastalık olan hastalığı histrionik kişilik bozukluğu, kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülmektedir
Angelman Sendromu ve Belirtileri
Angelman sendromu kalıtsal olarak aktarılan nörolojik bir hastalıktır
Kürtajdan Sonra Ne Zaman Adet Görülür?
İstenmeyen gebeliklerden sonra kürtaj uygulandığında, kadınlar bundan sonra ne zaman adet göreceklerini sıklıkla merak eder
Otizm Nedir?Otizm Belirtileri Nelerdir?
Otizm, genellikle gelişimin ilk iki senesinde ortaya çıkan, bireyin çevresini algılamasında ve uyum sağlamasında zorluk çekmesine neden olan gelişimsel bir bozukluktur
Testis Torsiyonu Nedir?
Testis torsiyonu, testislerdeki Spermatik kordonun kendiliğinden kıvrılmasıdır
Benleri Ciddiye Alınız
Bazı benler 30 yaştan sonra oluşur
Genital Herpes Enfeksiyonu Nedir?
Genital Herpes enfeksiyonu erkekler ve kadınların genital bölgelerinde cinsellik yoluyla bulaşıcı bir viral enfeksiyondur
Adale Romatizması Nedir?
İleri derecede görülen üşütme vakalarında adale romatizması sıklıkla görülen bir durumdur
Kan Tükürme Nedenleri Nelerdir?
Hemoptizi olarak isimlendirilen kan tükürme durumu, sonuçları oldukça ciddi olan hastalıkların önemli bir belirtisidir
Öksürük Nedenleri ve Çeşitleri Nelerdir?
Öksürüğün oluşma nedeni çoğunlukla üstü solunum yolu elemanları olan boğaz ve göğüs bölgesinde var olan bir hastalıktır
Basur Nedir? Basurdan Korunma Yöntemleri Nelerdir?
Bağırsak kaynaklı hastalıklar arasında oldukça yaygın olarak görülen basur, kalın bağırsağın son kısmındaki kan damarlarının genişleyerek dışarı yönde şişme yapması halidir