Tahlil Yorumları

19 yasinda ki oglumun tahlil sonucu WBC 7.9 RBC 5.8 HGB 11.5 HCT 35.4 PLT 379 MCV 61 MCH 19.8 MCHC 3

22/01/2021
19 yasinda ki oglumun tahlil sonucu WBC 7.9 RBC 5.8 HGB 11.5 HCT 35.4 PLT 379 MCV 61 MCH 19.8 MCHC 3
Cevap: Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında hafif de olsa  anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu da normal bir durum değil.Bunun çözümüiçin…
DEVAMINI GÖR
Mrb hocam benim sorum şu olacak kan değerlerim HGB 17.41 HCT 51.64 MCV 91.72

22/01/2021
Mrb hocam benim sorum şu olacak kan değerlerim HGB 17.41 HCT 51.64 MCV 91.72
Cevap: Bazı kan sayım parametreleriniz yüksek. Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin…
DEVAMINI GÖR
5 ay once korunmasiz bi iliskiye girdim bunun icin elisa testi yaptirdim sonuclari; ANTİ Hcv 0.05

22/01/2021
5 ay once korunmasiz bi iliskiye girdim bunun icin elisa testi yaptirdim sonuclari; ANTİ Hcv 0.05
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
4 yaşında oglumun kan degerleri crp 22,2. Wbc 15,94

22/01/2021
4 yaşında oglumun kan degerleri crp 22,2. Wbc 15,94
Cevap: CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır. Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon…
DEVAMINI GÖR
Beta hcg :88rnSizce değerlerim nasıl acaba

22/01/2021
Beta hcg :88rnSizce değerlerim nasıl acaba
Cevap: Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.Beta HCG değerinin  hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.Doktorunuzun…
DEVAMINI GÖR
Erkek infertilitesi sebebiyle bazı hormon testleri yaptırdım. Bu testlerin pek çoğunu 5 ay kadar önce varikosel operasyonu öncesinde yine yaptırmıştım.

14/01/2021
Erkek infertilitesi sebebiyle bazı hormon testleri yaptırdım. Bu testlerin pek çoğunu 5 ay kadar önce varikosel operasyonu öncesinde yine yaptırmıştım.
Cevap: Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Testlerinizi değerlendirdik.Gördüğümüz anormallikleri sıralayalım.1.TSH değeriniz az da olsa yüksek. TSH yüksekliği olması…
DEVAMINI GÖR
İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.

12/01/2021
İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.
Cevap: Beta HCG değeriniz henüz çok yeni bir hamilelik olduğu yönünde bir bilgi veriyor. Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra…
DEVAMINI GÖR
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn

12/01/2021
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn
Cevap: CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır. Tahlil sonucunuzda CRP değeri az da olsa yüksek olarak görülüyor.CRP yüksekliğinde ilk olarak akla…
DEVAMINI GÖR
SORU SOR
İdrarda Kanama Olan Hastalara Hangi Testler Uygulanmalıdır?
İdrarda kanaması olduğu saptanan hastada ilk önce üriner sistem hastalığı ve böbrek hastalığından şüphelenilir.
Smear Testi Hangi Hastalıkları Tespit Eder?
Smear testi; bayanların rahminden alınan sürüntü ile uygulanan bir testtir.
Free PSA Testi Neden Yapılır?
Prostat hücreleri tarafında üretilen PSA'nın kanda serbest olarak dolaşan formuna Free PSA denir.Bu PSA nın kandaki miktarının ölçümüne ise Free PSA testi denir.
PSA Testi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?
PSA testi , özellikle  prostat hastalıkları yönünden değerlendirilen erkek hastalara yapılan bir laboratuvar tahlil yöntemidir.
Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı:Gebelik Testi Nedir?
Gebelik testinin ne zaman yapılacağı önemli bir konudur.Erken yapılan gebelik testleri sağlıklı sonuç vermemektedir.Gebelik testinin ne zaman yapılması için en önemli bilgi ise…
Gonokok Kültürü Nedir?
Gonokok; gram negatif bir bakteridir. Tıpta Neisseria gonorrhea bakterisi olarak bilinir. Bu bakterinin tanısının koyulmasında kültür yöntemi kullanılır.Gonokok kültürü…
Demir (FE Testi) Testi Nedir, Nasıl Yapılır?
Demir temel bir besleyici maddedir.Demir (FE Testi) Testi ise kanımızdaki demir düzeyini ölçmektedir.
Ferritinin Testi Nedir? Ferritinin Hangi Durumlarda Yapılır? Normal değerleri Nedir?
Ferritinin vücuttaki demir depolarının göstergesidir.
BRCA1 ve BRCA2 testleri nedir ve neden yapılır?
BRCA1 ve BRCA2 testleri meme kanserinde rol oynayan BRCA1 ve BRCA2 genlerin incelenmesi için yapılır.
Anti TPO Testi Yüksekliği Nedir? Anti TPO Hangi Durumlarda Yüksek Çıkar?
Anti TPO tioid bezine karşı bir antikor ortaya çıkıp çıkmadığını ve oluşan bu antikor nedeniyle bir hastalık oluşup oluşmadığını ortaya koymak için yapılan bir tahlildir.Anti TPO…
Hamilelik Tansında ve Hamilelik Sürecinde Kan Testi
Hamile olabileceğinden şüpheleniyorsanız, hamilelik kan testine ihtiyacınız olup olmadığını merak edebilirsiniz. Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için doktora gidip kan vermeniz gerekiyor…